Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .z gory dzięki za pomoc.

DYKTAFON NA WYKŁADY - jaki??

Polecane posty

witam, otóz nie zma się na tym a potrzebuje koniecznie dyktafonu, mam tutaj dwie propozycje bardzo tanią http://www.allegro.pl/item716886620_philips_sa4020_2gb_dyktafon_gwar_fvat.html i jak dla mnie bardzo drogą ale jeśli byłby dobry mogłabym się poświęcić http://www.allegro.pl/item718069508_dyktafon_cyfrowy_512mb_144h_mp3_usb_vor_sp_lp.html jestem laikiem, proszę o porady, o propozycje, ten dyktafon ma być na wykłady, nie wiem jaki zasięg mają dyktafony, nie stać mnie na wydanie 300 zł. Z góry dzięki :)

pamietaj ze jesli chcesz to robic leganie musisz miec zgode wykladowcy na nagrywanie ja tez uwazam ze dykatof to bez sensu sprawa, lepeij jak wykladowca udostepnai wyklady a potem je sie uzupelnia

Gość u nas jakby sie ktorys
wykladowca kapnal, ze ktos go nagrywa, to by mial jak w banku kampanie wrzesniowa:D pisac, a nie lecic sie, smarkacze:P

tak czy nie, nie wiem:P, wiem ze potrzebuje dyktafonu i prosze o rady jego dotyczace. a może OLYMPUS DYKTAFON CYFROWY VN-2100PC ??

wykładowca nie musi wiedziec, mozna robic to tak zeby sie nie kapnal, trzymac dyktafon w rekawie i takie tam

Gość belferka malerka
a pisać jeszcze umiesz? czy teraz przyjmują na studia bez tej umiejętności? :O bo jak czasem słyszę co pierdzielą ci "niby studenci" to oo rany! lepiej by się nie przyznawali, że są "studętami" :o

dziewczyno zanudzisz się na śmierć, jak będziesz tylko siedzieć i nic nie robić... no chyba, że będziesz robić coś innego, np grać w statki, rysować, czytać gazetę... no ale wtedy to chodzenie na wykład mija się z celem:o

Gość mietttttta
a wy w ogóle bierzecie pod uwagę, że ktoś jest np. NIEPEŁNOSPRAWNY i bez dyktafonu nie da rady? zamiast głupawo oceniać, odpowiadajcie na pytania. każdy myśli że jest pępkiem świata i wszystko się mierzy jego miarą. TROCHE ZROZUMIENIA DEKLE!

Gość hztkim d
ten temat ma rok!

Gość nie chodzi o krytykę jako taką
tylko o dzielenie się doświadczeniami: dziewczyna wyda może dużo na dobry dyktafon, a potem wcale się jej nie przyda. Miej na uwadze, że jeśli wykład trwa półtorej godziny to tyle samo będzie trzeba poświęcić na odsłuchanie - potem trzeba porobić notatki, poświęcić jakiś tam czas na ewentualną segregację, archiwizację itp. Papier i długopis to staromodne, ale w wielu sytuacjach praktyczne rozwiązanie. Najpierw popróbuj na najzwyklejszym dyktafonie z komórki lub odtwarzacza mp3 - powinien wystarczyć, a jeśli metoda będzie Ci pasować dopiero pomyśl o inwestycji w dobry dyktafon.

dyktafon dobra rzecz, ale niestety - nie każdy wykładowca pozwala na jego używanie podczas wykładu :/ w takich sytuacjach lepiej sprawdza się dyktafon w długopisie - są takie gadżety w sklepie wasserman na przykład.

Gość a w komórce nie może być
np. LG GT500 ma bardzo dobry dyktafon, pliki można potem we. obrobić w Audacity aby mowa była wyraźniejsza

w komórce też może być, choć odnoszę wrażenie, że dzisiaj podczas wykładu komórka raczej nie spoczywa sobie w kieszeni. to najlepszy moment, kiedy student może spokojnie posmsować ;)

Gość winny
Nie wydaje mi się, by zawsze dyktafon w komórce starczył. Jakość nie zawsze jest dobra, ze względu na mały zasięg czujności mikrofonu. Wydaje mi się że już lepiej kupić tańszy dyktafon, coś w stylu takiego olympusa http://bit.ly/nb6Dh7 w ogóle taki sposób uczenia się jest bardzo dobry dla słuchowców :)

Gość winny
Nie wydaje mi się, by zawsze dyktafon w komórce starczył. Jakość nie zawsze jest dobra, ze względu na mały zasięg czujności mikrofonu. Wydaje mi się że już lepiej kupić tańszy dyktafon, coś w stylu takiego olympusa http://bit.ly/nb6Dh7 w ogóle taki sposób uczenia się jest bardzo dobry dla słuchowców :)

Najlepiej nie jakiś najtańszy tylko coś lepszego żeby dobrze rejestrowało dźwięk na wykładach, a jak wiemy, zwykle podkłada się go z pewnej odległości...;) Olympus zrobił fajne, na Electro są w niezłej cenie, np. taki http://tnij.org/dyktafon_olympus Ma duży wyświetlacz z możliwością wyboru wielkości czcionki, połączenie USB dla szybkiego pobierania danych do komputera osobistego, wysoka jakość dźwięku: pliki w formacie WMA, nagrywanie scen, 3 jakości nagrywania (HQ/SP/LP), funkcja aktywacji nagrywania głosem (VCVA), bateria długo trzyma i sprzęt ma filtr głosowy więc powinien sie nadawac fajnie.

Gość Bertol5
Ciekawym i niedrogim dyktafonem jest ten dyktafon ukryty w pendrivie: www.sklep-seko.pl/dyktafon-cyfrowy-ukryty-w-pamiec***endrive-4gb-p-58.html 120 zł to przystepna cena a mozna miec i dyktafon i pendriva :)

Gość gość
olympus

Gość Serafin32
Możesz również pomyśleć nad takim 2w1 a mianowicie dyktafon wbudowany w Pendrive http://www.jbpartner.pl/pl/p/Podsluch-dyktafon-pendrive-8GB-aktywacja-dzwiekiem/446 bez podłączenia może nagrywać przez 15h, aktywuje się tylko głosem i nie nagrywa ciszy. Do tego jakość nagrania to 128kbps, a częstotliwość próbkowania sygnału 8kHz i nadal ma 8GB pamięci :)

Gość iglesj
Dnia 24.03.2019 o 13:43, Gochaaa123 napisał:

Spyshop ma najlepsze - MR-1000 dyktafon cyfrowy dla dziennikarzy - obczaj ten model

co do spy shopu to się zgadzam to ekspreci też jeśli chodzi o porady, ale dyktafon mi bardziej odpowiada ten model MQ-U350. Mam i też niezawodny.

Gość Michał_96

A jak z baterią w tym modelu, wygląda superancki ale chcę się upewnić? A może lepszy U-300, bo sam już nie wiem?

Gość Was

Wez sobie tego zobacz, wygalda jak pendrive

knsaper.pl/niepozorny-dyktafon-sluzbowy/