Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wk...wiona na maxa

Znane markowe firmy ubraniowe dyskryminuja kobieco zbudowane dziewczyny

Polecane posty

Gość spadać pasztety

Gość prowokacja jest fajna
"Zresztą co ja się wysilam...to i tak jakaś marna prowokacja :] :)

Gość Suri28
ja nosze 34 i też mam problem z tym rozmiarem, ale 56????, jezu

Gość rozmiar 56 to już
OTYŁOŚĆ któregośtam stopnia...

Gość to tylko w Polsce
na swiecie wchodzisz do porzadnego sklepu i masz fajne modne ciuchy dobrych marek w KAZDYM rozmiarze.

Gość ertertewrt
Jak pisałam - sprzedaję na Allegro odzież. Najwięcej odzieży schodzi w rozmiarze 42. Na drugim miejscu odzież w rozmiarach 44-46-48. Najmniej w rozmiarze 36/38. Nie wiem dlaczego, ale nikt nie chce kupować. Ja osobiście wnioskuję że najwiecej w Polsce jest kobiet noszacych rozmiar 40/42. Więc to dziwne stwierdzenie że 40 to spory rozmiar. Wynikałoby z tego że wiekszośc kobiet ma nadwagę, a to nieprawda. Na moje oko rozmiar 40 nosi normalna kobieta, nie przesadnie chuda ale i bez widocznej nadwagi.

Gość prawda nie kłamie
bo to są sklepy z ubraniami dla ludzi a nie dla słoni

Gość ertertewrt
Każdy sprzedawca inaczej oznacza rozmiary... Widuję czasami aukcje z rozmiarem 46, a w biuście bluzka ma 90 cm, w pasie 75 cm... Ja staram się w miarę wiarygodnie przedstawiać rozmiarówkę i gdy wystawiam bluzkę rozmiar 46 to ma ona faktycznie takie wymiary, czyli ok. 115 cm w biuście, 90 cm w pasie. Rozmiar 52 to dla mnie ok. 140 cm w biuście. Wnioskuje więc że nosząc rozmiar 56 masz ok. 160 -170 cm z w biuście i ok. 130 cm w pasie. A jesli tak, to na moje oko ważysz jakies 130-140 kg.

Gość pawelniegawel
ciekawe co piszecie ale jak dla mnie kobieta musi byc do rozmiaru 38

Gość 34534
38 to juz zaczyna sie niestety tłuszcz i tendencje do tycia. Ideał to 34, ewentualnie 36.

Gość lenaoolena
dupa psia ze ideal to 34 albo 36 , ideal to wlasnie 38 przy wyskom wzroscie , ale nazywanie 42 dla anoreksji to przegięcie

Gość pawelniegawel
rozumiem ironie, ale napisalem wyraznie DO 38, wiecej to odpada

Gość nie wiem dokad siega
rozmiarówka, pewnie do 60 , do 56 na pewno - i jaki z tego wnosek - jesli zaczyna sie od 34 to jaki rozmiar jest sredni? Chodziliscie do szkoly to srednią umiecie policzyc. Sa grubi i chudzi, wysocy i niscy, kazdy moze sie fajnie ubrac. Kazdy rozmiar mozna kupic chocby w Niemczech czy w UK, u nas sie sprzedawcy w byle jakich trzesa, ze a nuz im cos nie pojdzie . Im lepszy sklep tym wiekszy wybór, u nas widac przyzwyczjenie z komuny, ze na wieszakch jest to samo.

Gość lenaoolena
ciekawe czy masz woczach rentgena zeby stwierdzic ze laska nosi 40 , ja nosze 38 czasem 40 bo mam cycki , miseczke C i nie zawsze bluzka jest dobra w biuscie chociaz na brzuchu swietnie lezy

Gość wymiarowa
autorka eee chyba prowokujesz - czy taki rozmiar w ogóle istnieje piszecie o wymiarach... ja mam 96-70-96 przy wzroście i noszę 40-42, czasem muszę górę kupić 44, więc różnie ty bywa, a chyba gruba nie jestem wszystko zależy jaki sklep, jaki ciuch - ale generalnie jest z tym problem - są miejsca, gdzie rozmiar 40 odpowiada 38 w innym mimo iż do atletów się nie zaliczam często nie mogę kupić czegoś dla siebie, bo nie ma wymiaru - jestem za gruba!

Gość nie taka znowu anoreksja
42 to już nie taka anoreksja. Kiedyś nosiłam taki rozmiar, teraz noszę 38 i wierz mi, zagłodzona nie jestem. Ważę 60 kg przy wzroście 168 cm.

Gość wymiarowa
lenaolena ja mam szerokie, umięśnione ramiona i choć budowę mam bardzo proporcjonalną - bardzo często muszę kupować górę o numer większą . W zwykłych sklepach typu tally welly - gdzie często podobają mi się niektóre rzeczy prawie nigdy nie mogę nic kupić...

Gość 36 to
rozmiar szczupłej nastolatki, albo bardzo filigranowej kobiety

Gość ale inaczej jak laska ma 38
i 160 cm a inaczej jak 176 cm i 38... :/ 34 "idealny" przy tym wzroście to najczęściej przesadna chudość. Dominiska, w cubusie są świetne spodnie, do 44, ale spokojnie wejdziesz w 40 gdyż mają klasyczne kroje, nawet w skinnach nogawki nie są bardzo obcisłe, idealny dla babek z pupą :)

Gość 36 to
o matko wszystko zależy od proporcji sorry 170 cm i 34 albo 36 - to na pewno chorobliwa chudość - bez jaj - to szkielet!

Gość 170 i 34
jeszcze przejdzie, ale jak ktoś waży 49 kg i ma 176 to może straszyć nawet jak mu w takiej chudości nie do twarzy.

Gość PRECZ Z GRUBASAMI
Ja pierniczę ...... 56?????????????????? a ja mam 40 i jestem na diecie. bez przesady ale 56 to już wieloryb i nie wiem czym ty się obżerasz że tyle ważysz;/

Gość PRECZ Z GRUBASAMI
i dobrze że kończą na 42 bo zaraz wogóle wejdzie moda na wieloryby i tłuściochy !!

Gość hahahahahahaah
hahaha 42 to anorektyczny rozmiar ? ;D:D;D;D;D

Gość ło boze
52 kobieco zbudowana, taaa ?

Gość nie taka znowu anoreksja
PoPrzejściach34 Niestety mylisz się. To zależy od wzrostu. Bo jak wiesz, im wyższy wzrost, tym masa ciała powinna być większa, a większa masa ciała zazwyczaj oznacza większy rozmiar ubrań (choć nie zawsze, bo to też zależy od budowy, zawartości tkanki mięśniowej itp.)

Gość po przejściach masz jakiś
problem ze sobą? Mam 177 i ważę 58 kg, uważasz że mam nadwagę? Bo moim rozmiarem jest najczęściej 38?