Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aksjomat logicznej natury

Dlaczeko kobieta usiłuje dorównać we wszystkim mężczyźnie a nie na odwrotnie?

Polecane posty

Stawiam tezę: kobieta z bliżej niezbadanych powodów od wielu lat usiłuje dorównać mężczyźnie. W pracy, w ubiorze, w sporcie, w realizowaniu potrzeb wyższego rzędu. Moim zdaniem do babskie dążenie do dorównania mężczyźnie jest dla kobiety po prostu upokarzające. A Wy? Wy jak sądzicie?

Gość dscsdc
facet nawet nie próbuje kobiecie dorównać bo nie ma najmniejszych szans:P na ogół to faceci mają kompleksy przy super babkach, zdolnych, inteligentnych, fachowych

Gość dscsdc
trudno żeby facet chciał babce dorównać w ubiorze!!! :P

Gość dscsdc
Ja na przykład zapuściłam wąsy i brodę żeby dorównać mojemu facetowi, a włosy na plecach i klacie to mam nawet dłuższe :) bo jestem lepsza

Gość Do Aksjomatu
pisze się: "a nie na odwrót" albo "a nie odwrotnie"

No tak, ale czy nie jest w tym dążeniu do dorównywania mężczyźnie we wszystkim ogromna ujma dla kobiety? Proszę zważyć na fakt, że kobieta próbuje dorównać mężczyźnie we wszystkim, co mężczyzna wymyślił. Próbuje więc niejako zdobyć męski świat. Kobieta nie poświęca swoich możliwości intelektualnych i emocjonalnych na wykreowanie czegoś oryginalnego. Zadowala ją jedynie małpowanie męskiego stylu życia.

Gość ujrt666
Bo równać trzeba w górę a nie w dół, ma być postęp a nie regres.

Pisze się tak, jak się chce, koleżanko. Nie od Ciebie będę pobierać nauk w zakresie poprawnej polszczyzny.

Gość dsada
nie zgadzam się do konca z tą teza,kobiety chcą być niezalezne i same dokonywac wyborów życiowych

Zgadza się. I to właśnie próbują robić. :) Weźmy np. sport. Czy znacie choć jedną dyscyplinę sportową wymyśloną przez kobietę dla kobiet? Jeśli już, to jedynie bardzo nieliczne, ale wymyślone dla kobiet przez pogardzanego mężczyznę. Pytanie: dlaczego żadna kobieta do tej pory nie wymyśliła żadnej dyscypliny sportowej przeznaczonej dla kobiet?

Gość dsada
dlatego myje sie tylko raz w tygodniu :)

Dsada? Usiłujesz być złośliwa. Czy to jest wszystko, co masz do powiedzenia w tym temacie?

Pytanie: dlaczego żadna kobieta do tej pory nie wymyśliła żadnej dyscypliny sportowej przeznaczonej dla kobiet z tej prostej przyczyny, ze z wyjatkiem rywalizacji o mezczyzn sama rywalizacja w naturze kobiet nie stanowi priorytetu

Gość dsada
nie jestem złośliwa :( naprawdę się nie myję.

Gdyby rzeczywiście tak było, Zawsze Szczery, nie byłoby tyle kobiet pragnących odnosić sportowe sukcesy. Rywalizacja sportowa to nic innego, jak konkurencja z innymi kobietami o lepszą.

Gość be 52
a co w takim razie z drag queens? ;)

Swoją drogą, czyż jest zadziwiającym fakt, iż kobiety jakoś mało raźnie przystępują do dyskusji. Czyżby jednak nie wiele miały konkretnego do powiedzenia?

Cześć, Baranino. :-) Nie umiem się ustosunkować, bo nie wiem, co to takiego.

Gdyby rzeczywiście tak było, Zawsze Szczery, nie byłoby tyle kobiet pragnących odnosić sportowe sukcesy. Rywalizacja sportowa to nic innego, jak konkurencja z innymi kobietami o lepszą. pytanie brzmialo inaczej, pytales dlaczego nie wymyslily, to odpowiedzialem, uwazam tez, ze swiat sie zmienia i w katalogu priorytetow kobiet rywalizacja pnie sie w gore, przyjdzie zapewne i czas, gdy zaczna same wymyslac nowe konkurencje

Gość be 52
bo pytanie jest tendencyjne!

Gość słona zuppa
kobiety które chcą WE WSZYSTKIM DORÓWNAĆ mężczyznom ,tracą na tym,ponieważ chcą stać sie facetami,a to nierealne :D:)

Które pytanie? I, proszę, wykaż jego tendencyjność.

Gość be 52
cytuje za wikipedia: "Drag queen - mężczyzna upodabniający się strojem i makijażem do kobiety, występujący na estradach klubowych."

Gość be 52
bo ja na przyklad nie chce w niczym dorownywac mezczyznom, ktorych uwazam (jako korona stowrzenia) za plec drugiej kategorii ;)

Gość 353452345
Zgadzam sie z autorem. Kobieta o zainteresowaniach męskich (znajomość samochodów, piłka nożna, itd) jest postrzegana jako fajna, ciekawa i atrakcyjna. Facet o zainteresowaniach babskich (moda, ploteczki, paznokcie, fryzury) jest postrzegany jako pedał. Kobiety na siłę chcialy nosić spodnie, noszą nawet krawaty - i to jest sexy. Facet noszący sukienki jest transem i z cała pewnością sexy nie jest.

Gość słona zuppa
BE 52 mam tak samo:P

Gość Lusia W.
nie masz raci, kobiety nie usiluja dorownywac, a jedynie jakos sobie musza radzic w obecnych realiach. A dlaczego nie rywalizuja (zs ma racje) juz Ci kiedys dokladnie wylozylam - chodzi o hormony i ogolnie jakies tam substancje chemiczne w mozgu.