Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość you raise my up 09

Studentki! Chodzi mi o wf na studiach.

Polecane posty

Gość you raise my up 09

Tzn. Jak to wygląda na studiach. I czy np jak ktoś ma okres, to może to zgłosić i nie będzie musiał wykonywać wszystkich ćwiczeń. I w ogóle co się robi na studiach .. tzn w co gracie itp Bardzo bym była wdzięczna za radę dziewczyn z Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach.. ale też oczywiście każdy niech się wypowie jak jest u niego. :)

Gość ela co stracila przyjaciela
na kazdej uczelni jest inaczej wiec zapytaj na forum swojej uczelni u mnie jest wybor wf ogolny, specjalizacje, specjalizacje platke lub sekcja jak na ogoly idziesz to rozgrzewka a potem do wyboru siatla, pingpong itd a na specjalizacji robisz to co na specjalizacji nie maczegos takiego jak "mam okres moge nie cwiczyc:o" jak nie czujesz si ena silach to nie idziesz i albo przynosisz zwolnienei albo odrabiasz z innn agrupa

Gość wf na studiach
polega na tym ze wybierasz jedna dyscypline np siatkwke, plywanie i to doskonalisz caly rok. tak jest u nas czyli na US a z tego co wiem na SUM tez bo mam tam kuzynke. U mnie przez caly sem mozna bylo miec jedna nieobecnosc a reszte trzeba bylo odrobic na innych zajeciach tzn jak inna grupa miala. Tak samo jesli mialas L4 lub zglosilas niedyspozycje tez trzeba bylo odrobic. Ja mialam wf tylko na pierwszym roku.

U na było tak. Można było nie być na dwóch zajęciach. Na każdych najpierw była rozgrzewka, a potem jak kto chciał. Graliśmy w siatkę, unihokeja, na ściance się wspinaliśmy albo część grała w siatkę a część szła na siłownię albo na aerobik. Powiedz Ty mi, macie tam prof. J. A. chirurga? :D Mieliśmy Waszych wykładowców, a on był naszym postrachem z anatomii, patologii i chirurgii :D

Gość you raise my up 09
A to odrabianie to na czym dokładnie polega? Że np nie idę na jakieś wykłady, tylko przychodzę na wf i ćwiczę np z ludźmi z w ogóle innego kierunku? A jakich macie tam prowadzących te zajęcia? Dają wycisk (nie chodzi mi studentów studiujących np AWF, tylko jakiś inny kierunek ,nie związany z nim).. A co jak ktoś by nie potrafił czegoś wykonać? Dostaje się oceny?

Musisz iść do jakiejś innej grupy, np. na inny kierunek i z nimi odrabiać. U nas zaliczenie było za obecności. Za wszystke była 5, 2x można było nie być i też była 5.

Gość wf na studiach
odrabianie polega na tym ze albo na okienku albo po zajeciach idziesz do innej grupy ktora w tymc zasie ma wf i z nimi cwiczysz. Co do wycisku zalezy od prowadzacego ja zawsze chodzilam na siatke i mialam dwoch prowadzacych. Jeden lajtowy drugi nie;p Co do ocen to tez "widzi mi sie "prowadzacego. Przez jeden sem mialam tak ze rozne rzeczy ttzeba bylo zaliczac co 2 tygodnie i z tego potem byla ocena. A w drugim semestrze bylo tak ze prowadzay nas pamietal i wystawial ocene z tego co widzial przez caly rok.

Gość garnier shine
normlanie idziesz sobie wtedy gdy ci pasuje :o jezu jakas ta mlodziejsz dzisiaj niemyslaca :o

Gość ela co stracila przyjaciela
na mojej uczelni nie ma oceny z wf (jeszcze czego) jest tylko wpis zal.

U nas można było jeszcze iść na mecz siatkarzy, robić za sztuczny tłum ;) W ten sposób można było odrobić dwie nieobecności.