Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamele0n

Jakie szanse??

Polecane posty

Gość kamele0n

Hej, 23 sierpnia kochalam sie z moim chlopakiem, bez zabezpieczenia, stosowalismy stosunek przerywany, ale moj chlopak stwierdzil ze dostalo sie troche do srodka. Dodam ze mialam dni plodne, byl to 3 dzien moich dni plodnych. Jakie sa szanse na ciaze?

Gość kamele0n
Ale slyszalam ze w tym plynie nie zawsze sa zdolne plemniki do zaplodnienia. hmm... Co sadzicie?? Czy moglo dojsc do zaplodnienia?

Gdyby było jak piszesz - stosunek przerywany uznawany byłby za metodę antykoncepcji a tymczasem ani to metoda ani antykoncepcja.Plemniki mogą wydostać się na długo przed wytryskiem To tzw. kropelkowanie. Facet nie jest tego świadom.

Ponadto jesli chłopak twierdzi, że dostało się trochę do środka to na mój rozum nie był przerywany, po prostu nie zdążył i początek wytrysku miał w Tobie więc o jakim preejakulacie ty myślisz?

w preejakulacie jest okolo 1-% plemnikow ale są one niezdolne do poruszania sie. i raczej nie moga doprowadzic do ciazy. ale skoro twoj chlopak mial wytrysk to sa duze szanse zebys byla w ciazy.. kup test lub idz do gina

Gość kamele0n
Minelo dopiero 4/5 dni od stosunku wiec musze jeszcze troche poczekac

Gość kamele0n
Jesli poczekam tydzien to powinno wykazac?

są testy które powinny wykryć juz po 6 dniach. ja robiłam pre-test w odstępach - 2 tyg po stosunku i ponad 3 tyg. po stosunku. 14 dni to chyba minimum jaki warto poczekac zeby wynik byl wiarygodny.

Gość wiolkaxxd
Jeśli decydujesz się na seks bez zabezpiecznia, to powinnaś liczyć się z tym, że możesz być w ciąży. Nikt nie zapewni Cię, czy jesteś w ciąży czy nie. Owszem, w preejakulacie są plemniki o upośledzonej ruchliwości, ale nikt nigdy nie udowodnił, że wszystkie są takie. Do zapłodnienia potrzebny jest , wystarczy tylko jeden plemnik. Eh, mam 16 lat i jakąś tam wiedzę ^^, ale nigdy w zyciu nie pozwoliłabym swojemu chlopakowi " wejść " bez prezerwatywy. Trzymam kciuki, żebyś nie była w ciąży. Na przyszłość korzystajcie z prezerwatyw. Są skuteczne. Pozdrawiam.

Gość kamele0n
Ja natomiast mam nadzieje ze bede jednak w ciazy:) Zdaje sobie z tego sprawe ze w taki sposob jest ryzyko zajscia w ciaze :)

Gość angelika17
sorry stosunek przerywany to jest sposób ja korzystam z niego od roku :D

Gość wiolkaxxd
Czyli nie masz się czym martwić ;p :).

Gość kamele0n
Ja bym tego nie nazwala sposobem ;) przez stosunek przerywany predzej czy pozniej wpadniesz.