Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patronize

Praca a dzialalnosci

Polecane posty

Gość patronize

Witam wszystkich, Prowadze mala dzialalnosci, glownie sprzedaz w internecie. Czasy sa trudne a dochody z firmy mniejsze niz by sie chcialo. Chcialabym podjac dodatkowo prace na etat tylko nie wiem jak to zrobic. Tzn czy majac dzialalnosc moge pracowac na umowe o prace? Czy musze zawieszac dzialalnosc itd. Probowalam sie tego dowiedziec w UP ale panie tam pracujace byly 'zbyt zapracowane' zeby w jakikolwiek sposob udzielic mi pomocy :/ z gory dzieki za dobre rady :)

Gość patronize
tak bralam i wlasnie we wrzesniu tego roku konczy mi sie umowa z nimi.

Gość jak minie rok
od otrzymnia dotacji, dopiero mozesz podjac prace, a jak prowadzisz dzialalnosc to nie wplywa mozesz nawt w 10 zakladach pracowac

Gość patronize
to wiem ze musi minac rok od otrzymania dotacji zeby jej nie oddawac. Tylko ze na umowie o prace pracodawca odprowadza od wyplaty zus a majac dzialalnosc tez co miesiac place skladki czyli co nie musze pracodawcy nawet o tym informowac czy jak? skladki przeciez nie moga byc naliczane podwojnie tzn chyba :P?!

Gość patronize
uuup

Gość jak-pracujesz
i prowadzisz dzialnosc, to pracodawca za ciebie placi skladki a ty placisz tylko zdrowotny

Gość patronize
czyli musze pracodawce informowac o tym ze mam dzialalnosc? i w tym momencie przestaje placic zus i jakies grosze na zdrowotne tak?

Gość ojejkuuuu
nie wazne czy go pioinformujesz nie musiz tego robic, on standardowo placi przy umowie o prace za Ciebie zus, zglaszasz to tylko w zusie ze podjelas prace i bedziesz placic tylko zdrowotny, nie pamietam ile tego jest bo mi ksiegowa placi ale ok. 150-180 pln

Gość patronize
jesli tak by bylo tu super, dzieki wielkie :)

Gość jest tak na pewno