Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pitoresque

czy to juz b.niskie cisnienie?

Polecane posty

Gość pitoresque

92/46? wlasnie sobei zxmierzylam i takie mam .ogolnie niezbyt dobrze sie czuje,jestem slaba, mam takie ataki, ze recem i sie trzesa i mam wrazenie,ze za chwile zemdleje. Czy niskie cisnienie jakos sie leczy? Czy tlyko mozna je podnoscic kawa, alkoholem? itd.?

Gość pitoresque
no wlasnie..ja juz bylam u lekrza, bo myslalam, ze te "ataki" slabosci, krecenie w glowie, trzxesienie rak to moze byc spadek cukru..on stwierdzil ,ze pewnie mam niskie cisnienie, bo jak zmierzxyl to mialam 100/50 wiec mowil ,ze jak jeszcze nizesz spadnie, to tak wlasnie moze byc. I przespial mi cos na anemie, bo mialam, i tyle. Tym sie w ogole nie zajal, jakby to nie byl problem. dlaego sie pytam, czy to w ogole lekarze lecza czy nie.

Gość Hallebarebu
Lekarze z reguly odsylaja osoby z niskim cisnieniem. Problem bowiem polega na tym, ze sztuczne podbijanie cisnienia, moze spowodowac, ze po pewnym czasie bedziesz miala problem z nadcisnieniem a to jest o wiele grozniejsze dla zdrowia. Przy niedocisnieniu, zamiast kawy, dopalaczy, czy alkoholu, bardziej zalecany jest: ruch na swiezym powietrzu (biegi, rower, nordic walking), cwiczenia (silownia, basen) oraz naprzemienny prysznic. Prawie zimna woda masujesz nogi od dolu w kierunku serca. Pozniej ciepla woda. I chlodna woda na koniec. Jak spada ci cisnienie nagle, pomocne jest polanie nadgarstkow lodowata woda, oraz schlodzenie karku. Dobre na cisnienie jest pice mate, zamiast kawy.W przypadku, jesli niskie cisnienie utrzymuje sie dlugo /znaczy nie sa to sporadczne spadki/ lekarz przepisze ci lek podbijajacy ciesnienie. Ale to juz ostatecznosc. Bo w rzeczywistosci niskie cisnienie, jest o nieeebo lepsze od wysokiego. Chociaz upierdliwe jest. Pzdr! :)

Gość pitoresque
do hallebarebu Dziekuje Ci bardzo za odpowiedz i wskazówki. Czasami zdarza mi sie, ze cisnienie spada mi naghle, i nie jest to przyjemne. Dobrze wiedziec, co pomaga:) Pozdrawiam rowniez serdecznie :)