Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strawberry81

dotacja z pup na własny bizns-jaki??

Polecane posty

Gość strawberry81

Witam, mogę starać się o dotację z urzędu pracy dla niepełnosprawnych i dostać 15 tys albo do 40 z funduszu rehabilitacyjnego na własny biznes. Aby złożyć wniosek trzeba mieć już wszystko przemyślane i np. wybrany lokal. W związku z tym pytanie czym warto się zająć w małym mieście? Myślę o sklepie ale nie wiem co się opłaca i czego nie jest za dużo. Pomóżcie i dajcie pomysły, bo muszę się spieszyć?

Gość no ale umiesz cos robic
ja zawsze chcialm miec wlasny salon fryzjerski...

Gość strawberry81
z zawodu jestem nauczycielką języka niemieckiego, ale szkół językowych jest u nas dużo. Jak bym miała talent też otworzyłabym zakład fryzjerski, kosmetyczny:). Ale nie mam. W związku z tym zastanawiam się nad jakimś sklepem.

Gość strawberry81
A jak tam ma sięTwoja agencja reklamowa? Jak z klientami?Pozdrawiam

dowiedz sie najpierw na co mozesz wydac pieniadze z dotacji. nie mozesz ich wydac w calosci na materialy z ktorych pozniej bedziesz miala zysk. mozesz wydac je na maszyny i urzadzenia. nie mozesz wyremontowac lokalu i kupic mebli. w niektorych urzedach nie mozna za dotacje kupic rowniez samochodu.

no ja narazie mam ruch prawie zerowy bo mam remont ulicy ale w miescie sa jeszcze trzy poza moja i radza sobie calkiem niezle takze mysle ze bedzie dobrze jak sie tylko ruch jakis zacznie...pzdr;)

Gość sklep z karmą dla zwierząt
serio.

Gość strawberry81
Zapytam oczywiście na co można przeznaczyć pieniądze dzieki wielkie:) będę wdzeczna za dalsze opinie. Sklep z ubraniami myslalam ale tyle tego duzo. A co myslicie o sklepie z papierosami tytoniem i toto lotkiem?

Gość sama nie wiem za co się wziąć
Teraz PUP i inne urzedy rozdaja pieniadze na rozkrecenie własnego "biznesu"A gdzie byli w casach gdy prywatny biznes sie rozkrecał.Teraz to nawet jak człowiek chce wziąc i pracowac na własna ręke,to nie z czego wybrac,bo wszyskiego ejst pod dostatkiem.Rok minie,człowiek splajtuje i czesc.Mieszkam w miescie zamieszujacym tylko przez 25tys. ludzi i chcac załozyc jaks działalnosc trzeba po prostu ja powielic,a wiadomo,ze jak konkurencji wiecej,to lepiej dla klientow,ale gorzej dla załozyciela biznesu.

Gość strawberry81
dokladnie tak jest ale nie wiem co wybrac:/