Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Onufhry

Co jest u kobiet motorem do działania w życiu?

Polecane posty

Gość Onufhry

Jestem mężczyzną. Z moich obserwacji samego siebie i innych mężczyzn wynika, że głównym motorem, motywacją do wszelkich działań są dla mężczyzn kobiety. Chęć ich zdobycia a więc zaimponowania im, przyciągnięcia, zainteresowania sobą. To stąd mężczyźni biorą energię do kształcenia się a potem pracy zawodowej. Mają przed oczami nagrodę, jaką jest kobieta. Ma to z resztą również podstawy biologiczne. U innych stworzeń na ziemi samce zachowują się analogicznie. Co jest natomiast motorem do działania u kobiet? Ostatnio kobiety bardzo prą w kierunku kariery, pieniędzy. Ale przecież, jak wiadomo, nie po to, żeby tym przyciągnąć mężczyznę. Wszyscy wiedzą, że jeśli mężczyzna ma do wyboru kobietę ładną, młodą i miłą lub wykształconą, na stanowisku i bogatą, to wybierze bez wahania ładną młodą i miłą. Z moich obserwacji wynika, że kobiety dążą do tego aby posiadać wszystko to, co wypada posiadać. Czyli partnera, pracę, pieniądze, dom i dzieci. Są to podobne cele, jakie mają mężczyźni jednak u mężczyzn wszystkie te cele wynikają z potrzeby posiadania kobiety, co widać wyraźnie na przykładzie mężczyzn nie posiadających kobiet - nie mają motywacji do niczego, nie dbają o sobie, nie rozwijają się - tylko wegetują lub staczają się na dno. Kobieta, nawet będąc sama, nadal dąży do pieniędzy i kariery, co bezsprzecznie nie ma na celu przyciągnięcia partnera. Co jest więc motorem działania kobiet?

Gość moim motywem dzialania
nie jest facet, tylko wygodne zycie; dobrze urzadzony dom (studia skonczone), wycieczki zagraniczne, odlozona kasa... facet nie jest zreszta niezastapiony ;)

Gość Onufhry
--->moim motywem dzialania Czyli mogłabyś żyć bez faceta? Ale samotnie czy np z przyjaciółkami? A w jakim sensie facet nie jest niezastąpiony? Każdego można wymienić na innego czy w ogóle można faceta zastąpić czymś innym?

Gość byle jak i byle gdzie
Dla kobiety motorem działania jest miłość, niekoniecznie do faceta. Często do dziecka, dzieci. Ale bez miłości faceta życie robi się bezsensowne :(

motorem do życia, jest oczywiście spełniania krok po kroczku spełnianie marzeń , tym materialnych i tym duchowych , jeżeli chodzi o faceta , oczywiścia silne ramię jest potrzebne chociażby zasnąc wtulona, poczuc się tak troszke jak dziewczynka :) w świecie , rw którym kobiety stały się silne i samowystarczalne:D chociaż facet nie tylko jest podporą ale równiez przyjacielem, z kobietami jakos nie mogę się dogadać :P

Gość mwojcik
ale masz nafajdane w główce onufry olej ci wyparł rozum

Gość onamłoda
moim motorem do działania jest praca poto aby zapomnieć lub nie myśleć o rzeczach , które mnie przytłaczają. Jeśli nic nie robie to jest mi źle i nie wiem co dalej co sprawia, że czuje sie fatalnie i popadam w chandre...

Gość Onufhry
--->mwojcik Poza tym, że mnie obrażasz, daj jakieś logiczne argumenty, dlaczego mam nafajdane? Jestem pewien, że znikniesz i nie dasz żadnych argumentów

Gość Onufhry
--->onamłoda A co Cię przytłacza? To chyba muszą być jakieś ważne sprawy dotykające tego co najważniejsze w Twoim życiu?

Gość vedere
Dla kazdej kobiety motorem do dzialania jest facet. Zadna kobieta po 30stce z super praca, kasa nie jest szczesliwa jesli nie ma faceta. Oczywiscie wiekszosc kobiet sie do tego nie przyzna, ale taka jest prawda. Wystarczy zreszta wejsc na forum 'slub i wesele', nie zauwazylam tam zadnego wypowiadajacego sie faceta.

czy nie wyraznie pisze ? ;) moglabym zyc bez faceta. facet jak facet, kiedys sie przeje (faceci starzeja sie brzydko ;)) , a cala reszta, warta jest grzechu. nie upadlam na glowe w dziecinstwie, zeby wiazac sie z lesbijkami - czy to juz jasne ?

Gość Onufhry
---vedere "Wystarczy zreszta wejsc na forum 'slub i wesele', nie zauwazylam tam zadnego wypowiadajacego sie faceta. " To może wejdę, będę oryginalny i przy okazji może dowiem się czegoś ciekawego:) Hmm, czyli widzę, że u kobiet jest różnie. Albo wygodne życie albo miłość. W sumie chyba wolałbym trafić na taką, dla której ważniejsza jest miłość, bo życie zawsze może być jeszcze i jeszcze i jeszcze wygodniejsze - bez końca... A może z resztą, kobiety, które twierdzą, że facet nie jest tak ważny po prostu go mają (łatwo przyszło - sam się przypałętał, poderwał i jeszcze zabiega). A gdyby go nie miały to zaczęłoby im go brakować

Gość Onufhry
--->moim motywem dzialania Nie denerwuj się:) A czy ja Ci nie dowierzam? Albo posądzam o to, że jesteś lesbijką? Gdyby tak było napisałbym wprost. Przyjaciółka to nie to samo co lesbijka. A pomyślałem, że mimo, że nie potrzebujesz faceta to może jakiegoś towarzystwa potrzebujesz a nie całkowitej samotności. Tyle. Chciałem tylko doprecyzować. A jakie rzeczy są warte grzechu? Kobiety starzeją się nie mniej brzydko niż faceci ale to nie jest tu ważne.

