Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aksjomat logicznej natury

Dlaczeko kobieta usiłuje dorównać we wszystkim mężczyźnie a nie na odwrotnie?

Polecane posty

Gimnastyka artystyczna kobiet (a raczej dziewczynek, bo takie z nich są i kobiety) jest dyscypliną pochodną od gimnastyki uprawianej od tysiącleci przez mężczyzn. :-) Proszę u przedstawienie dowodów, iż gimnastyki artystycznej dla dziewczynek nie wymyślili mężczyźni.

Gość słona zuppa
dlaczego nie biorą udziału w Takich zawodach o ile sie orientuje takowych nie ma. Pewnie niebawem takie powstaną(zorganizują je pewnie kobiety) ,ponieważ będą chciały się zmierzyć z mężczyznami . potem piłka nożna itd i itp.

Gdyby tak było, Baranino, to rogacizna robiłaby za pasterzy a nie na odwrotnie. :-)

Gość be 52
wiesz Lusia, ja jestem feminista i wcale sie tego nie wstydze :)

Gość Lusia W.
Dobrze, ze ja nie dozyje tegomierzenia sie z mezczyzami w pilce nznej 🖐️ pozdr Ovca, odpisze z domu, OK? :)

Tyle tylko, Zawsze Szczery, one nie są same z siebie tej ani żadnej innej dyscypliny nie wymyślić. :)

Gość słona zuppa
a ja mam nadzieje że dożyje :P

Gość Lusia W.
PS. a ja sie pozwalam klepnac w posladek, o zesz :O

Gość takie pytanko
a jakie masz autorze dowody na wyższość intelektualną mężczyzn nad kobietami ? bo jeśli masz zamiar zacytować długaśną listę naukowców płci męskiej, zanimto uczynisz przypomnij sobie że bardzo długo kobietom nie wolno było studiować i kształcić się trudno zrobić w życiu coś odkrywczego gdy nie wolno Ci się uczyć, styudiować ani podejmować żadnych decyzji bez zgody ojca czy męża....

A podszczypywać w tyłek się pozwalasz, Luśka? I sprawia Ci to frajdę?

Gość słona zuppa
Lusia a co ma klepanie do grania w szachy? poklepie Cię Twój facet w pośladek(na szczęście]i wygrasz zawody z innymi facetami satysfakcja gwarantowana z wygranej--ot co!

Gość be 52
dobrze Lusia, czekam na opis :) Rysiu, to byla taka metafora, plci a nie rol spolecznych. Nie chca byc pasterzami, bo nie chca byc mezczynami. i juz.

Gość takie pytanko
co do piłki nożnej, nie wiedzieć czemu ale już 13 lat temu będąc w Stanach byłam zdumiona, że tam ten sport jest bardzo popularny w szkołach podstawowych i właśnie istnieją żeńskie drużyny piłkarskie chyba nie chcesz sugerować że 10 letnie dziewczynki odkryły w sobie gwałtowny zew feminizmu ?

Gość be 52
oj w sumie to czemu ja sie denerwuje, zamiast dac chlopakom podleczyc kompleksy przed weekendem? :)

Gość Lusia W.
PS. 2 podszczypywac chyba nie, tzn. nie wiem, ale jak juz si dlon przyplacze w te okolice, to nie odpowiadam policzkowaniem osobnika a feministka chyba powinna :D

Gość słona zuppa
Lusia obcemu facetowi byś na to pozwoliła?

Gość Lusia W.
Zupa, oszalalas?

Dobra, Luśka, przy najbliższym spotkaniu postaram się sprawdzić Twoją prawdomówność. :)

Gość takie pytanko
nie dalej niż wczoraj pewien światły mężuś dywagował "czy pozwolić żonie zapisać się na kurs prawa jazdy" był niepocieszony gdy został zjechany za próbę kontroli i ograniczania własnej małżonki podejrzewam że on przejawiał podobną niechęć do kobiet z inicjatywą jak autor topicu i jeszcze jedno pytanie do autora: czy w łóżku też boisz się odważnych kobiet z inicjatywą ?

Gość ja staram sie dorównac
i tak nie urodzisz i nie nakarmisz piersia, a to dla ludzkosci wazniejsze niz gimnastyka artystyczna. Poki wazniejsza była sila fizyczna, facet był góra. Zobacz ile kobiet a lu męzczyzn konczy teraz studia - kobiety beda w przyszlosci mózgim swiata, czy chcesz czy nie chcesz, a faceci nadal z maczugą, młotkiem i drabiną. Uogólniam, ale w takim kierunku to idzie.

Jasne, jasne, Baranino. Skoro ustaliliśmy, że nie jest rzeczą miłą świadomość, iż inteligentniejsza rogacizna jest pomimo tego w dalszym ciągu kastą rogacizny a nie głupszych od rogacizny pasterzy, to cóż innego, jak sprowadzić całą sytuację do metafory... :) Punkt dla mnie.

Gość słona zuppa
Lusia nie oszalałam ,tylko dalej nie rozumiem co ma klepanie w tyłek,przez własnego faceta(SKORO TO LUBISZ)do feminizmu jako ogólnego pojęcia. Ja nie lubie klepania,bo mnie to drażni,ale mizianie po włosach już tak:P

Gość men are all the same...
2 miesiące temu poszłam do pracy (biuro, prywatna firma), że sezon urlopowy, to po tygodniu podpytali, czy nie mam kogoś znajomego, żeby też przychodził więc nagrałam "Koledze" pracę do dziś nie usłyszałam głupiego "dzięki" w pracy czuł się "gorzej" przez fakt, że ja byłam tam już tydzień (i rzeczywiście, nabrałam takiego "doświadczenia", że do końca życia by nie nadrobił :/) próbował się pokazać, ale nie oszukujmy się - cwaniakował, więc w większości przypadków zlewali na Niego (a ja chicotałam za ekranem monitora, bo wszystko rozgrywało się w jednym pomieszczeniu) robiłam swoje, a On kombinował jak się dało, bał się zadawać pytania jak czegoś nie wiedział (ale z pytaniem mnie nie miał tego problemu) po miesiącu ja dostałam umowę, Jemu podziękowali NIE RYWALIZOWAŁAM Z NIM, PO PROSTU NALEŻYCIE WYKONYWAŁAM SWOJE OBOWIĄZKI I ZA TO MNIE DOCENILI ZRESZTĄ, NIE MUSZĘ Z NIM RYWALIZOWAĆ, ŻEBY WIEDZIEĆ, ŻE JESTEM PO PROSTU... LEPSZA ;]

To takie jeszcze istnieją, znaczy, te kobiety, z fantazją i inicjatywą w łóżku?

To, jaka liczba kobiet kończy aktualnie studia łączyć należy niedmiennie z faktem tragicznie niskiego poziomu czegoś, co nigdy nazwą "studiów wyższych" nazywać się nie powinno, ponieważ urąga to mojemu dyplomowi, moim nauczycielom oraz mojej alma mutter.

A może ze mną się zmierzysz w biurze, co?

Gość be 52
kobieta nie powinna miec odstepu do studiow, bo moze przeciez zmadrzec zbynio i przerosnac pasterza, he he.

Gość be 52
a moze zmierzysz sie podczas zapasow w kiesielu? ;)

I dalej zaliczać się do stada rogacizny a nie do grupy pasterzy...