Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyparta do murku

Mój facet chce dziecka a ja...

Polecane posty

Gość przyparta do murku

ja tez go pragne, ale nie mamy slubu itd, nie chce panna urodzic dziecka. Wiem ze on wszystko zrobi by było, a ja cóż moge poradzic

Gość jak tak podchodzisz
do sprawy, ze bez kwitka(czyt.slubu), nie mozesz urodzic dziecka to po porade musisz sie zglosic do ojca Rydzyka

Gość 1003
cóż mozesz poradzic?...nie zgodzic się!!!...przeciez to od ciebie zalezy czy urodzisz czy nie...

moj facet tez chce miec dziecko.. nawet teraz by mogl ... a jestesmy tylko narzeczenstwem... slub dopiero za jakies 2lata planujemy ... chociaz ja nieraz jak patrze na takie male dzieciaczki tez pragne dziidzi :) ale jestem jeszzcze za mloda.... 21lat/

Gość vnm
ja bym sie nie zgodziła na dziecko bez slubu...dziecko chce a slubu nie?...dziwny jakis..

Gość przyparta do murku
chodzi mi o to ze wszyscy beda chodzic gadac ze wpade zaliczylismy a ja tak nie chce, nie chce przechodzic tego drugi raz

Gość mochery do boju

żeby nie było jak na innych topicach, facet chciał dzidzi ja się zgodziłam, a później mu się kupki, kaszki i nocne płacze odechciały, ślubu nie ma więc o wiele łatwiej zwiać do innej oczywiście są pary które żyją sobie w wolnych związkach, maja dzieci i są happy, ale musisz się zastanowić czy takie rozwiązanie jest dobre i dla Ciebie, długo jesteście razem?

Gość przyparta do murku
ponad 4 lata jestesmy razem

Gość Niebieska Rozdzka
Mialam podobnie. On chcial dziecka- nie chcial slubu , ja chcialam slubu i dziecka. W koncu uleglam bo bardzo go kochalam a bylismy ze soba tylko 7miesiecy :(. Zaszlam w ciaze i musialam to ukrywac bo ON bal sie swojej matki i wymyslil, ze dopiero po rozwiazaniu ujawnimy naszym rodzina, ze mamy dziecko. Urodzilam syna a on 4 dni po urodzeniu zaczal sie spotykac ze swoja ex, wnerwia go placz dziecka i to, ze tak duzo pieniedzy potrzeba na ubranka, jedzenie, odzywki..itp. Ktoregos dnia sie poklocilismy o ten jego kontakt z ex i razem z dzieckiem wyrzucil mnie z domu (wynajmowanego przez nas oboje). Powiedzial, ze powinnam sobie znalezc jakiegos innego faceta a ze nie mamy slubu to tylko dobrze bo unikniemy nerwow na rozwodzie. Jego rodzina do tej pory nie wie, ze mamy dziecko, nawet jego byla nie wie bo nikomu o tym nie powiedzial. Jaka ja bylam glupia ze mu zaufalam😭. Ktos moze zapytac" kobieto ile ty masz lat, ze tak glupio postapilas...?" Jestem przed 30-tka a zachowalam sie jak glupia gowniara 😭 . Teraz jestem samotna matka i wiem, ze ta cala sytuacja jest tylko i wylacznie moja wina :(

Gość s po co ci dziecko
skoro facetowi nie spieszy się do ślubu, to znaczy że nie planuje z tobą być. jesteś bp nie ma nikogo lepszego.

Gość POPIERAM W XXXL

Gość przyparta do murku
nie mówie że on slubu nie chce, tylko zanim sie wszystko pozałatwia to 2 latka minał

Gość przyparta do murku
ja go kocham on mnie tez, ale nie wiem co bedzie za 3 latka 4 czy 5

Gość Widze ze
chyba za bardzo go nie kochasz- skoro się zastanawiasz co będzie..........kiedyś tam :( Zakochani czasu nie licza :)

Gość przyparta do murku
ale mieszkam z rodzicami, a oni sa jeszcze "starego pokolenia"

Gość lenaoolena
ja bym sie nie godzila na dziecko , moze to staroswieckie i zasciankowe ale najpierw slub a potem dziecko

Gość nie jestem moherem
ale nie wyobrażam sobie najpierw dziecka a potem ślubu - co innego wpadka ale nigdy nie świadomie!

