Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chciałabym byc zwykła...

Moja uroda, moje przeklenstwo...

Polecane posty

Gość wiertarka7
mam pytanie-nie przeszkadza Ci twoj wzrost?

Gość ifdrdf
Tak i nikt tego nie zrzumie puki sam tego nie przezyje ... Wiele tez zalezy od charakteru ... To, ze jetsem zalosna slysze do tej pory ... Po prostu, autorka zel sie z tym czuje. Ma ochote sie wyzalic, bo tak dawno tego nie robila. A to nie znaczy, ze jest zla i wciaz nazeka. Po prostu wszytsko 3ma w sobie , czasem ma sie ochote eksplodowac - powiedziec o tym co sie widzi i czuje . Ja wam powiem czego autorka oczekuje- by ktos jej w koncu posluchal, zrozumial i poznal taka jaka jest naprawde od srodka. By ktos pozwolil jej uwierzyc w sama soiebie i dostrzegl w niej wiele innych dobrych cech ... i to ze wcale nie jest niemadra

Gość typowe wytłumaczenie
Ktoś powyżej ma rację. Najlepiej usprawiedliwiać swoje niepowodzenia życiowe urodą. Ciekawe, że tylko nadzwyczajną urodą, nie głupotą, brzydotą, złym charakterem, tylko właśnie...urodą :D Nie mogę dostać pracy, bo jestem za ładna, nie mam koleżanek, bo jestem za ładna i one są zazdrosne. W końcu trzeba się jakoś pocieszyć.

Gość ifdrdf
ejj to nie dla was temat ... zaczynacie sie zachowywac jak ta cala reszta znajomych ... skoro wam nie apsuje to po co sie tu udzielacie , by jeszcze bardziej zdolowac autorke ? ;/ Brak wyrozumialosci i tolerancji

dziewucho ogarnij się i gacie podciągnij na dupsko ,zastanów się w co ludzi wkręcasz :P

Wzrost mi przeszkadza i to bardzo :( ifdrdf.. :) masz rację, co nie którzy wogóle nie czytaja wszystkiego a piszą by tylko napisac, i nawrzucac komus :) Nie użalam sie nad sobą, tylko czasem trzeba wyrzucic z siebie to co siedzi, skoro nikomu o tym nie mówię, to chyba mam prawo od czasu do czasu wyrzucic z siebie to cos? Powtarzam jeszcze raz nie uważam się za piękną, ładną.

Tak, jaka ja jestem biedna, bo jestem taka piękna, że wszystkich onieśmielam i we wszystkich wzbudzam zazdrość :D Dlaczego ja muszę być tak zniewalająco piękna, no dlaczego bóg mnie tak pokarał!! :D

Gość moim zdaniem nie uroda
wiele/niewiele- kwestia punktu widzenia.... ale to co osiągnęłam mam własnie dlatego, że się nie przejmowałam opiniami, tylko zawsze konsekwentnie dążyłąm do celu... nawe taj zewsząd słyszałam, że to nierealne i porywam się z motyka na słońce.... i tobie też tak radzę, bo roztrząsanie jakichś wyimaginowanych problemów, co xsińska powiedziała o kowalskiej i dlaczego, do niczego cię nie zaprowadzi- zwykła strata czasu i energii! idę, bo mi sie Mały rozryczał :) powodzenia.

Nie martw się wpisy na kafeteri napewno mnie nie zdołują, znam kafe nie od dzis i wiem jakie osoby tu sa w wiekszości, nie piszę ze wszystkie :D

jak foty nie da tz. że brzydula ,bo skoro tak urodziwa to by pokazała .ZWYKŁY PASZTET :P :P

moim zdaniem nie uroda... w sumie z drugiej strony masz rację, są i dobre strony tego, niech sobie mówią co chcą ważne ze wogóle mówią to znaczy że jestem i jestem zauważalna, a nie jakis tam cien :)

Gość kurde nie kukam
no raczej ze pasztet, gdyby nim nie byla to by na kafe takich topików nie zakladała XD tylko poleciała do agencji i zaczeła zarabiac kase na tej zejebistej urodzie ktorej jej wszyscy zazdroszcza

Golcia.. pisz co chcesz, nie rusza mnie to, nie znam Cię więc mam to gdzies :D baw się dobrze.

Gość wiertarka7
twoj problem tkwi we wzroscie, sama mam 178cm wiec wiem co mowie.

Nie przejmuj sie-tez tak mialam,i moja mama tez tak miala.Nie uwazam sie jakas pieknosc-mala,troche przysadzista,z kompleksami,ale zawsze usmiechnieta i faceci do mnie ciagneli,a dziewczyny nie lubily.Teraz mam prawie 30 lat,meza,dziecko i wreszcie znalazly sie kobiety,ktore nie chca mnie zabic wzrokiem i wreszcie mam "normalne" kolezanki.Nie mam pojecia,dlaczego wczesniej dziewczyny mnie nie lubily-nigdy nie zabiegalam o facetow,nie stroilam sie jakos specjalnie,nie zachowywalam prowokacyjnie.Naprawde chcialam miec chociaz jedna kolezanke,ktora nie patrzylaby na mnie jak na rywalke czy cos.Przyjaciolke niby mialam,ale dowiedzialam sie po kilku latach,ze obrabiala mi tylek na prawo i lewo i byla generalnie falszywa-zabolalo jak diabli.Od innych dowiedzialam sie,ze nie zapraszaly mnie na imprezy,bo "bylam za ladna i odbieralabym im facetow":O Za specjalnie ladna tez sie nie uwazalam,a wrecz zazdroscilam pieknym kobietom ich urody.Bylam i jestem dosyc niesmiala,o zanizonej samoocenie i wielkich wymaganiach wobec siebie,a mimo to...heh...ciezko mi zrozumiec,dlaczego bylo tak,a nie inaczej.

