Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem nie wiem

Poznań - pomocy...

Polecane posty

Gość nie wiem nie wiem

Ludziska kochane, co można robić w Poznaniu lub okolicach (mam samochód) z chłopcami w wieku 7 i 10 lat? Co im pokazać, żeby sprawiło frajdę? Nie znam ich zbyt dobrze...

Gość dzadzudzi
do nowego zoo idzcie! jest super:D

Gość nie wiem nie wiem
Już byli w Nowym Zoo, przepraszam, powinnam od razu o tym wspomnieć. To będzie ich drugi weekend w Poznaniu. Poprzednio byliśmy właśnie w Zoo, w kinie, jeździliśmy gokartami i obejrzeliśmy lotnisko. Nie mam więcej pomysłów :O

Gość nie wiem nie wiem
Jestem z Raju - dziękuję! Właśnie oglądam ich stronę internetową, super pomysł!

Gość Poznanianka z urodzenia
mozesz tez pojechac do CH Plaza- tam sa kręgle:D

Wprawdzie nie to miasto, ale ja kuzynów w tym wieku wzięłam na ściankę wspinaczkową, byli zachwyceni :) Z moimi rodzicami młodzi jeździli na basen, do ZOO.

Gość nie wiem nie wiem
Wspaniałe pomysły, Dziewczyny, dziękuję! :)

Gość dzadzudzi
tak, park linowy to super pomysl, sama chetnie bym sie tam wybrala :) mozesz im pokazac koziolki o 12 na rynku, ew. stadion lecha jesli sie interesuja (chociaz to w sumie mala atrakcja bo jak wiadomo jest w budowie). jesli sie interesuja motoryzacja to moze muzeum motoryzacji? fajne stare samochody sa. moze cytadela - tam sa czolgi, samoloty, tego typu rzeczy to powinno mlodym chlopakom sie podobac. a moze basen albo rusalka? basenow jest ich w poznaniu kilka, ja nie bylam ale ponoc fajne. moze przejazdzki rowerowe na morasku (na dworcu na os. sobieskiego mozna tanio wypozyczyc rowery z mpk, a trasa rowerowa na morasku jest calkiem, calkiem) palmiarnia? tam poza roslinami sa tez jakies egzotyczne zwierzeta.

Gość dzadzudzi
historynka - gdzie jest scianka wspinaczkowa? orientujesz sie w cenach?

Gość jak lubią rośliny
chociaż w tym wieku rośliny to raczej dziewczynki lubią to zostaje Palmiarnia (polecam - fajne ryby , zobaczą też ślimaki i gąsienice, żółwie, kraby, ryby można głaskać) lub Botanik - mniej ciekawy dla dzieciaków.

Gość na targach są
na targach są zawsze super imprezy dla dzieciaków - dinozaury, komnaty wikingów, egipcjanie i egipt - ruchome pierdołki i efekty.. ale to okazyjnie co jakiś czas coś innego robią. teraz raczej nic nie ma. jeszcze są te kina trójwymiarowe oraz te co się krzesła ruszają i np płynie delfin to na ludzi sika woda , lol (ale nie wiem jak sie to nazywa, za stara jestem na takie nowości) :P

Gość nie wiem nie wiem
Koziołki na pewno pokażę :) Stadion faktycznie wygląda w tej chwili średnio. Na basen chłopcy jeżdżą dość często, i to do takich wypasionych aquaparków, więc w okolicy Poznania raczej niczym im w tym temacie nie zaimponuję ;) Muzeum motoryzacji i cytadela brzmią kusząco, szczególnie starszy z chłopców uwielbia samochody. O, i palmiarnia to też świetny pomysł :) Bardzo Wam dziękuję :)

Gość nie wiem nie wiem
Dinozaury uwielbiają! :D Szkoda, że nie ma teraz nic takiego. A gdzie jest kino z ruszającymi się krzesłami i wodą tryskającą na ludzi??? Dla mnie to też nowość...

Gość takasobietam
Po drodze na Gniezno, jakoś przed Pobiedziskami chyba, jest skansen miniatur, jeśli mogłyby ich zainteresować wielkopolskie budowle w mniejszej skali, a jeśli masz auto i ochotę na dalszą wyprawę, można jechać na Lednicę (dalej drogą na Gniezno) jest tam wyspa z wykopaliskami-niemałą frajdą mogłoby być dopłynięcie tam promem, choć samo miejsce trochę ciche i nie wiem,czy nie za spokojne jak dla młodych rozrabiaków. Dawno tam nie byłam.

Gość nie wiem nie wiem
Właśnie myślałam o tym skansenie, tylko nie mogłam sobie przypomnieć, gdzie to jest! :) Wielkie dzięki. Starszy z chłopców w ogóle jest bardzo ciekawy świata, jego wiedza mnie czasem onieśmiela :O Nie wiem tylko, jak ten młodszy, on jest bardzo nieśmiały i strachliwy, dla niego by musiało być coś zabawnego, jakieś wygłupy... :O

Gość n-dubz
A gdzie jesto to nowe zoo? Mieszkam od miesiaca w poznaniu i ta nie bylam. Sa tam malpy?

Gość nie wiem nie wiem
Nowe Zoo - jak dojedziesz do Ronda Śródka, to zobaczysz jezioro Malta. Do Zoo można dojechać taką śmieszną kolejką, która jedzie wzdłuż tego jeziora. Małpy są, jest nowa słoniarnia. Polecam też fantastyczną motylarnię!

Gość gość
ll37tWv3REoJN4egGFlvYzeV