Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mallgos

Badania hormonalne!!!

Polecane posty

Mam pytanie moja gin kazała mi zrobić badania hormonalne i może to głupie, ale nigdy w życiu czegoś takiego nie robiłam i nie mam pojęcia jak to wyglada, w jaki sposób oni badają te hormony, ile to trwa, czy to polega na pobraniu krwi?? Wiem, że to totalny ciemnogród, ale chciałabym wiedzieć jak się przygotować do tych badań (jest ich bardzo dużo :() Bardzo proszę o podpowiedź.

Gość Lucyna65758
Polegaja na pobraniu krwi.Jakie masz hormony do zrobienia?

Ja miałam.To pobieranie krwi.Dadzą ci chyba 4 fiolki i do laboratorium na pobieranie musisz isć:)

Ja miałam.To pobieranie krwi.Dadzą ci chyba 4 fiolki i do laboratorium na pobieranie musisz isć:)

LH i FSH, PRL + TEST MCP, TSH, ANDROSTENDION, DHAES, WOLNY TESTOSTERON, ESTRADIOL, TOKSOPLAZMOZA Ig G i Ig M, CMV Ig G i Ig M. Jeden w 2,3 dniu cyklu pozostałe w 13, 14 dc :( - okazłao się, że mam problem z jajnikami :(

Gość Lucyna65758
jajak na razie mialam robiona PRL, PROGESTERON,ESTRADIOL,LH,FSH, TOXOPLAZMOZE i CYTOMEGALIE.Co to jest ten test MCP?badanie na wrogosc sluzu??

Gość Lucyna65758
a co sie dzieje z jajniczkami?

zespół policystycznych jajników, na usg wyszło, że mam bardzo powiększone jajniki i moja gin powiedziała, że to jest właśnie ten zpj, tylko trzeba jeszcze sprawdzić te hormony i zobaczymy co dalej :(. Troszkę się boję - chciałabym mieć dziecko ...

Gość kaskadazopola
Mallgos grunt to sie nie poddawac,ja w czerwcu miałm wizyte u lekarza i podejrzenie ze jajniki nie pracuja jak trzeba wiec ginekolog zaleciła na poczatek zbadac progesteron i prolaktyne.Byłam załamana bo staralismy sie o dziecko od kilku m-cy.Badania co prawda zrobiłam ale chyba niepotrzebnie bo w tym samym cyklu zaszłam w ciąże:) Głowa do góry,bedzie dobrze,powodzenia:)

Kaska - dzięki bardzo za słowa otuchy :), gratuluję maleństwa :). Mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze i ja też wkrótce zajdę w ciążę. Troszkę wystraszyła mnie ilość tych badań, no ale trzeba je zrobić i walczyć dalej. Pozdrawiam