Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tak się zastanawiam czy

Ile?

Polecane posty

Gość Tak się zastanawiam czy

Ile daje się od pary rodzinie? Podobno około 500 daje się znajomym, jak to ślub kogoś z rodziny to słyszałam, że więcej? Jakie są Wasze opinie na ten temat? Jak było u Was? Ile dostaliście w prezencie ślubnym od kuzyna/kuzynki wraz z osobą towarzysząca?

chrzestni około 1500, reszta rodziny jakies 500, a znajomi 300 wiecej bym nie dała i msle ze to norma jest

Gość zgadzam się o
zgadzam sie z granatix87

Nie wiem jak gdzie indziej, ale na weselach, gdzie miałam okazję być chrzestni dawali 1500-2000zł, a znajomi max. 200zł + prezent.

Gość no właśnie różnie z tymi
normami jest... niby każdy daje ile może, ale wiadomo, że jakieś "niepisane" reguły są

Apropos tego pytania przypomniala mi sie jedna sytuacja. Kolezanka opowiadala mi, ze po slubie przed kosciolem, zawsze wtedy kiedy daje sie kopertke i sklada zyczenia, jedna z jej "znajomych" chciala wywinac sie od dania kasy i wreczyla panu mlodemu pusta koperte :-o Sytuacja by nie wyszla na jaw, bo wiadomo, ze kopert sie nie podpisuje, ale jakos tak niefortunnie sie zlozylo, ze stanela w kolejce ostatnia, no i wiadomo, wszystko nagrane NA KAMERZE :-O Straszny niesmak...

Gość no ładnie hehe
:p