Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamele0n

Jakie szanse??

Polecane posty

Gość kamele0n

Hej, 23 sierpnia kochalam sie z moim chlopakiem, bez zabezpieczenia, stosowalismy stosunek przerywany, ale moj chlopak stwierdzil ze dostalo sie troche do srodka. Dodam ze mialam dni plodne, byl to 3 dzien moich dni plodnych. Jakie sa szanse na ciaze?

Gość Duuuuuuuużeeeeeeee
Nawet jak by nic się nie dostało to i tak w dni płodne stosunek przerywany to nie jest zabezpieczenie przed ciążą, bo przed wytryskiem z penisa wydostaje się płyn w którym są plemniki w wystarczającej ilości żeby zapłodnić jajeczko.

Gość kamele0n
Tak..ale slyszalam ze te plemniki sa nie zdolne do zaplodnienia..ale jak to naprawde jest to nie wiem.

Gość oczywiscie ze sa dolne do
zaplodnienia i nie wiem dlaczego mialyby nie byc :O

Gość ciekawskadziewucha
ja przy takim "zabezpieczeniu" zaszłam w ciąże kochając sie w niepłodne dni

Gość kamele0n
OoOO..to ciekawe ze w nieplodne. U mnie byly to napewno plodne.. teraz chyba pozostaje mi chyba tylko czekac do terminu miesiaczki i zrobic test.. Tylko zastanawiam sie czy nie moglabym zrobic jego przed miesiaczka? Kiedy jest najlepszy czas na zrobione takiego domowego testu?

Gość ciekawskadziewucha
ja tez byłam zaskoczona

Gość kamele0n
A slyszalam ze w nieplodne dni nie ma szansy na ciaze! A jednak wszystko jest mozliwe!

Skoro zaszła to nie były niepłodne, to przecież logiczne. Tylko jej się wydawało, że niepłodne.Dni płodne sie określa na podstawie obserwacji (śluzu, głównie) a nie jakiegoś tam kalendarzyka. Cykl to nie matematyka.

Gość kamele0n
No ciekawe jak bylo naprawde.. bo to naprawde dziwne zeby zajsc ciaze w dni nieplodne.

Gość kamele0n
Za nie cale 2 tygodnie wychodzi na to ze powinnam dostac okres.. czy moge zrobic ten test wczesniej niz dzien planowanej miesiaczki?

To nie jest dziwne, to niemożliwe.Dni niepłodne oznaczają brak płodności. Skoro nie jesteś płodna to jak zajdziesz?Bo jeśli jajeczko się uwalnia to z automatu jesteś płodna. Tutaj tylko może się komuś wydawać, że jest się niepłodną. To tak jak umrzeć a potem wstać i zjeść obiad.

Zrobić wcześniej możesz ale nie musi wyjśc wiarygodny, w przypadku negatywnego wyniku będziesz musiała go powtórzyć jeśli okres nie nadejdzie w planowanym terminie

Gość Takie moje skromne zdanie
kobieto przestań gdybać bo czasu nie cofniesz!!! zrób za ok 10 dni test i sie przekonasz!!!!!!!!!!!!!!

Gość kamele0n
Mieszkam w Anglii i nie wiem jaki test bedzie odpowiedni.. :| Zastanawiam sie czy nie pojsc do mojej przychodni i spytac sie o bezplatny test ciazowy..

Gość kamele0n
Ale kiedy ja nie gdybam! Bardzo bym cie cieszyla z ciazy ;)

Gość Takie moje skromne zdanie
To w takim razie super:) nic tylko czekać na test

Gość ciekawskadziewucha
dni niepłodne oznaczają brak płodnosci ale plemniki w takim srodowisku potrafią troche przetrwac, zaszłam w ciąze dzien po okresie więc to chyba były dni niepłodne

Dni niepłodne oznaczają środowisko kwaśne, w których plemnik potrafi przeżyć max godzinę, dwie.Dni, w których sluż przybiera środowisko zasadowe są dniami płodnymi i rozpoczynają się na sporo przed owulacją.Jeśli zaszłaś w ciążę to na 100% współżycie odbyło się w dniu ze śluzem o środ. zasadowym, w którym plemniki mogły doczekać na jajeczko (3 do 5 dni). Były to dni płodne z definicji.Dzień cyklu nie stanowi o tym jaki to dzień, już pisałam, cykl to nie wyliczanka tylko obserwacje.

Gość ciekawskadziewucha
tak... mimo to mało kto prowadzi takie obserwacje i mysle ze wiekszosc kobiet przekonana jest że w czasie okresu jak i zaraz po nim ma dni niepłodne i w większosci przypadków tak jest

Tu się zgodzę, dlatego na początku zaznaczyłam, że w dni niepłodne sie nie zajdzie. natomiast komuś może się wydawać że są to niepłodne ale weź pod uwagę jedną rzecz.. jak piszesz na forum, że zaszłaś w dni niepłodne to bierz pod uwagę, że wprowadzasz w błąd, czyli niepotrzebnie straszysz. Zdrowa kobieta z regularnymi cyklami ma więcej dni niepłodnych niż płodnych i jeśli się obserwuje, to w niepłodne nie zajdzie i już.