Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i dont now

pomozcie w wsprawie kaszek

Polecane posty

Gość i dont now

W rozszerzeniu diety w 6 miesiacu pisze zupa z dodatkiem kleiku glutenowego ( co to jest prosze o nazwe firmy z jakiej mozna to zakupic) ,bo ja podaje jej klieik bezgluteonwy kukurydziany a glutenowego nie widzialam . Nastepnie - kaszka zbozowa glutenowa i bezglutenowa dodana do mleka lub do zupy. Czy sa takie kaszki nie smakowe?? napiszcie tak samo nazwe firmy . Dostalam do domu pare probek kaszek ale one sa wszystkie smakowe " mleczno ryzowo-kukurydziana z jabłkiem" i to mam dodac do zupy?????

Gość mama tez
kleik glutenowy to wszystko na bazie pszenicy. Ugotuj kasze manne-podobno nie ma zbyt wielkiego wyboru gotowych kaszek przez te stare schematy, ktore zakladaly ze nie wprowadza sie glutenu tak wczesnie. Ja gotuje malemu kasze manne i wcina :)

Gość mama tez
a kasza manna pasuje do kazdej zupy-mlecznej,jarzynowej. moj ma 6 miesiecy

Gość i dont now
czyli to jest taka zwykła kasza manna błyskawiczna .Nie tam zadna z nestle czy bobowity?? A jak ja gotujesz po potrzeba tego bardzo mało.

Gość mama tez
ja zaczelam uzywac zwyklej kaszy manny i tak juz zostalo wiec moja troche dluzej sie musi gotowac. Co do proporcji to pewnie znajdziesz w jakims schemacie,ale ja tego nie mierze, po prostu jak gotuje mu jarzynki to zasypuje ok.2 lyzeczek kaszy manny jak juz jarzyny sie troche podgotuja i potem wszystko miksuje blenderem do "sloiczkowej" konsystencji. Jak jest za duzo to sie nie zmarnuje. Mama podje ;)

Gość mama tez
patrzylam teraz na strone bobovity i widze tylko kleik ryzowy bez zadnych dodatkow,poza tym same owocowe i mleczne. Moze cos przeoczylam...

Gość i dont now
ok super a jeszcze jedno dajesz dziecku takie owocowe kaszki na gesto??