Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość memsahib

Do studentów!

Polecane posty

Gość memsahib

Hej, czy ktoś z Was zaliczając różnice programowe, które powstały w ciągu 2 lat przerwy (konkretnie chodzi o jedne przedmiot) musiał płacić za całe studia...? Skonczylam V rok, nie oddalam pracy...teraz musze zaliczyc jeden przedmiot, ktorego na swoich studiach nie mialam. To 120 godzin, ktore musze zaliczyc w 2 lata :O. Tylko ze każa mi płacic za całe studia, a nie tylko za ten jeden przedmiot...nie wiem, czy sie odwolywac od tego, czy to po prostu tak jest. W Regulaminie nic o tym nie pisza...

Gość niestetyyyy
ale tak jest :( Musisz przeczytać dokładnie regulamin studiów. Powinien być w Twojej bibliotece albo w dziekanacie.

Gość memsahib
To Pani w Dziekanacie właśnie zabiła mnie tą wieścią. Kurcze, ale może warto napisać gdzieś wyżej...dlaczego mam płacić za przedmioty, które już zaliczyłam? Skoro będę chodziła tylko na jeden. To się nie mieści w głowie.

Gość do memsahib
orientujsz sie czy majac warunek mozna isc na dziekanke?

Gość memsahib
Nie wiem, niestety. Biorąc warunek, miałam parę miesięcy na jego zaliczenie, wiec nie wiem, czy ktoś pozwoli zaliczyć to po powrocie na studia...pytaj w dziekanacie, może powiedzą Ci to, co chcesz usłyszeć, w przeciwieństwie do mnie ;)

Gość dobre chociaż to
że w trakcie 2 lat przerwy musisz zaliczyc tylko jeden przedmiot. Na moich studiach wszystko bylo tak pokrecone,że po 1 roku przerwy (dziekance) mialaś to zaliczenia 7 przedmiotów w ramch róznic programowych

Gość do memsahib
przed warunkeim mialas komis, czy to konieczne? a z jakiego przedmiotu musialabys wyrownac te roznice programowe? to absurdalne ze oni tak wszystko zmieniaja. kiedys mialam znajoma, ktora opuscila kilka lat studiow, ie wiem jak to bylo czy zaszla w ciaze czy wyjechala za granice w kazdym razie ktorys rok jej nie bylo. po powrocie chciala kontynuowac studia. oni nie chcieli jej przyjac twierdzac ze za duzo lat uplynelo, ze roznice programowe itd. ona zaczela pisac pisma, ze (studiowala teologie) przeciez jak mogla sie zmienic teologia przez te kilka lat, przeciez ona jest taka sama od x lat. w kazdym razie walczyla o to jak lwica. powinna wtedy isc na 4 rok od razu, ale ona musiala trzeci powtarzac (ze wzg na te roznice. ale i tak sie i.cieszyla ze ja przyjeclo

Gość memsahib
Miałam zawsze tylko warunek, nie dopuszczałam do komisa ;) Przyznam, że brałam je z lenistwa...a teraz mam solidną karę za to, że nie chciało mi się napisać pracy. Najgorsze, że studiowałam filologię polską, a ten brakujący przedmiot to angielski :/ I z tego powodu takie kłopoty...Jak pomyślę, że mam płacić drugi raz za coś, co już zapłaciłam...gdybym nie zdała, gdybym powtarzała z tego powodu rok, to rozumiem, ale ja mam zaliczyć różnice programową! Jeden przedmiot! Ech.

Gość do memsahib
niesamowite, angielski!!! a jak on ci idzie?? masz jakies certyfikaty z niego? u mnie na uczelni, jeslu ktos ma certyfikat bedzie zwolniony. jaki byl poziom tego przedmiotu? moze sie dogadasz z profesorem. u mnie wiele osob na to nie chodzilo! ja sie dogadalam i nie chodzilam caly semestr. pozniej odpowiadalam i napisalam test z calego polrocza. sory ze wczesniej nie pisalam na temat, chcialam szybko pomoc i nie przemyslalam.

Gość memsahib
Kurcze, ja się dowiedziałam, że u nas ci wykładowcy z angielskiego są tacy, że jak ktoś przyniósł certyfikat, że zna i umie, to oni byli nieprzejednani. Ma być u nich zaliczone 120 godzin i koniec :O No to mi ręce opadły, zwłaszcza, że ja się nigdy angielskiego nie uczyłam. I najprawdopodobniej dziekan cofnie mnie na 4 rok i będę chodziła z rokiem pierwszym, kiedy się zaczyna ten angol a potem bedzie rok 5, gdzie bede chodziła z drugim i zaliczenie, czy co tam jest. Po prostu klęska kompletna :(

Gość Anna 26
witam Was. wygralam 100zl za rozwiazanie quizu. zreszta sami sprawdzcie. nic nie tracicie tylko roziważcie. stowa piechota nie chodzi. pomyslalam a co mi zalezy........ podaje Wam linka bo niby dlaczego tylko ja mialabym zarobic? kazdy ma do tego prawo. pozdrawiam www.superquiz.pl/?t=1937

Gość do memsahib
fatalnie a na 120 h anglika juz jest jakies pojecie. pogadaj z dziekanem niech on ci doradzi i powie jakie masz mozliwosci, bo te babki z sekretariatu malo wiedza;/ powiedz moze ze pracujesz za granica, nie mozesz wracac do pl. trzeba cos wymyslic a noz sie uda.

Gość memsahib
Ja mogę chodzić na ten angielski, nie ma problemu, rozumiem, różnice programowe...ale nie chcę płacić 2 razy za to samo :/ Jak znam życie, to z nimi nie wygram.

Gość do memsahib
nie mozna tego wziac pod warunek, nie wiem czy u ciebie jest takie cos jak oplata za niezaliczony przedmiot. pytaj, czytaj regulamin moze sie o cos zaczepisz!

Gość do memsahib
a ile mialas miesiecy na zdanie zaliczenia?

Gość memsahib
Hmmm...jak to było...na koniec roku brałam warunek z jakiegoś tam przedmiotu...i różnie miałam, raz miałam zaliczyć do końca I semestru, raz miałam na to całe 2 semestry...różnie było, zależy jak dziekan wpisał...raz byłam i prosiłam o przesuniecie...jak się dogadasz ;) A nasz Regulamin jest tak nędzny, że połowy rzeczy nie reguluje...

Gość do memsahib
jezeli polowy rzeczy nie reguluje to moze zalezy to od decyzji dziekana. jezeli np twoja sytuacja nie zdarza sie czesto moze potraktuja cie ulgowo! walcz bo to duze pieniadze

Gość memsahib
Będę musiała, w środę pójdę do dziekana...ech. Może się uda.

Gość do memsahib
oby sie udalo, 3 maj sie! wiesz moze czy to indyw syst nauczania trzeba sie pokazac na uczelni wiecej niz 60%?

Gość memsahib
Bladego nie mam :) Dzięki i oby wszytko poszło po Twojej myśli również.