Gość Onufhry
--->Madusia 18 To mi brzmi logicznie. To by wynikało z biologii. Samiec też w nieuświadomiony sposób dąży przecież do przedłużenia gatunku. Gdyby ludzie nie mieli takiego instynktu - wymarliby. Albo prościej: ci, którzy nie mieli takiego instynktu, nie zostawili po sobie potomstwa i dlatego ich nie ma - to tak mechanizm ewolucji w trzech słowach:) Ale jak widać nie wszystkie kobiety, albo przynajmniej nie od razu w młodym wieku, odczuwają potrzebę posiadania dzieci. Niektóre twierdzą, że ani faceta ani dzieci nie potrzebują.

Onufry, tracisz BABA. nawet piszesz jak baba. :P Facetow na tym forum NIGDY nie bylo i nie bedzie bo to po prostu FORUM dla KOBIET. I jeszcze jedno - nie wchodz za czesto na forum SLUBY i WESELA bo tam jak sadze mezczyznom nie uchodzi ;) :P

Gość Onufhry.
--->moim motywem dzialania Ja babą (Twoje słowa, ja bym powiedział raczej kobietą) na pewno nie jestem. Natomiast o którym Ty mówisz forum, że wchodzą tylko kobiety? Uczuciowe czy wesela? Chyba wesela, bo na uczuciowym jest przecież masę facetów. A ja tylko tak powiedziałem, że wejdę na ten o weselach - jeszcze nie wiem cz tak zrobię. Ale jestem ciekawy świata, więc nie wykluczam. A czemu Ty nie odpowiadasz na moje pytania?

Gość Onufhry.
--->Madusia 18 Doprawdy? Czyli bycie samotną matką jest równie fajne jak wychowywanie dzieci razem z mężem (partnerem)?

jeżeli chodzi o pytanie co do bycia samotną matka ?? odpowiem z włąsnego doświadczenia : trak naprawde dziecko daje taka radość w życiu wychowywanie ich samemu nie jest bolesne, jeżeli masz możliwośc zapewnić dziecku to co najważniejesze ( pod względem materialnym), porównując jednak do wychowywania córeczki razem z ukochanym jest ow iele cudowniej dzielić się tą radością z drugim człowiekiem

Gość Onufhry.
--->tuńka Jakoś nie bardzo Cię chyba rozumiem. Wychowywać dziecko samotnie jest ok, jeśli się ma warunki materialne. Ale jeśli dziecko jest płci żeńskiej - jest córeczką - to fajniej jest je wychowywać we dwoje - dzielić się szczęściem. Czyli jeśli dziecko jest chłopczykiem, to nie byłoby fajnie dzielić się szczęściem z partnerem i można wychowywać samemu (przy odpowiednich warunkach finansowych), tak?:) Może coś źle zrozumiałem?:)

napisałam na podstawie własnej sytuacji ( płeć dziecka nie ma znaczenia hehehe) ja ma córeczke :P byłąm przez pewien okres samotna mamą , wcale mi to nie ujmowało w radości wychowywania dziecka

Gość Onufhry.
--->tuńka "byłąm przez pewien okres samotna mamą" - chwila , chwila!:) Nie mówię tego złośliwie ale...to czemu już nie jesteś samotną matką=masz partnera?:) Po Ci on?:)

Gość Onufhry.
--->tuńka Miało być: Po co Ci on?:)

żeby móc się przytulic gdy wracam z pracy ,żeby wspólnie poszaleć , zdobywac nieznane , nie bojąc się bo on trzyma mnie za rękę, kobieta mimo " twardej powłoki " zawsze jest małą dziewczynką , zresztą razem jest łatwiej , długo się opierałam aby zaufać " temu gatunkowi " no ale w końcu udało mu się zdobyć moje serduszko i rozum

Gość Onufhry.
Tak...no to rysuje się z tego obraz, którego w zasadzie się spodziewałem, że w obecnych czasach mężczyźni to słabsze istoty. Potrzebują bowiem kobiet a kobiety ich już niekoniecznie. Ciekawe jak to się dalej potoczy tak globalnie. Dotychczas to jednak mężczyźni decydowali o biegu historii (rządy, wojny). Ciekawe jak będzie w następnych stuleciach. Np jaka byłaby polityka światowa, gdyby to kobiety stanowiły decydującą większość polityków. Ale to chyba dobry temat na oddzielny topik:)

Gość Onufhry.
Może jeszcze ktoś się wypowie?:)

Gość sfsfsfas
motorem --są emocje najpierw zrobię,potem myślę---to domena kobiet.

Gość miłość.
Kobieta bez miłości czuje się niespełniona. Albo pusta, jak kto woli.

Gość sfsfsfas
dla jednej miłość,dla innej kariera,byle by sie tylko coś działo w jej życiu --inaczej więdnie lub wegetuje :)

onufhry, poruszyles ciekawy temat, moze nawet troche za ambitny, bo zmusza do samoanalizy, a nie kazdy jest tym zainteresowany. prowadzisz dyskusje na poziomie, szkoda, ze temat sie tak szybko wyczerpal.