Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co w takim przypadku...

legitymacja ubezpieczeniowa przestaje być ważna, koniec studiów a lekarz...

Polecane posty

Gość co w takim przypadku...

Witam mam takie pytanie, tylko sie nie śmiejcie że tego nie wiem ale chciałam się zorientować. Teraz mam jeszcze rentę rodzinną po ojcu ale to już prawdopodobnie ostatni miesiac, bo kończę studia, tak więc mam legitymację ubezpieczeniową z Zusu-jeśli np. chce pójśc do lekarza czy coś. Ale ona jest ważna do 30.IX...i co potem jeśli będę chciała iść do lekarza na fundusz??? Czy musze mieć prace, czy zarejestrować się w urzędzie dla bezrobotnych??? Oczywiście planuje pracować, ale wiadomo, ze ze znalezieniem nie tak łatwo i nie wiem co w przypadku gdy będę musiała iść do lekarza....Może to głupie pytanie dla niektóych ( bo 24 lata a jeszcze nie pracuje) tzn pracowałam ale tylko umowa o prace i takie tymczasowe, z racji trudnej sytuacji rodzinnej gdzie musze być dużo w domu itp...dlatego nie wiem co trzeba zrobić w takim wypadku, jeśli ta legitymacja jest ważna do 30 września tylko???

Gość co w takim przypadku.....
ok dzięki tak jak myślałam...czyli po prostu od razu po obronie mogę się zarejestrować w PUP i wtedy jednocześnie szukać pracy???? Bo przed końcem września raczej pracy nie znajdę, dopiero wtedy będe sie bronic, moze nawet na początku pażdziernika....

Gość dfsgdfgrthtrhtyhutyjtyj
mozna sie ubezpieczyc dobrowolnie w NFZ, kosztuje ok 300 zlotych na miesiac i trzeba co miesiac to oplacac a potem isc do ZUSU podbic deklaracje, zenada

Gość masssakrra
300 zł?? to już chyba lepiej te prywatne ubezpieczena....

Gość a jeśli....
a jeśli bede się broniła na początku pażdziernika to teoretycznie będę jeszcze studentką.....a legitymascja jest ważna do końca września....to co z ta legitymacja???

masz 24 lata, to może zapisz się do jakiejs szkoły policealnej, to przedłużysz otrzymywanie renty do ukończenia 25 r. ż.!!!

a co do twojego pytania powyżej,to udaj się do swojego dziekanatu po zaświadczenie o statusie studenta, który masz do obrony przecież. donieś im przed 30 wrzesnia zaświadczenie. a potem jak mówię,policealna jakaś.