Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aksjomat logicznej natury

Dlaczeko kobieta usiłuje dorównać we wszystkim mężczyźnie a nie na odwrotnie?

Polecane posty

Gość be 52
daj spokoj. Luska jest chuda. jest moja idolka. a zaba zawsze mowil, ze jestem hm.... za gruba?

Czekaj no, Owca! Sugerujesz publicznie, że ja nie wierzę w to, co piszę? Że nie wierzę, iż rekord świata w męskiej tyczce, który wynosi 6 m i 12 cm jest gorszy od damskiego - 5 m 4 cm? I że kobiety wyżej skaczą o tyczce, niż mężczyźni?

Gość be 52
odwoluje! beeeeeeeeeeeeeeeee! :)

Bez urazy, ale Twój ekspłaz nie jest dla mnie żadnym autorytetem w dziedzinie kobiecego piękna.

Gość jarek.85
Temat: Dlaczeko kobieta usiłuje dorównać we wszystkim mężczyźnie a nie na odwrotnie? Bo to my jesteśmy panami tego świata :D Wy jesteście naszymi służącymi od prania brudów :P

Ciekawa teoria. Czyli fakt, że nie spałem z kobietą powoduje, iż nie jestem w stanie zauważyć faktu, iż statystycznie kobieta fizycznie osiąga gorsze wyniki od mężczynzy? Jakie to przykre. :(🖐️ "nie obraz sie, ale o czym ja mam rozmawiac z chlopcem, ktory nie poznal kobiety i ktory jest zdania, ze ma wiecej racji, bo jest silniejszy?" O jakiej racji Ty w ogóle piszesz? Ja nic o tym nie wspominałem ale jako feministka wszędzie widzisz dyskryminację. :classic_cool:🖐️ Pisałem jedynie o tym iż statystycznie mężczyzna ma przewagę nad kobietą, gdyż przy takim samym potencjale intelektualnym ma przewagę fizyczną, której kobiety raczej przez długi czas nie zniwelują. 🖐️

Oj, jarek, jarek... Narażasz się...

Faceci, o czym Wy w ogóle piszecie??? Czytam Wasze wypowiedzi i włos mi się jeży na głowie! Nie przypuszczałam, że w XXI wieku będę mogła przeczytać tyle zjadliwym pseudonaukowych "informacji", mających na celu tylko jedno - udowodnienie, że kobiety są gorsze pod każdym względem, zwłaszcza intelektualnym, że z niezrozumiałych dla Was powodów próbują po wiekach dominacji mężczyzn (wynikającej z przewagi fizycznej), robić wreszcie to, na co mają ochotę itp, itd...tyle szowinistycznych opinii w jednym topiku to już dawno nie czytałam...NIGDY nie obraziłam żadnego mężczyznę w sposób, w jaki WY obraziliście kobiety. Wstyd mi, że polscy mężczyźni w ten sposób wyrażają się o kobietach.

Gość be 52
dla mnie tez Ryszardzie... teraz.... a ogole odwoluje wszystkie te glupoty, co tu naplotlam o rownosci kobiet i ide prac brudy jakies wladcy swiata, bo tylko do tego sie nadaje. moze sasiad cos podrzuci.. :)

nie spotkalam jeszcze faceta, ktory bylby w stanie dorownac mnie :P wiec jak to jest z wami ? panowie ?

Pseudonaukowych? MCC? Zatem stwierdzenie faktu, że żadna kobieta nigdy nie dorówna mężczyźnie w skoku o tyczce jest dla Ciebie pseudonaukową obserwacją? Skoro tak, to przewiduję, że Twój zjeżony włos nieprędko opadnie na łepetynę...

Gość jarek.85
be52 ciecze sie ze zmadrzalas

Gość be 52
moze dorowna, kto wie. skoro zawsze szczery chcial nosic ciaze w pudelku ;)

Gość kibariyeeeeee
Takl naprawdę potrzeby kobiet były spychane na dalszy plan, zakryte manierami o obyczajami. Kobietom nigdy nie było wolno tegop co mezczyznom, a rzecz naturalna kobiety rowniez maja TE SAME potrzeby. Kobiety nei chca wam dorownac, chcac tylko mozliwosci realizowania samej siebie w takich granicach w jakich mozecie wy.

Że niby ktoś zabrania teraz kobietom startować w wyborach do Sejmu... I dlatego potrzebne są parytety...

Owca? Dlaczego nie startujesz w wyborach do Sejmu? Czekasz na wprowadzenie parytetów?

Gość be 52
dziekuje Ci Jarku, ze mi wytlumaczyles jak ten swiat wyglada :)

Gość fgfgfgfgfgfgfgfgfgf
To nie jest tak, ze kobiety próbują dorównać we wszystkim mężczyźnie. Po prostu teraz mogą realizować się w dziedzinach, które powinny być dostępne dla wszystkich, bez względu na płeć, a dostępne były tylko dla mężczyzn. Nie oznacza to, że te dziedziny, to dziedziny typowo męskie, oznacza to tyle, że z niewiadomych względów, kobiety były z nich wykluczone.

Gość be 52
pracuje nad programem wyborczym. wiecej trawy dla wszystkich i lezenie na zielonych pastwiskach, to chyba za malo, nie?

