Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aksjomat logicznej natury

Dlaczeko kobieta usiłuje dorównać we wszystkim mężczyźnie a nie na odwrotnie?

Polecane posty

Samico nie mam ochoty dłuzej z Tobą dyskutować, gdyż musiałbym zniżac się do poziomu osobistych wywodów. 🖐️ Jak chcesz sobie dyskutować o prawictwie to są od tego tematy tu na uczuciowym. 😴🖐️

"Pseudonaukowych? MCC? Zatem stwierdzenie faktu, że żadna kobieta nigdy nie dorówna mężczyźnie w skoku o tyczce jest dla Ciebie pseudonaukową obserwacją? Skoro tak, to przewiduję, że Twój zjeżony włos nieprędko opadnie na łepetynę..." - moja odpowiedź na temat fizycznej nierówności tyczyła się wypowiedzi Pana Autora. Z raci słabszych warunków fizycznych kobieta nie osiągnie takich samych wyników w sporcie jak mężczyzna. Ale tylko takie osoby jak Szanowny Autor podciągają to pod argument - i dlatego kobiety są gorsze. A my po prostu jesteśmy INNE. Jak można tego nie rozumieć???

Gość be 52
moze wystarczy przestac umieszczac kobiety na listach wyborczych ma ostatnich miejscach, bo przy tym systemie wyborczym i tak nie ma to sensu. ale jest listek figowy dla partii, prawda? a kto je tam umieszcza? a partyjni koledzy rzecz jasna. moze wiec parytety nie sa takie glupie, co?

Gość słona zuppa
heheh oj Wiara Ty dzieciaku dobrze chętnie poczytam na temat statystycznych danych :) którymi sypiesz jak z rękawa

Partytety zostaną wprowadzone, podobnie, jak niegdyś inne poronione regulacje prawne, jak na przykład ustawowo zapisane, iż każdy człowiek bez względu na płeć ma jednakowe prawo do zdobywania wykształcenia uniwersyteckiego...

"A my po prostu jesteśmy INNE. Jak można tego nie rozumieć???" Ciekawe, gdyż tu w tym temacie Pani be 52 uznaje się za lepszą od facetów(tym samym uznając, że są oni gorsi od niej). 🖐️ To jak to jest? Są oni gorsi od niej czy INNI? :classic_cool:🖐️

MCC? Sam nie wiem na razie, czy czytać to, coś napisała... Ponoć od dłuższej chwili Ciebie już tutaj nie ma... Nadto oświadczyłaś publicznie, że z ludźmi mojego pokroju w dyskusję wchodzić nie będziesz. Może by nieco konsekwencji i niejakiej zgodności pomiędzy werbalną deklaracją a życiowym zachowaniem, co?

Gość nie czytalam nie czytalam
a faceci to co? tez nabywaja coraz wiecej cech kobiecych (uwazam, ze to dobrze). bardziej dbaja o swoj wyglad, ciuchy, czesciej opiekuja sie dzicmi, gotuja itd.

Gość fgfgfgfgfgfgfgfgfgf
be 52 Masz rację, że nasz system wyborczy jest w ogóle głupi. I tak do sejmu wchodzą ludzie, którzy mogą być kretynami, ale umieszczeni zostali na 1 miejscu na liście wyborczej. Najlepszy system byłby taki, w którym głosowałoby się na konkretną osobę. Wtedy problem płci nie maiłby znaczenia.

Gość słona zuppa
MMC własnie udowadniasz autorowi,ze kobiety są emocjonalne:P dowodami sypnij,argumentuj:P jak facet,tfu jak człowiek na inteligentnym forum;)

Hehe, Boże, co z Was za męzczyźni....jak kobieta ma swoje zdanie to od razu mówią - feministka. I co - sądzicie, że mnie to w jakiś sposób urazi? Obrazi? Itd, itp? Skąd Wy się bierzecie na tym świecie? Nie chcę mi się więcej tu pisać. Wstyd mi za wielu polskich mężczyzn.

To ja, Barasnino, proponuję jeszcze jeden krok dalej. Proponuję wydać ustawę na podstawie której połowę kandydatek na posłów będą stanowiły kobiety, ustawę, wg której połowa wybranych posłów, to będą kobiety, oraz ustawę, która imiennie i dożywotnio zagwarantuje 50% kobiet poselski stolec. Co Ty na to? Sprawiedliwiej i równiej być już nie może. :)

A może, Słona Zupo, MMM mimowolnie własną osobą i poglądami zupełnie co innego udowadnia, robiąc tzw. babskiej sprawie typową niedźwiedzią przysługę?

