Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakunamatata

CZY MOGĘ ZAINWESTOWAĆ NA GIEŁDZIE 50zł?

Polecane posty

Gość jakunamatata

Potrzebuję zarobić, trochę się interesuję giełdą (ale bardzo pobieżnie) mogę zainwestować tylko 50 zł? Chcę zarobić ok 200 ale szybko. Będę musiała robić analizy techniczne ? Ile czasu mi to moze zająć aby zarobić 400%?

Gość jakunamatata
proszę się nie smiać xD kryzys jest

Gość makaronOla
nie wiem czy mozesz ale tekst z kryzysem jest dobry :D

Gość jakunamatata
ehh :) nikt mi nie powie?

na giełdzie nie zarobisz szybko 200% ;) bo możesz nawet stracić a 50 zł to bardzo mała kwota i za nią nie kupisz ani jednej akcji spółek które przynoszą duże zyski bo takie akcje chodzą nieraz po 200 zł za sztukę

Gość jakunamatata
dziękuję!

Gość jakunamatata
To jak?! Widziałam że są akcje po 0,50gr ale chyba faktycznie szybko rosną te, które są po 80zł etc. Ok a gdybym miała 2000 zł, mogłabym spokojnie zainwestować i zarobić chociażby 2x więcej w stosunkowo krótkim czasie?

Gość nie słuchaj mitomanów
typu levviatan , którzy wypowiadają się o wszystkim , nawet o czymś o czym nie mają pojęcia popatrz sobie ile kosztują akcje przykładowo na wigu 20 http://www.money.pl/gielda/indeksy_gpw/wig20/ za 2000zł możesz już trochę się podszkolić , to o ile rosną akcje zależy od wielu więcej czynników niż ich cena 🖐️ jak nie masz kapitału i chcesz się uczyć na początku spróbuj http://gra.invest24.pl/index.php?id=cechy_gry

jakich złych nawyków? Grałam już trochę wirtualnie ale szybko mnie znudziło - nic się nie dzieje, nie ma ryzyka, więc szybko oklapłam i zostawiłam to. Może lepiej?

jakunamatata to ja :). Aha i wiem, że wzrost zależy też od innych czynników (bardzo wielu, wiem tylko o kilku) tak uogólniłam, bo jak jest wzrost 3% to akcja za 80zł więcej zarobi na siebie niż akcje po 0,50gr .. chociaż może to tylko złudzenie, bo akcji po 0,50 gr znacznie więcej można by kupić.

skoro nie odróżniasz 0,50 zł od 0,50 gr a widzisz różnice pomiędzy 1 x 80zł x 3% ... a ... 160 x 0,50 zł x 3% to lepiej nie bierz się za giełdę ;)

Nie rozumiem tej złośliwości! Drogi Wielbicielu małych cycków:D nigdy się nie mylisz pisząc 0,50 zł i myśląc w tym czasie "pięćdziesiąt groszy" ? ;) dobra, a ktoś może mi powiedzieć ile wynoszą prowizje etc.?