Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszkakace

czy przyznaja mi fundusz alimentacyjny ....

Polecane posty

Gość myszkakace

mam pytanie od kilku lat samotnie wychowywalam syna.dwa lata temu przyznali mi alimenty teraz zlozylam wniosek o fundusz alimentacyjny bo tatus nie placil alimentow.ulozylam sobie nowe zycie dwa tyg temu urodzilam dzicko a urzad miasta dzwoni do mnie i kaze przyniesc zaswiadczenie z urzedu skabowego o dochodach ojca mojego drugiego dziecka a co ma piernik do wiatraka jesli my nie mamy slubu?? czy przyznaja mi w takim wypadku alimenty??

Gość ta co wieee
niestety ale ni przyznają,chyba że obecnego partnera podasz sadownie o alimenty na to drugie dziecko wtedy otrzymasz zaliczkę alimentacyjną

Gość 1234567......
to nie szkodzi że nie macie ślubu ale razem wychowujecie pierwsze dziecko i twój partner mimo że nie macie ślubu jest członkiem twojej rodziny ...ustawa mówi o tym jasno musisz przedstawić zaświadczenie o dochodach zarówno twoje jak i Twojego partnera dochód na 1 członka rodziny nie może przekroczyć 725 zł jeśli przekroczycie tą sumę wtedy pozostaje Ci tylko zgłosić sprawę do komornika o ściganie alimentów od ojca Twojego pierwszego dziecka