Gość be 52
no ja tez uwazam ze powszechny dostep do edukacji to skandal! :) prawiczku, uwazam sie za madrzejsza od wielu miezczyzn. a nie lepsza. bo przeciez kazdy facet jest ode mnie silnijeszy i moze mi w prosty sposob udowonic swoja racje piescia.

A za zagranicznych mężczyzn wcale Ci nie jest wstyd? Tylko za naszych?

Samico droga ja jestem dzieciakiem z tym, że ja mam prawo nim jeszcze być. :classic_cool:🖐️ Obawiam się niestety, że w kwestii dorosłości nie jesteś dla mnie autorytetem(i podejrzewam, że dla większości również nie), a dlaczego to się domyśl. :(🖐️ Co do danych, cóż przejżyj sobie choćby rekordy większości dyscyplin sportowych. Nie, nie będę się fatygował by wklejać je tu wszystkie dla Ciebie. :classic_cool:🖐️

Gość fgfgfgfgfgfgfgfgfgf
Aksjomacie W nawiązaniu do twojego tematu i wszystkich twoich wypowiedzi, pozwól, że zacytuje pewną mądrą wypowiedź " Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu" Stanisław Lem.

Gość be 52
zgadzam sie Rysiu. ale nie dozywotnio. niech kazda owca ma szanse sie dorwac do pasnika :)

Gość słona zuppa
Psełdo ale ja o tym wiem,ponieważ mogłabym bardzo dużo ,gdyby nie emocjonalna strona mej natury --typowo kobieca przypadłość :P;) nie udaje ze taka nie jestem ,bo po co?;) a że inne kobiety nie widzą ze takie są--to ich sprawa

Pięścią sensie fizycznym, Owca, czy pięścią o charakterze intelektualnym?

Gość fgfgfgfgfgfgfgfgfgf
Ja również uważam, że powszechny dostęp do edukacji uniwersyteckiej to skandal. Niektórzy mężczyźni nie powinni skończyć podstawówki, a co dopiero iść na studia.

:-) Widzisz, moja droga? Kogo byś zacytowała, gdyby nie pisarz Lem - mężczyzna?

Gość słona zuppa
14:08 [zgłoś do usunięcia] Prawiczek z wiarą (f23prawica@op.pl) Samico droga ja jestem dzieciakiem z tym, że ja mam prawo nim jeszcze być. Obawiam się niestety, że w kwestii dorosłości nie jesteś dla mnie autorytetem(i podejrzewam, że dla większości również nie), a dlaczego to się domyśl. człoweiku miaŁEŚ nie wyjeżdzać osobiście do mnie a co robisz.? autorytet prawicząt to ja mam w dupie:P

Ale tak się nie da, Baranino. Przecież kobiet jest za wiele i nie ma szans, żeby się wszystkie mogły dorwać do sejmowego żłobu.

Gość be 52
fsg, masz racje, ale gdzie bylaby wtedy polowa tych idiotow, ktorzy ustalaj obecnie prawo? bylaby bezrobotna.

Gość be 52
to moze trzeba skrocic kadencje. ja wiem... do miesiaca moze? a co jest piesc w sesnie intelektulanym? oswiec bom glupia?

Taaaaaaaaaa, Słona Zupa. Kobieta jest emocjonalna a mężczyzna mądry... To wiele wyjaśnia w naszym postrzeganiu świata. :)

Gość be 52
jak to bylo? mezczyzna rozwija sie do czwartego roku zycia, a potem tylko rosnie.... :) pyszne!

Nie wyjeżdżam osobiście. Nie zamierzam przytaczać konkretnych smutnych faktów Twojej egzystencji, tak jak Ty z moim prawictwem. :(🖐️ Korzystając z okazji, czemu wchodziłas na tematy prawicząt pod pomarańczą, choć wczesniej deklarowałaś, że z nimi konczysz? :(🖐️

Posłużę się analogią sportową, Baranino. :) Kidy się boksuje dwóch pięściarzy, nierzadko jeden z nich albo i obu jednocześnie, schodzi z ringu z mordami stłuczonymi na kwaśne jabłko. Wygląd ich twarzy jest następstwem nadstawiania ich na pięść o wymiarze fizycznym i cielesnym. W przypadku pięści o charakterze intelektualnym możemy mówić o podobnym podbojowisku ale w odniesieniu do rozumu. :)