Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość socjolozka7

w jakim zawodzie

Polecane posty

Gość socjolozka7

może pracować socjolog? W jakich branżach można zajmować się badaniami nt. np. tendencji w społeczeństwie, zależnościami itp?

możesz pracować jako HRowiec, trener, coach, jako socjolog w firmach typu TNS obop...jeste sporo możliwości, ale ja się przekwalifikowałam na maklera :D

Gość socjolozka7
Do ww zawodów należy skończyć studia na kierunku socjologia? Widziałam kilka odmian socjologii, np. psychosocjologia, po tym też można pracować w zawodach, które wymieniliście? I jeszcze jedno pytanie- w tym roku piszę licencjat z turystyki, jest jakaś szansa, że mogę pójść na studia uzupełniające na socjologię lub coś pokrewnego czy muszę zaczynać od nowa?

Gość japońska geisha

Gość japońska geisha

żeby się dostać do firm badawczych to raczej tak, tam wymagają ŚCISŁEJ wiedzy socjologicznej, a nie tylko ogólnego pojęcia o procesach społeczny i tym podobnych pierdach. Tak naprawdę wszystko zależy od tego, w jakim kierunku będziesz się dokształcać/specjalizować.

Gość socjolozka7
Jakie przedmioty są na 1, 2 roku? Czy są przedmioty zw. z matematyką- jakaś ekonomia itp? Kusi mnie ta socjologia strasznie.

Gość socjolozka7
# Socjologia * Public Relations * Gospodarka, zarządzanie i badania rynku * Zarządzanie i rozwój personelu - NOWOŚĆ Psychosocjologia Socjologia ogólna Socjologia stosowana Socjologia władzy Takie coś znalazła. Najbardziej podoba mi się psychosocjologia, ew. zarządzanie i rozwój personelu.

na 1 roku są ogólne, póżniej zaczyna się statystyka opisowa, metodologie poszczególnych rodzajów badań, komputerowe metody analizy danych i takie tam. Generalnie wbrew pozorom jest dużo przedmiotów związanych z matmą.

Gość psycholozka7
dzięki za informajce, może za rok się zdecyduję :-)