Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ostodonata czy oszust

ortodonta czy oszust?

Polecane posty

Gość ostodonata czy oszust

Nosze staly aparat ponad rok czasu i zaczynam zastanawiac sie czy moja ortodonta mnie nie oszukuje tzn. czy robi to specjalnie, czy przedluza moje leczenie, czy nie zna sie na tym co robi. Jesli ktos z was nosil staly aparat lub nosi, prosze zeby sie wypowiedzial na ten temat, poniewaz nie wiem czy mam zmienic artodonte czy nie. Chodzi o to, ze po zalozeniu stalego aparatu ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu w dwa miesiace zeby u gory sie wyprostowaly oprocz jedynki. Teraz ta jedynka jest niby prosta ale jest cofnieta do tylu. Zawsze na wizycie pani doktor mowi ze te u gory tak ladnie sie wyprostowaly i sa slinie proste. Ostatnio zwrocilam jej uwage na fakt tej jedynki, stwierdzila ze tak musi zostac, poniewaz idealnie wyprosotowane zeby mozna miec tylko wtedy jak sobie robimy sztuczna szczeke. Zaniepokoilo mnie to, poniewaz nie ukrywam ze najbardziej zalezalo mi na wyprostowaniu wlasnie tej jedynki. Poza tym na dole mialam dosc proste zeby, jednak zadecydowala moja ortodontka ze mam tam tez nosic staly aparat. Zalozylam i okazalo sie ze sie zaczely krzywic-wszystkie zaczely leciec na prawa strone. Zalozyla mi sprezynki i po miesiacu mialam idealnie proste zeby na dole, jednak po tej wizycie zaczely mi sie znow krzywic i teraz nie wygladaja najlepiej. Wlasnie ostatnio moja ortodonta powiedziala mi ze te na dole tez tak trzeba zostawic. Napiszcie, co o tym sadziecie. Szczerze mowiac nie placilam po to tyle pieniedzy zeby po ponad roku dowiedziec sie ze owszem wewszly do luku ze dwa zeby, ale te krzywe to musza takie pozostac. Czy to normalne, zeby ortodontka tak mowila i nie mogla sobie poradzic z tym ze zeby sie krzywia mimo zalozonego aparatu stalego? Licze na wasze odpowiedzi :)

Gość ja niedługo będę mieć aparat
i też sie zastanawiam,skąd my mamy wiedzieć czy ortodonci nas nie oszukują,przecież za każdą wizytę kasują pieniądze,więc mogą słabiej naciagać drut,zeby to dłużej trwało :O ostatnio poszłam do orto tylko po to,żeby mi powiedziała,kiedy będę mieć separacje :O I za to zapłaciłam 50 zł.Wszystkich wizyt miałam chyba 4,a tylko na jednej coś robiła-wyciski,pozostałe płaciłam za gadanie :O A moja siostra (12 l) ma aparat ruchomy już ponad rok i orto twierdzi,że bardzo ładnie się zęby prostują,ale tylko ona to widzi.Myślę,że chce ja przeciagnąć do 13.rooku życia,żeby zaczęła płacić za wizyty....

Gość MArtaa18
Hej ja nosze aparat stały, miałam strasznie przerwy miedzy zebami tylko u góry nosze, zabki ładnie sie prostuja, za wizyty nic nie płacę... Po przeczytaniu tego co napisałas od razu zmieniałabym ortodonte bo za to płaci sie nia małe pieniadze , POzdrawiam

Gość MArtaa18
No tak skoro za wizyty płacicie 50 zł czy wiecej to w interesie ortodonty jest to byscie nosili aparat jak najdłużej-jego kasa hehe ja nie mam tego peoblemu jak juz pisałam za aparat płaciłam 1400 i w tym sa wizyty.:::P

Jak to jest możliwe?Ja za aparat zapłacę 1300.Śledziłam sporo wątków aparatowych i nikt tak nie ma jak ty,no chyba że zapłaci 5 tys za aparat lingwalny

Gość MArtaa18
ja tez byłam zdziwiona gdy po pierwszej wizycie mowie ile sie nalezy a aortodonta ze juz zapłaciłam za aparat i nie bierze kasy za wizyty ;p;p;p to ja dziekuje do widzenia a on: CZesc albo ciał zawsze hehe wogóle fajny ortodonta;p

Ale prywatnie?To bardzo dziwne,co z tego,że zapłaciłaś za aparat,to w tej cenie są zamki i druciki,a przecież na każdej wizycie będziesz mieć wymieniane gumki,i co,też za free?Ja też tak chcę.A niektórzy płacą i po 200 zł za wizytę :O

Gość nikk27
MArtaa18 powiedz gdzie to sie nie płaci za wizyte tylko za aparat przecierz leczenie trwa ok 1,5 roku do trzech lat i co wszystkie wizyty za darmo czyli ortodonta nic nie zarabia? tylko za aparat? nie możliwe. Moje leczenie jak do tej pory kosztowało 2800 aparaty stałe, 800 aparty zdejmowany na noc plus wizyty ok 15 wizyt w cenie od 50- do 100 zł w zaleznosci co było robione. Lux - med w Lublin ortodonta dr Munir ostodonata czy oszust - jak masz watpliwosci skonsultuj sie z innym ortodontą

Gość MArtaa18
TAk prywatnie, w Kędzierzynie KoŻlu, Ryszard Kukiełka , tyoko płaciłam za aparat, gumki, zamki za free;p