Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olia24

4 tydzień ciąży.

Polecane posty

Dziewczyny doradźcie mi proszę!!! Jestem w 4 t.c. (jest to moje pierwsze dziecko). Dzisiaj wywaliło mi taki brzuch jakbym była w co najmniej 4 miesiącu. Jestem szczupłą kobietką, ale zawsze miałam troszkę większy brzuszek. Jeśli tak dalej pójdzie to nie chce wiedzieć jak będę wyglądać w dalszym okresie.

wez gleboki wdechh....... po pierwsze to pewnie sa wzdecia, kltore na poczatku bardzo czesto sie kobieta zdazaja...a po drugie brzuszek rosnie roznie i nawet jesli cie szybko wywali to z czasem moze stanac i wcale nie byc duzym na koniec!!! nie ma co panikowac bo napewno do 8 tyg ci sie z tym bzuszkiem unormuje,, i te wzdecia tez

dziękuję wazka :) martwię się o to bo na razie nie mogę dać poznać po sobie że jestem w ciąży. Z resztą na razie nie chce iść na zwolnienie lekarskie, chcę pracować jak najdłużej będę mogła.

Gość kobieto spokojnie
Jesteś w 4 tygodniu ciąży czy w 4 tygodniu od zapłodnienia (6 tydzień ciąży)... bo to duża różnica. W pierwszym wariancie na 100% nie ma możliwości wystapienia jakiegokolwiek brzucha bo macica nie zmieniła jeszcze rozmiarów a Twoje dziecko jest wielkości główki od szpilki. W drugim wariancie ma już kilka milimetrów ale macica jest minimalnie powiększona i raczej tez jej nie widać. Szczególnie w pierwszej ciąży. Może więc to jednak wzdęcia...

Gość mama tez
raczej wzdecia,jakies ogolne napecznienie organizmu,ale na pewno nie rosniecie brzucha. Jedyne co niedlugo zacznie rosnac to piersi :) Brzuch to tak gdzies w 20 tyg bedzie widac lepiej. Wszystko zalezy tez od figury, przy pelniejszej moze byc pozniej widoczny a przy szczuplutkiej latwiej go wczesniej zobaczyc