Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiula1x1x1x1x

samobujstwo

Polecane posty

Gość asiula1x1x1x1x

czy samobujstwi to dobry sposób na rozwiaznie problemów których nie idzie rozwiązac.

Gość nie w pierwszej kolejności
trzeba skończyć podstawówkę i nauczyć się podstaw ortografii

Gość a najlepiej sprawdź i
napisz na kafe jakie są odczucia po

Gość el rodeo
Nie jest oczywiście

Gość nie bende robil blenduw
:o

Asiula, a dlaczego o to pytasz? Tak z ciekawości, czy masz jakiś problem? ? Bo jeśli chodzi o takie rozwiązanie o jakim piszesz, to rozwiązanie dla zwykłych tchórzy i egoistów, któzy nie liczą się, co będą czuli najbliżsi ..... :-( jak bardzo będą cierpiały osoby z najbliższego otoczenia ofiary :-( Ludzie, nie czepiajcie się ortów w takim temacie, bo to chore. Może osoba, która zadaje pytanie ma poważny problem, chce o to zapytać na forum anonimowym, a wy sie czepiacie drobiazgów :-(

00:07 Kaamilaa Pytanie o to na kafe również nie jest najlepszym pomysłem. Dlaczego nie? Wybrała forum anonimowe. To znaczy co ... to forum jest tylko dla zboków i znudzonych pracą ..urzędników? Jeśli ktoś rozważa samobójstwo, jak formę rozwiązania właswnych problemów, to każde forum powinno być dobre --- bo ta osoba powinna szukać wszędzie gdzie się tylko da pomocy, bo wszędzie mogą być ludzie, którzy będą chcieli rozmawiać z taką osobą. Zesztą nawet jak czasami można się przekonać, to takie zwykłe wygadanie daje dużą ulgę osobie, która ma jakiś poważny problem :-)

Gość może morze
" a najlepiej sprawdź i napisz na kafe jakie są odczucia po " do Żabkazielona Zgadzam się, że jak ma się problem to najlepiej pogadać z kimś zaufanym , ale pewnie sama widzisz co się tutaj dzieje i takich wpisów, jak ten wyżej cytowany przeze mnie, będzie z pewnością więcej tak jak w podobnych tematach. Z resztą autor zniknął.

czy samobujstwi to dobry sposób na rozwiaznie problemów których nie idzie rozwiązac." tak do dobry sposób :) jestes tchórzem , wiec to najlepsze wyjście dla takich jak ty ....

Gość może morze
No, brawo, Regres.:( A czego możnaby się po tobie spodziewać? Tylko tego. Obyś nigdy nie był/ła w sytuacji krytycznej. Być może właśnie wtedy ktoś ci też tak odpowie.

Obyś nigdy nie był/ła w sytuacji krytycznej. " nie będe w takiej sytuacji ... bo nie jestem tchórzem ... będzie zle to stawie czoła problemowi ...ot tyle

Gość może morze
Co za buta i pewność siebie. Nigdy nie wiesz co szukuje Ci zycie, a ono bywa nieprzewidywalne. Uważaj lepiej na słowa. Nie takich jak Ty "twardzieli" życie potrafiło załamać. Gdy juz bedziesz sędziwym człowiekiem, u kresu swojego zycia, to bedziesz mógł powiedzieć w ten sposób: " tak dałem radę wszystkiemu". Pozdrawiam serdecznie kafeteryjny mądralo.:)

dodam tylko że życie to zbyt cenna instytucja by za byle głupotę pozbywać sie takowej pięknej chwili w tym naszym bycie :D

Co za buta i pewność siebie.' to nie buta ..... tylko sens życia ...:D ps.mam nadzieję że zle mi nie zyczysz... ;)

Gość może morze
Ludzie popełniają samobójstwa z różnych powodów. Z różnych powodów mają też takie mysli. Nie zawsze jest to jak napisałeś " z głupoty". A nie spotkałeś sie nigdy z kimś załamanym np. po smierci ukochanego dziecka ? :(

Gość może morze
Absolutnie nie życzę Ci źle. Nie życzę nikomu źle, nawet największemu wrogowi/ jeśli tacy w ogóle są/. Tylko ... więcej empatii, zrozumienia dla słabości innych, tylko tyle, czy to tak dużo? pozdr.:)

A nie spotkałeś sie nigdy z kimś załamanym np. po smierci ukochanego dziecka ? " nie spotkałem sie ... spotkałem sie natomiast z przypadkiem samobójstwa z powodu śmierci żony ... powód jest nieważny ... samobójca dla mnie jest chora jednostką i eliminacja a zarazem autodestrukcja czasami jest dobrym posunieciem.. tylko dlatego że czasami mogło by byc gorzej i potencjalny desperat mógł by zrobic krzywde innym ....

Gość może morze
Ja też nie popieram samobójstwa. I dla mnie też to nie jest zadne rozwiązanie problemów. Ale uwazam, że takim osobom należy pomóc, nakłonić do leczenia. Ale nigdy nie pomyslę, że trzeba takie osoby wyeliminować z zycia. Nigdy. Każdy ma prawo do gorszych dni, w których nie widzi się wyjścia, ale żeby zaraz usuwać takie osoby z życia bo zagrażają innym, to wybacz, ale jak dla mnie zbyt posuniety cynizm. :(

Ale uwazam, że takim osobom należy pomóc, nakłonić do leczenia. Ale nigdy nie pomyslę, że trzeba takie osoby wyeliminować z zycia." ale pomyśl .. te osoby same sie eliminują .... oczywiste jest że w miare swoich sił i mozliwosci trzeba zrobic wszystko by do takiego aktu desperacji nigdy nie doszło to jest normalne

Gość może morze
Widzę w ostatnim zdaniu mniej radykalizmu. Dzięki i za to łaskawco. 🖐️

Widzę w ostatnim zdaniu mniej radykalizmu" to sie nazywa człowieczeństwo ;)

Gość może morze
" to się nazywa człowieczeństwo" Pielęgnuj tę cechę ze szczególną uwagą, coraz mniej tego w naszym swiecie:( Pozdrawiam, miłego dnia na kafe i w realu też. :)

Pielęgnuj tę cechę ze szczególną uwagą, coraz mniej tego w naszym swiecie" zgadzam sie ... wiec trzeba wszystko robic by twój swiat wygladął tak jak tego chcesz ;) i nie oglądaj sie na innych !!!

Gość ulga tylko dla osoby, która
samobójstwo rozwiązuje problemy osoby, która to robi, ale jest ogromnym problemem i cierpieniem dla bliskich, którzy zostają.