Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abcderfagiwiidhec riuh grfr

ma ktos pojecie? co do wlasnej dzialalnosci ?pomozcie

Polecane posty

chcialabym sie was zapytac otoz otworze sobie wlasna dzialanosc w wolnym zawodzie (nie mieszkam w polsce 10 lat wiec nie wiem ) np dajmy wolny zawod : malowanie obrazow , pisanie ksiazek itd... na poczatku zarobi sie 4 tys zl (przyklad) jak sie z nich rozliczyc skoro w wolnym zawodzie nie ma kas fiskalnych ,jak wysokie sa skladki ubezpieczieniowe itd zus to 800 zl to wiem :) wszystko podalam w przykladzie a za pomoc dziekuje :)

Gość anonimmmss
przez ryczałt

Gość abcedfrt vhtrioe gfgeo
ok dzieki :)

Przez pierwsze dwa lata działalności składki ZUS są preferencyjne w wysokości 330 zł, nie wiem czy to tyczy się też wolnych zawodów, ale generalnie taka jest zasada.

Gość abcderfagiwiidhec riuh grfrt
tak chodzilo mi o polske :) czyli pierwsze 2 lata zusu placi sie 330 zl? tez fajnie , rozliczenie ryczaltowe , tyle juz wiem dzieki wam za kazda informacje :)

jeszcze raz ja :) przepraszam ze tak truje :O czyli jesli np zarobie 4 tys na miesiac odlicz musze zus skladki ubezpieczeniowe ,rentowe, no i jeszcze ten ryczalt czyli ile by z tych przykladowych 4 tys zostalo ? wiem ze glupie pytania przepraszam jeszcze raz :)

Gość proponuje wrzucic w gogle
"zakładam działalność gospodarczą" i wyskoczy ci mnóstwo porad i informacji na ten temat, a nawet kalkulatory, któe ci takie rzeczy dokładnie wyliczą :-O