Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciastoń

czy mi potrzebny jest psychiatra ?

Polecane posty

Gość ciastoń
pozatym pod nerwicę to można wszystko podłączyć

Gość ale w koncu
jak wyszlo u ciebie z ta nadnercza? mqsz ja zdrowa czy nie? bo do konca nie wiem jak jest, co lekarz powiedzial na ten temat?

Gość dziwie siee
dlaczego jesli masz nadcisnienie to lekarz zlecil ci badania na nadnercze.Ja tez mam nadcisnienie i lekarz zlecil mi badania ale na nerki.A przeciez nerki i nadnercza to 2 rozne organy sasiadujace ze soba.Wg mnie nadcisnienie moze miec zwiazek z nerkami, a nie nadnerczem

Gość ciastoń
nerki mogą mieć związek z nadciśnieniem właśnie poprzez nadnercza, ja nie wiem do końca czemu mam takie wyniki badań, u mnie też badania nerek nic nie wykazały, do badań nadnerczy najlepiej nadaje się TK

Gość od jakiego lekarza
dostales skierowanie na TK? czy moze robiles TK odplatnie?

Gość ciastoń
z kliniki endokrynologi, skierowanie dostałem do rodzinnego

Gość ciastoń
pewnie chodzi o uśmiech, bo zębów i tak nie myje

Gość z tego co wiem too
to rodzinny nie moze dac skierowania na TK, jedynie specjalista taki jak endo czy neurolog

Gość do ciastoń
pisales ze miales TK nadnercza, wybieram sie na nia prywatnie, napisz mi jak to jest bo cche zadzwonic i zapisac sie prywatnie na TK, ale nie wiem co mam powiedziec, ze cche TK nadnercza czy TK jamy brzusznej?

Gość ciastoń
TK jamy brzusznej. Swoją drogą, ja kiedyś miałem ropnie na migdałkach, ale to olałem,i zacząłem mieć stany podgorączkowe, to poszedłem po 2 miechach, czy tak zachował by się hipochondryk ?

Gość ciastoń
mnie robili badania na nadnercza bo miałem nadciśnienie i niski potas, a to sugeruje zespół conna lub cushinga.

Gość do ciaston
myslisz ze lepiej zrobic TK niz usg? ale niektorym osobom juz na usg cos tak wykrywaja jesli chodzi o nadnercza.wiec mowisz ze zapisujac sie mam prosic o TK jamy brzusznej a nie nadnercza?

Gość ollllllllka
pod nerwicę można wszystko podłaczyć,lekarZe to sa palanty.4 lata temu zaczełam mdleć,potem zaczełam się bać wychodzenia z domu.po badaniach uznano że zapewne mam nerwcię.Psychiatra itd...teraz po 4 latach kilkakrotnie traciłam przytomnosć dokąłdnie 2 tyg temu u dentysty.Dentysta uznał ze to napewno nie newrica.Okazuje się że morfologia obniożona ale nie tragiczna ale poziom ferrytyny bliski 0,czyli potezny niedobór zelaza.Zbadaj ferrytynę,czyli zapasy zelaza.To jest najważniejsze.

Gość ciastoń
lekarze dlatego uznali, że masz nerwicę, ponieważ kiedyś miałaś badania w porządku, morfologia byłaok, bo organizm korzystał z ferrytyny, trzeba było po prostu czekać na rozwinięcie się choroby, nie żebym ich bronił.