Do jasnej cholery, przecież nie pisałam o FIZYCZNEJ nierówności, bo przecież wiadomo, że kobiety są słabsze fizycznie, i tylko ostatni SZOWINISTA może wyciągać TEN argument, żeby udowodnić, że kobiety są gorsze. Mówię o ciągłym WMAWIANIU przez mężczyzn, że kobiety są gorsze m.in. pod względem intelektualnym . Z tego powodu wstydzę się za polskich mężczyzn, bo - z przykrością stwierdzam - bardzo dużo polskich mężczyzn czerpie chora satysfakcję z upokarzania kobiet twierdząc, że są "głupie" i że nie dorównują im intelektualnie. Wstyd i żal...

Gość słona zuppa
tak Wiara Ty zawsze zauważasz fakty wygodne dla Ciebie czekamy z niecierpliwością na moment gdy zmienisz nick na ''mężczyzne z wiarą'' bedziesz bardziej wiarygodny;)

fgfgfgfgfgfgfgfgfgf - zgadzam się z Tobą. Ale prawdę mówiąc, nie mam ochoty dyskutować z osobami, które uważają, że połowa ludzkości jest głupia i gorsza. Życzę wszystkim - także szowinistom - udanego weekendu

Gość be 52
chcialam jeszcze nadmienic, ze kobiety czasem moga jednak przedac sie mezczyznom w ciezkich robotach np takich jak ciagniecie pluga. a jak schodzily z traktorow z opadnieta macica to w nagrode stalin im wymslil dzien kobiet, ktory do dzis obchodzimy hucznie ku chwale mezczyzny.

Stanowczo za mało. Musisz wyrazić wolę uczestnictwa w wyborach, zgromadzić stosowną listę podpisów wyborców i dać się wpisać na listę wyborczą. W sumie, to ja babki częściowo rozumiem. Po co się mają trudzić zbieraniem podpisów? Wprowadzi się parytety i wtedy bez żadnej fatygi znajdą się w połowie na listach wyborczych. Potem zaś nastąpi kolejny krok ku nowoczesności - wyda się ustawę, żeby przynajmniej 50% wybranych posłów było kobietami.

Gość słona zuppa
13:48 [zgłoś do usunięcia] MMC Do jasnej cholery, przecież nie pisałam o FIZYCZNEJ nierówności, bo przecież wiadomo, że kobiety są słabsze fizycznie, i tylko ostatni SZOWINISTA może wyciągać TEN argument, żeby udowodnić, że kobiety są gorsze. Mówię o ciągłym WMAWIANIU przez mężczyzn, że kobiety są gorsze m.in. pod względem intelektualnym . Z tego powodu wstydzę się za polskich mężczyzn, bo - z przykrością stwierdzam - bardzo dużo polskich mężczyzn czerpie chora satysfakcję z upokarzania kobiet twierdząc, że są "głupie" i że nie dorównują im intelektualnie. Wstyd i żal... ale o czym Wy piszecie?jakie słabsze fizycznie,skoro mowa o zawodach np w boksie między mężczyzną a kobietą,to stając na ringu należy zapomnieć ze walczymy z płcią przeciwną,tylko traktować osobę jako ZAWODNIKA. Słabą kobiete trener nie wystawi do walki po to , by przegrała,no chyba że szowinista:O

W kwestii rodzenia i płodzenia żadna z płci raczej nie dorówna drugiej. Jeżeli chodzi o czysto biologiczne mozliwości, bez użycia zaawansowanej technologii. 🖐️ Na ten czas jednak kobiety mają rzecz jasna lepiej w tej kwestii. 🖐️ Tylko właśnie ciekawe dzięki komu... :classic_cool:🖐️ "i tylko ostatni SZOWINISTA może wyciągać TEN argument, żeby udowodnić, że kobiety są gorsze" Nie rozumiem co to ma do szowinizmu. To jest tylko fakt. 🖐️ Ale jak już pisałem tylko w kontekscie statystycznym. 🖐️ Nikt tu nie wmawia, że kobiety są gorsze pod względem intelektualnym, mają mniej dokonań owszem ale potencjał mniejszy nie jest(według badań). 🖐️ Parytety to poroniony pomysł. :o🖐️ Legalna dyskryminacja. :O🖐️

A co z nierównością intelektualna kobiet, MMM? Tego także nie wolno wyciągać? W sumie jestem do tego gotów, ale pod warunkiem, że dasz nam szansę: mi - bycia mężczyzną, sobie - bycia kobietą. :)

Gość jarek.85
Życzę wszystkim - także szowinistom - udanego weekendu" ja takze, w szczegolnosci samotnym feministkom :classic_cool: 🖐️

Gość fgfgfgfgfgfgfgfgfgf
"Dlaczego nie startujesz w wyborach do sejmu" A czy każda kobieta powinna mieć ambicje na karierę w sejmie. Nie każdy mężczyzna chce być politykiem, więc dlaczego każda kobieta powinna chcieć? A jeśli chodzi o parytety - dla mnie to głupie. To odwrotna dyskryminacja, a poza tym, upokorzenie dla kobiet. Bo dla kogo wprowadza się ułatwienia? Np. dla ludzi niepełnosprawnych, którzy sami sobie nie poradzą. Więc wprowadzając parytety dla kobiet traktujemy je jako osoby nieporadne. Poza tym, chciałabym, żeby polityką zajmowali się ludzie mądrzy, bez względu na płeć. Wolę 360 mądrych mężczyzn, albo 360 mądrych kobiet niż pół na pół kretynów i kretynek.