Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość śliwkowa27

czy rok po cc blizna moze jeszcze bolec???

Polecane posty

Gość śliwkowa27

nie boli mnie caly czas, tylko chwilami czasem czuje takie krotkie pobolewanie. pare sekund i przechodzi. nie jest to jakis silny bol. nie musze siadac czy cos, po prostu przez chwile czuje jakis fragment blizny i zaraz przechodzi. do tego na samym brzegu blizny, tam gdzie bylo zakonczone szycie wymacalam zgrubienie pod skora. nie wiem czy juz panikowac czy spokojnie doczekac do wizyty u gina, ktora mam za dwa tygodnie?

Gość marysia_mm
ja miałam laparotomię 1,5 roku temu (szew taki sam jak przy cesarce). No i teraz gdy jestem w ciąży to szew boli jak diabli, piecze...

Gość śliwkowa27
czyli moze jednak bolec

Gość podobnieeeeees
Ja jestem 7 miesięcy po cesarce i blizna wciąz mi się paprze. Ciagle mam jakies problemy z nią a podobno super rekarz mnie ciął:o Blizna jest rozlazła i czerwona i boli czasem niemiłosiernie, zwłaszcza w gorące dni. Już nie wiem co robić:(

Gość śliwkowa27
podobnieeeeees - ja tez mam wlasnie jeszcze inne problemy zwiazane z cc. tez mnie cial niby dobry lekarz, a spierniczyl. tez mi rana ropiala, bralam antybiotyki. zwierzchu sie niby ladnie zagoila, ale ostatnio mialam robione usg, bo mam plamienia niewiadomo skad - ktorych nigdy wczesniej nie mialam. okazalo sie ze blizna ogolnie sie zle zagila, jest zbyt cienka, a do tego zbiera sie tam krew albo inny plyn. no masakra normalnie :-(

Gość ja maiałam operacje
ja nie miałam cc, ale maiałam operację i też blizna w tym samym miejscu co po cc "czasem czuje takie krotkie pobolewanie. pare sekund i przechodzi. nie jest to jakis silny bol." -- objaw odtwarzających się połaczeń nerwowych lekarz mi wytłumaczył, że do roku czasu można mieć takie szarpnięcia "bólem", bo się wtedy jeszcze nerwy odtwarzają, które zostały przecięte. Ale mi się nic nie ślimaczyło, ze slimaczeniem to idź co dobrego lekarza, bo może byc jakiś problem w środku, a nie w samej bliźnie.

Gość podnoszęęę