Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość t7titt

zasób słow 18,5 mies dziecka

Polecane posty

Gość t7titt

Moja 18,5 mies corcia mówi mama tata baba dada bam ucho oko daj tam koło czapka amen okno jajo mucha nasladuje ziwrzątka hau hau miau miau pipi muu be kickic koko kwakwa kumkum hophop czy to nie za mało?

Gość moj syn.........
do 2 lat nie mówil nic. Po 2 latach dopiero mama tata baba. Teraz ma 2 i pół i zaczyna mówic. Sklada proste zdania a wyrazy ktore wymawia są bardzo wyraźne. Z dnia na dzień coraz więcej. Uważam ze nie masz się czym martwic .

Gość testosteroooon
a które zwierze robi "pipi" :D

Gość pipi może mysz

Gość nie przejmujcie się
Synek koleżanki do 3lat prawie nic nie mówił, jeździli z nim już do logopedy.Logopeda kazał jeszcze odczekać a mały z czasem tak się rozgadał,że szok. Teraz gaduła największa jaką znam z dzieci (a ma 4 lata i 3 miesiące)

hmm jesli dziecko cos tam nasladuje , cos tam powie to czym ty sie kobieto martwisz???? niektore mamy maja chyba za malo zmartwien:O

za mało :O w tym wieku powinna jeszcze mówić: iha iha kici kici kukuryku piciu am am cucu

Gość moja corka ma 17 mies
i z pamieci recytuje Fausta, Goethego :) a wy swoje glupie bachory mozecie schowac

Najważniejsze mówić do niego normalnie, a nie zdrabniać- np. 'dziećko', 'źabawećka', 'lowelek' etc.

autorko masz super rozgadane dzieckow porownaniu z moim :D tadzio mowi: mama, tata, babba, dada, dej, ne, ada=adam tuchtuch- pociag toto - auto koko-ptak, kura itp. uhuh-pies kciksi-kot bwe-ryba bwa-woda,owca aii-kon i to chyba tyle :/

Gość lala5
t7titt-myślę że przyjdzie na to czas każde dziecko inaczej zaczyna chodzić i mówić.Ja mam 3 dzieci i one od 1 roku bardzo dużo mówiły miały lekką mowę za to późno zaczęły chodzić.Moja Sp. babcia mówiła że jak chrzci się dziecko to mama dzidziusia po przyjęciu Komuni Sw.powinna pocałować dziecko w usta to będzie miało lekką mowę i tak było u mnie.Nie wiem czy to prawda ale ja tak zrobiłam.Moja babcia była bardzo wierząca i mądra.