Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowanaa

anoreksja czy czeka mnie śmierć

Polecane posty

Gość zdesperowanaa

Pomocy!!! Dziś dowiedziałam się od lekarza że mam anoreksję. To słowo nadal huczy mi w głowie. Zawsze miałam ogromny apetyt codziennie pizza lub kebab na wieczór, zawsze jedzone obiady i śniadania, czasami wstawałam w nocy jak nie mogłam spać i jadłam. Zawsze byłam chuda, ze strony bliskich słyszałam "jedz!" "ty kościotrupie patrz jak wyglądasz" etc. to było przykre ale dawałam sobie rady. 3 tyg temu zachorowałam jakaś grypa czy co, osłabieie, gorączka wymioty. Straciłam apetyt, i na dzien dzisiejszy najwidoczniej dużo schudłam bo dziś przy 173cm waże 44 kg!!! nigdzie w necie czytając artykuły o anoreksji nie widziałam takiej wagi przy takim wzroście Boże jestem załamana. Dziś po witaminkach juz lepiej mi jest, znowu zjadłam. Wszędzie piszą że to jakaś bariera do jedzenia, wstręt. Ale ja nie mam wstretu, jak jestem zdrowa to mam wielki apetyt. Czemu mni e wszyscy wokól gnębią? Czemu nikt nie chce mi pomóc? Nawet mamie wstyd za mnie To nie moze byc anoreksja bo ja JEM. Czemu tak chudnę? Czemu nigdy nie tyłam? Mam 19 lat. Proszę pomóżcie. Chcę tylko kilku słów otuchy..

Mam tak samo, dużo jem ale i tak mnie wyzywają w domu od przecinaków. Mam 15 lat 45kg i 161 wzrostu. Wole dużo żreć i być taka jak teraz niż okropnym grubasem. Jak chcesz przytyć to poszukaj w sieci jakichś diet tuczących, porad itp.

Gość zdesperowanaa
Karolino, a czy od zawsze jesteś chuda? Powiedziano Ci też, że masz anoreksję?

Gość gosia.....
nie przejmuj się tym, ja mam 169 i waże 49 i też wszyscy mi mówią ze jestem chuda i powinnam przytyć, jedna nawet do mnie mówiła : BOŻE , JEZU JAKA TY JESTES CHUDA! no cóż ludzie sa wredni, grubasów się akceptuje a chudych już nie. ale żaden lekarz mi nie powiedział że jestem za chuda. jakie masz wymiary?

Gość zdesperowanaa
Podałam swoje wymiary.. 173 na 44kg. Boże.. ale dlaczego? Ja JEM.. brałam nawet iałko przez jakiś czas.. i nie tyłam . to nie jest normalne.. waże chyba najmniej z wszytskich aorektyczek, do których sie niestety zaliczam:((

Odkąd pamiętam. U lekarza nie byłam bo starzy nie mają na to czasu, a na zaczepki typu" jesteś taka brzydka na tej gebie, przytyłabyś " albo " robisz sie jak szkapa " to mają czas.

Gość analin
może masz jakieś zaburzenia wchłaniania? jeśi normalnie jesz i jesteś zdrowa, to nie powinnaś być aż tak wychudzona.

Gość prowokacjja raczej
nie masz pojecia co to anoreksja,lekarz u ktorego rzekomo bylas tez nie. anoreksja,to choroba polegajaca na tym ,ze nie jesz,a nie ,ze malo wazysz baranie

Gość kijowo owo
pewnie masz nadczynnosc tarczycy.

Gość hgjgututuftu
mozesz miec pasozyta, gliste ludzka.

Gość kazdego czeka

Zrób testy na pasożyty, na lamblioze metodą na ANTYGENY lamblii z kału(inaczej nie wyjdzie), zbadaj hormony tarczycy TSH,T3 i T4(o ile sie nie myle). Mój były lekarz by powiedział,że na bank masz pasożyty.

Gość inkkkkkkka
nie czeka Cię smierć jak apetyt jakiś masz.Ja tez jestem bardzo szczupla przy stresie mało jem,potem nadrabiam,ale nabawiłam sie sporej anemii i neistety się lecze :/