Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość el int

Wyobraźcie sobie, że właśnie poznałyscie chłopaka. Ile wg was powinien zarabiać?

Polecane posty

Gość aleo
wiem baranie, ale chyba logiczne ze nie mieszka w kraju trzeciego swiata i dolar kojarzy sie jednoznacznie z jedna gospodarka

To zależy czy i ile ja bym zarabiała. Wiadome, że kobiety które zarabiają dużo, chcą mężczyzn zarabiających jeszcze więcej od nich. Kasjerka z Biedronki (z całym szacunkiem dla pracowników tego sklepu) zadowoli się gościem, który dostaje 1500zł. Ale już kobieta zarabiająca 4000zł chciałaby aby jej partner dostawał co najmniej tyle co ona jeśli chodzi o wypłatę ;) A najlepiej więcej :P

Regres, nie do końca, aczkolwiek zgadzam się z tym podejściem. Kilka miesięcy temu czytałam artykuł poświęcony rzeczom, na jakie kobiety i mężczyźni zwracają uwagę przy doborze partnera/ki. M.in. była tam poruszana kwestia pieniędzy (w największym skrócie: kobiety wolą mężczyzn bogatszych, a co za tym idzie takich, którzy zapewnią dobrobyt rodzinie, w tym potomkom). Uroda jest na 2 miejscu. Natomiast mężczyźni największą wagę przywiązują do wyglądu partnerki. Teraz czekam na oburzenie, że to wcale nie prawda 😠 :p

kobiety wolą mężczyzn bogatszych, a co za tym idzie takich, którzy zapewnią dobrobyt rodzinie, w tym potomkom)" ale koleżanko to nie jest nic a nic uzależnione od waszych zarobków :) kobiety z reguły wolą bogatszych niż biedniejszych a to czy kobieta w takim zwiazku zarabia 1000 zł czy 9.000 tysi to juz bez znaczenia ... ona i tak bedzie wybierała tych bogatszych ... nie sugeruje że bedzie to priorytet ale jeden z głownych czynników składajacych sie na całość .

Gość dads
oczywiście, że będzie wybierała bogatszego bo nawet jak ona dobrze zarabia wie, że nie wszystko jest na jej barkach tylko ma wsparcie. Dziś już mężczyzna nie musi zdobywać pożywienia tylko musi umieć zarobić na utrzymanie - naturalne

Niemniej jednak kobiety o wysokim statusie majątkowym przywiązują większą wagę do tego, aby ich partner też miał co najmniej taki sam status:)

no to jest logiczne ... na co kobiecie dodatkowa morda do wyżywienia ? :P

W przypadku masochistek bądź wolontariuszek im więcej 'buź' do wykarmienia za własny pieniądz, tym lepiej:classic_cool:

Gość no name ...........
chciałam zauważyć że w Zimbabwe też są dolary :D więc pytanie o to gdzie się owe dolary nie było wcale takie bezzasadne ;) Ja zarabiam obecnie więcej od mojego faceta ale wcześniej to on zarabiał lepiej :). I moje spostrzeżenie jest takie: facet zarabiający mniej od swojej kobiety źle się z tym czuje, przynajmniej mój :). Z jednej strony cieszy się że mi się udało zmienić robotę na lepszą i ogólnie jest ze mnie bardzo dumny ale sam baaardzo ambitnie teraz ogląda się za lepszą pracą. Mi to że mój mężczyzna zarabia mniej nie przeszkadza bo zarabia całkiem nieźle ale oczywiście cieszę się że jest ambitny i szuka czegoś lepszego w czym mu kibicuję ale do czego absolutnie go nie zmuszam :D

Gość el int
--->Regres "na co kobiecie dodatkowa morda do wyżywienia ?" A na co mężczyźnie dodatkowa morda do wyżywienia?