Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hej szczoteczka

czy wasze maluszki 2-3latki same myją ząbki?

Polecane posty

Gość hej szczoteczka

Bo mój ma 2 i 5 i ciągle je pastę :o :o Poza tym to ja trzymam szczoteczke i myje bo on strasznie kantuje przy myciu a mnie zalezy zeby byly umyte. Chciałabym się dowiedziec jak wasze dzieci sobie z tym radzą.

córa ma 2,5 roku.Raczej grzyzie szczotką niz myje,choć oststnio widac postępy.Najpeierw ona "myje" potem ja poprawiam.Mamy 2 szczoteczki-identyczne.Dla niej i dla moich poprawek.

Gość ollolllola
mój ma 3 latka, i przyznam ze dopiero od kilku dni stoi przy umywalce na swojej podstawce i myje ze mna, tzn ja swoje, on swoje. idzie mu fajnie, szybko zalapal, ale wczesniej jadl paste:) jadalna oczywiscie, taka co nie zaszkodzi i moze byc polykana. jak lezal w lozku do spania to mu mylam, dokladnie ale jedyne co musial zrobic to otworzyc buzke. mysle ze warto zaczac wczesniej jak dziecko jest kumate:) bo to nic trudnego a jednak powinien juz sam tak od tych dwoch latek.

od niedawna szoruje zabki,ale wiadomo ze robi to niedokladnie wiecpoprawka w wykonaniu mamy badz taty jest konieczna:)

Gość uuuuuuuuppppppppppppp

Myje zabki! A przyokazji zajada paset (stosuje ta do połykania dla niemowląt) a potem popija przegotowana wodą z kubeczka :P Czasem pluje jak ma dobry humor- płucze i pluje. a jak nie to pije :P

Gość hej szczoteczka
no ale czy samą szczoteczką z(bez pasty) wystarczy? No i zastanawia mnie czy te pasty bez fluoru rzeczywiście dobrze działają...

moja mala ma 2 latkai jak ja w tym samym czasie z nia myje to ona robi to dosc sprawnie ale jak ma myc beze mnie to slabiutko jej idzie bo zaraz zaczyna se bawic i gryzc szczotke, moczyc pod woda itd itd, jak bylam z nia udentysty, na wizycie rodzinnej to mi powiedziano zeby koniecznie dziecku szczotkowac zeby gdyz jest jeszcze za male aby samo sobie mogla dokladnie je wymyc wiec masz odpowiedz!

mój 2,5 latek myje trochę sam a potem ja mu poprawiam :) a jakimi pastami myjecie dzieciom zęby??? my myliśmy wcześniej elmexem a potem colgate i signal dla dzieci a teraz kupiłam w aptece nenedent bez fluoru i tak się zastanawiam czy tamte też były bez fluoru???

Gość hej szczoteczka
Avero, ja myję nenedent bez fluoru tylko z krzemkiem. A elmex (taki pomarańczowy dla dzieci od 1-6lat) i colgate maja fluor.

dzieki za odp. czyli lepsza jest ta nenedent bez fluoru bo już zgłupiałam i nic nie wiem:O

Gość asdfafasdfas
To proste - fluor jest lepszy dla zębów, a brak fluoru jest lepszy dla przewodu pokarmowego

Gość hej szczoteczka
więc lepiej uzywac bez fluoru. Kiedys czytalam artykul o fluorze i jego szkodliwości na organizm. No a moj wlasnie zjada paste wiec na razie kupuje mu ten n

Gość hej szczoteczka
nenedent

Gość asashhdskghakls
Własciwie to to jest tak - te mleczaki i tak wypadną, wiec nie jest to sprawa życia i smierci. Jak wymyje nawet samą szczotką, to juz jest ok, a te pasty bez fluoru tez są w porzadku. Wazne, żeby w momencie, jak zaczynają rosnąć zęby stale, dziecko już umiało porzadnie myc zęby.

Gość hej szczoteczka
to chyba nie tak do konca. Dentysta mowil ze o mleczaki trzeba dbac bo jesli nie, to potem te stale zeby mogą szybko się psuc.

mój ma półtora roku szoruje ze hej tylko zawsze chce taka drosła szczotke bo te dla dieci sa wyrzucane i musiałam mu dac podobna do swojej,oczywiscie na razie bez pasty ale mysle ze juz niedługo on wczesnie zaczal sam myć zeby i to jak,az milo popatrzec

hmm moj 3 latka skonczy w listopadzie, sam myje zabki chodz ja mu czasem poprawiam ale rzadko i plucze normalnie woda z kranu, tzn pryska nia na umywalke jesli to mozna nazwac wogole plukaniem ale coz poczatki byly najsmieszniejsze bo wiecej mial zabawy z wkladaniem i wyjmowaniem jej bez psaty niz myciem ale w koncu na wielu probach zalapal o co biega... z tym jak i z wieloma rzeczami jak ubieranie sie trzeba dziecko przyzwyczajac, pokazywac i pozwolic mu robic to na poczatku na opak, nie daj ja to zrobie bo ty nie umiesz,(bojac sie ze bedzie mial na bank pruchnice bo juz ze 3 razy dokladnie sobie zebow nie umyl:O) niestety ale jakos musi sie nauczyc a najczesciej uczy sie na wlasnych bledach, podgladac rozniez rodzicow jak to robia a takze jak mu mamsuia myla zabki...teraz czas na niego

dzieki czasem mnie zaskakuje to moje dziecko u niego nic nie jest tak jak u wiekszosci taki...indywidualista he he a pierwsze słowo po mama to ...guzik

Gość def
Mój maluch w listopadzie kończy 3 lata. Myje ząbki po 4 razy na dzień. Uwielbia to robić i nie musze mu o tym przypominać. Ma swoją ulubioną szczoteczkę i pastę. Nakłada sam pastę. Oczywiście trochę jej połknie. Od 2-3 miesięcy nauczył się płukać wodą i wypluwać