Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

linka555

Kiedy zauważyłyście pierwsze oznaki starzenia? zmiana owalu twarzy itp?

Polecane posty

Gość dolce25
zaraz zleca ci sie tru 40stki twierdace, ze wygladaja jak 17tki, ktore nie moga w sklepie papierosow kupic, takze nie licz na rzeczowe odpowiedzi:D

Gość miałam 35-37 lat
teraz mam 41 i widze wyraźnie że szyja , dekold . skóra pod oczami niejest juz w najlepszej kondycji. takze moje rece jak wyprostuje maja troszke obwisła skóre - ale to juz niestety moje leniwe podejscie do ćwiczeń hehehe

Gość gdy skończyłam 31
zauważyłam pierwsze zmarszczki pod oczami zacze ły mnie drażnić bruzdy wokół nosa od ochudzania cycki też coraz mniej jędrne

Gość mam 28 lat i ostatnio dosc
znacznie poglebily mi sie zmarszczki w kacikach oczu, pierwsze siwe wlosy (narazie sztuk 2 ale byly :D). Jakos ogolnie w niedlugim okresie czasu zaczelam wygladac starzej. I nie wiem czemu.

Gość gdy skończyłam 31
kiedyś się śmiałam gdy kumpel żartował że gdy kobieta kończy trzydziechę to jej się gwarancja kończy.... no i cholera teraz widzę że miał rację, po 30stce czas nagle zaczyna galopować, zmarszczki pojawiają się z dnia na dzień, nagle skóra robi się obwisła, przesuszona, bez życia, oczy nie mają juz takiego blasku, przerzedzją się włosy..... coś co było do tej pory oczywiste nagle przestaje takie być zauważyłam też że szczupła dotąd talia nagle zaczyna się poszerzać (nie jem więcej niż zazwyczaj, nie ruszam się mniej)

Gość gdy skończyłam 31
zaczełam rygorystycznie podchodzić do pielęgnacji: 3 razy dziennie smaruję skórę pod oczami kremem dbam o dekold i szyję, stosuję ujędrniające i nawilżające kremy i maseczki regularnie zażywam suplementy które mają nawilżyć i odżywić skórę "od środka" niestety nadal nie umiem zmusić się do ćwiczeń na problematyczne części ciała czyli ramiona, talię uda i pośladki

Gość Ja mam 40...
wygladam calkiem niezle na swoj wiek ale mysle, ze pierwsze oznaki starzenia s w okolicach 36-37 lat.

Gość nie mam pomysłu
ja mając 21 lat zauważyłam pierwsze zmarszczki pod oczami

Gość rennina
mam 23 lata i pare miesiecy temu zauwazywlam , ze twarz jakby pogrubiala. zmarszczki kolo oczu sie pojawily i z uplywem czasu staja sie coraz bardziej wyrazne. nie wiem jak to powstrzymac:(

Gość mam 24 lata i z rysow twarzy
wygladam na duzo mniej. jednak malo kto sie przyglada. skora juz nie jest taka jak dawniej. mozna powiedziec, ze zaraz po tym jak sie dojrzeje to znaczyna sie starzec. :O

Gość ja akurat mam 43 lata
i właśnie obserwuję pierwsze oznaki starzenia - tzn. nawet nie wiem dokładnie na czym to polega, ale cera już nie taka. No i pojawiają się pierwsze zmarszczki, a raczej utrwalają te mimiczne. Do tej pory, gdy się wykrzywiłam - to one zaraz znikały, teraz już tak szybko nie znikają. Połączyło się to też z zaburzeniami hormonalnymi. Ale i tak jestem z siebie zadowolona, tzn, ze swojego wyglądu. Co prawda teraz nieznajomi dają mi o 10 lat mniej, ale przedtem - o 13 ! 😭 ;-)

Gość gdy skończyłam 31
trzeba po prostu o siebie dbać stosować kremy z filtrami, obowiązkowo codziennie krem pod oczy latem okulary przeciwsłoneczne jeść dużo surowych warzyw i owoców, pić ziołowe herbatki nie palić papierosów... bo to co się zaniedbało się już nie cofnie, jedynie można opóźnić dalsze zmiany

Gość gdy skończyłam 31
bardzo żałuję że kiedyś nie dbałam o skórę pod oczami, no ale dopóki się nie zobaczy pierwszej zmarszczki to się człowiekowi wydaje że zawsze będzie wyglądał jak w wieku 18lat :-( żałuję też że zbyt wiele razy w życiu tyłam i chudłam, te cięgłe diety, stąd masa rozstępów i niejędrny tyłek, uda, biust..... no ale jak się jest nastolatką to się nie wierzy gdy inni mówią że diety są niezdrowe i że od nich skóra wiotczeje

chyba tak po 27-8 roku skora juz przestaje byc tak swieza i napieta, zaczyna sie stopniowo robic miekka jak szmatka :D policzki traca pulchnosc i sprezystosc :o jesli chodzi o zmarszczki same w sobie, to prawie ich nie mam, nawet w okol oczu, ale od 18 uzywalam kremu nawilzajacego pod oczy wlasnie. teraz mam prawie 37, ludzi mowia, ze wygladam duzo mlodziej, chyba dlatego ze mam obycie szurnietej nastolatki :P ale wlasnie ta zwiotczalosc i skory mowi za siebie ... wiecie co najbardziej pomaga dodac skorze blasku i zdrowia? (poza oczywiscie tonami zjadanych warzyw, owocow, oliwy i zielonej herbatki ;) ) w mojegodoswiadczenia to preparaty typu serum, bo mimo, ze sa drozsze od zwyklych nawilzaczy, to maja skondensowane bogactwo antyutleniaczy, i innych substancji pomagajacych skorze zdrowo procowac i wytwarzac kolagen :) no i oczywiscie filtry min.15 i zero opalania 😠 jako ze mam tlusta skore, mi wysarcza same serum, ale przy suchszej raczej przyda sie jeszcze troche bardzoej nawilzajacy krem.

Gość upskaaaz
w wieku 30 lat, mialam zmarsczki ale zrobilam sobie zabieg u dr Widerkiewicza w wawie z kwasem hialuronowym i juz jest lepiej

Gość derisen
a właśnei niedawno zauważyłam te objawy (mam 27 lat) i trochę mnie to martwi. Chce wybrać się na jakieś zabiegi co na to coś zaradzą. Czytałam dużo dobrego o Plinest Fast. Ktoś to robił i może więcej o skuteczności napisać?