No jak zwykle na kafeteri, jedna osoba wrzuci drugiej i trzecia łapie temat i sie przyłącza hahah, nie napisałam że jestem piękna, dopisujecie sobie co chcecie, chyba macie większy problem niż ja :)

Gość ifdrdf
Tu nie chodzi o to tlumaczenie sie uroda . Po prostu to jest jedna z kwestii zauwazonych ... a charakter to juz 2 strona . Mysle, ze autorka doskonale widzie sowje inne wady i zalety ... Ale akurat dzis poruyszyla strone urody. To nie znaczy, ze wszytskie swoje niepowodzenia zwala na swoj wyglad ... Zacznimy ze on jest punktem od ktorego ,zlenie od chrakteru moze wychodzic np. brak pewnosci siebie, (lub tez jej nadmiar),przygnebienie, nawet niedowartosciowanie i zewnetrzne jak i wewnetrzne ... Macie racje , ze takie os. powinny napjpierw pomyslec nad soba i swoi charakterem napierw zaczac zmieniac cos tutaj by potem nabrac do siebie dystansu ... I zaczac z usmiechem witac kazdy dzien , pozytywniej patrzec na swiat , a wtedy zacznie wszytsko lepiej wychodzic, tylko treba uwierzyc w siebie, a nie w innych ludzi . Tego zycze autorce i calej innej reszcie . Troche sie tego nauczylam, ale chwilami sie gubie i bladze chodzac na okolo ... samo zycie ;/ :P

Kotek Birmanski... właśnie o to mi chodziło, teraz jak ide z moim dzieckiem na spacer dziewczyny się do mnie uśmiechaja ide zdzieckiem tak, znaczy mam rodzine itp, ale jak ide sama to dalej spotykam osoby które patrzą na mnie jakoś tak dziwnie :)

typowe wytlumaczenie,a jak skomentujesz moj przypadek?Nie uwazam sie za piekna ani zgrabna.Staralam sie byc mila dla ludzi i tyle-bez wyrozniania facetow i zabiegania o ich wzgledy.A baby mnie nie lubily:(

Golcia uważaj sobie, obrazy w internecie są karalne, i uwierz że nie zawacham się tego zgłosic, bo nie pozwolę sobie żeby jaks gówniara wrzucała mi rozumiesz?!

Wiecie co, a tak naprawdę, takie dziewczyny po prostu uważają się za nie wiadomo jak piękne, a w rzeczywistości to najzwyklejsze, najbardziej przeciętne dziewuchy, którym się wydaje, ze są boginiami. Miałam kiedyś taką znajomą, która w kółko mówiła o tym, jaka jest piękna i jak to ją wszyscy kochają i podziwiają. A zwykła przeciętniara z niej była: twarz kwadratowa, rysy ostre i tępe, wyłupiaste oczy jakieś takie nieforemne, nos jak kartofel, cieniutkie usta i krzywe zęby. Figura przeciętna, brak wcięcia w talii i małe cycki, jak ubrała buty na obcasie, to nogi miała nawet nawet, ale na płaskim obcasie wyglądały już całkiem przeciętnie. Zapomniałam, że na twarzy miała trądzik i dołki po nim. Ale uważała się za piękność. Twierdziła, że wszyscy faceci, których zna, mówią jej że jest śliczna i każą jej chodzić w mini i na obcasach bo ma takie piękne nogi. A poza tym, wszyscy za nią szaleją i wszyscy ją kochają. I takie teksty co 5 min. Żałosne!!!!!!!!!!!

autorko,a mnie dziewczyny nie lubily czy mialam faceta czy nie.Bylam "be" i juz.Teraz-tak,jak w Twoim przypadku-ludzie obojga plci usmiechaja sie czasem,jak ide z wozkiem.Mile:) Czekalam na to prawie 30 lat,ale warto bylo,bo sie od razu razniej na sercu robi:)

mogę ci na meil fotkę moją przesłać skoro taka anonim jesteś :) wjebiesz się w szok i po prostu zaczniesz nowy topik ...JESTEM BRZYDKA I CO MAM ZROBIĆ...:) :D

Typowe wytłumaczenie... CZYTAJ! NIE UWAZAM SIĘ ZA PIĘKNOSC TO CO DOPISUJESZ MI???? CZY JA TU PISZE JAKA JESTEM PIEKNA, ZGRABNA, POWABNA, I WOGÓLE???? NIE! WIĘC???