Gość przyparta do murku
ja chyba bym wolała zaczekac te dwa latka i dopietro wtedy postarac sie o dzidzie

Gość nie jestem moherem
*nigdy świadomie sorry za podwójne zaprzeczenie :P

Gość MASZ RACJE
Oczywiscie , ze to nic urodzic dziecko bez slubu i oczywiscie , ze nie zyjemy w sredniowieczu. Tylko....skad tyle tematow na kafe, o tym jak to nie warto sie wiazac z panna z dzieckiem? Skad tyle opowiesci o zerwaniu zwiazku, bo okazalo sie, ze dziewczyna ma dziecko? Skad tyle tematow z pytaniami co powiedzic dziecku , skoro rodzina partnera nie akceptuje wnuka lub w ogole o nim nie wie? Dziecko to nie zabawka, to zywy czlowiek i ma calkowite prawo do posiadania pelnej rodziny. Twoj partner chce miec dziecko? Swietnie. A czy chce rowniez zobowiazac sie do wziecia za niego pelnej odpowiedzialnosci, czy tylko ma ochote je zrobic? Dorosli ludzie nie potrzebuja kwitka na to aby mogli uprawiac seks, ale dorosli ludzie powinni byc na tyle odpowiedzialni aby umiec poniesc konsekwencje stworzenia nowego zycia. Skoro Twoj partner bedzie gotowy do poniesienia takich konsekwencji dopiero za dwa lata to uwazam , ze powinnas poczekac do tego czasu z posiadaniem z nim dziecka. Bo w razie jakiejkolwiekburzy , to Ty i Twoje dziecko zostaniecie na lodzie , a nie Twoj partner. I to nie ma nic wspolnego ze sredniowieczem. Takie sa realia zycia w Polsce i to do nich musisz sie dostosowac. Przejrzyj tematy zakladane na kafe przez samotne matki i przez facetow, ktorzy na takie samotne matki trafili.

Gość do Niebieska Rozdzka
:( 🌻:)

Gość to jeszcze nie pora
powiedz mu ze jesli mu tak bardzo zalezy na dziecku to niech przyspieszy date slubu bo chcecie zalozyc rodzine przeciez, na dziecko sie nie godz tak od razu, co nagle to po diable, przetrzymaj go i sprawdz czy to nie jest chwilowa zachcianka, dla mnie to troche dziecinne JA CHCE...

Gość ile macie latek

Gość przyparta do murku
ja 23, on 29

moj facet tez chcial dziecka, jeszcze przed zareczynami. ja wtedy powiedzialam ze przed 25 rokiem zycia dzieci nie planuje. teraz jestesmy juz 6 lat po slubie, ja mam 28 on 29 i teraz zmienil zdanie. jak juz to za pare lat albo wcale. na poczatku jak facet jest mocno napalony na dziewczyne to od razu mysli o dzieciach, ale jak pomieszkacie razem pare lat, zobaczy jak wyglada zycie kolegow ktorzy maja dzieci, obowiazki i brak czasu na hobby to przystopuje

znam jedna pare ktora swiadomie postarala sie o dziecko przed slubem, mieszkali za granica, slub mial byc za 3 lata w kraju a ona chciala sie wyrobic z 2 dzieci przed 30stka. no i facet nalegal. ok wzieli slub i sa happy. ale naprawde trzeba dobrze znac partnera zeby wiedziec ze cie nie zostawi na lodzie po tym jak np dziecko bedzie mu przeszkadzac, bo placze, robi kupki i wymiotuje :p bede zlosliwa ale moze Twoj facet chce zobaczyc czy podola roli ojca, a jak nie to po co sie zenic :P moze to okrutne, ale przyklad z zycia byl podany wyzej...