Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 47 i pół

mam raka kosci

Polecane posty

Gość Maniusia23
bambiiiino korzystaj teraz z życia jak tylko możesz najbardziej Trzymaj się

Gość ajakie objawy
współczuję ci i bardzo jestem ciekawa jakie są objawy raka kości.Jestem taka słaba, że na nogach wytrzymuje dziennie 2 godziny najwyżej,lekarz nic nie widzi.czuje,że to rak.

Gość Bogumiła
Podobno 40 dniowym postem można wyleczyć się z raka ja głęboko w to wierzę.

Gość bambiiiiiino
Ja już nawet na korzystanie z życia nie mam ochoty, wszystko mi obojętne, nie mam już siły na jaką kolwiek zabawę. Tylko jedno mnie martwi, moi rodzice nic o tym nie wiedzą, nie wiem jak im to powiedzieć. Obcy ludzie przez cały czas mi pomagali, jeździli ze mną do lekarzy itd. Rodzice nie nie wiedzą, nawet nie podejrzewają....

O kurcze ;-( Oni się załamią jak im to powiesz. W domu atmosfera zrobi się straszna. Za wszelką cenę będą chcieli Ci pomoc. teraz jak nie wiedzą są szczęśliwi. Ale z drugiej strony......... Mam synka i naprawdę nie chciała bym być na miejscu twoich rodziców i nic o tym nie wiedzieć. Martwie się że będą mieli do Ciebie żal czemu nic nie powiedziałaś czemu dopiero teraz ;-( Ciężka sytuacja ;-( Chciała bym Ci jakoś pomóc

Gość Bogumiła
Do Maniusi23.Nie każdy próbuje się wyleczyć a postów ludzie się boją.

Gość bambiiiiiino
Nie wiem co mam zrobić. Boję się im o tym powiedzieć. Nikt z bliskich nie wie, nawet przyjaciołom z osiedla nie mogę powiedzieć, bo boję się że rodzice dowiedzą się od obcych... Ale sama wiem, że im tego nie powiem, to za trudne.

Bambiiiiino Bardzo dobrze to rozumiem. Też mam sytuacje o której boje się powiedzieć rodzicom a będą musieli się dowiedzieć. ;-/ Nie mogę jej porównywać do Twojej ale podobna jest w tym że nie potrafię im tego powiedzieć. też mieszkam na osiedlu i rozumiem że nie możesz tam nikomu powiedzieć. Wiem jak to jest roznosi się bardzo szybko i pewnie by się dowiedzieli. Wcale im nie powiesz? To będzie dla nich szok ale może to i lepiej dla nich..... jak nic nie będą wiedzieli...... Ale z drugiej strony na pewno chcieli by wiedzieć Zawsze wolałam podgadać z obcą osobą niż z kimś bliskim.

Gość bambiiiiiino
Ja się strasznie boję, co ja powiem rodzicom jak zaczną podejrzewać coś. Bo mam okropne problemy z pamięcią, nie pamiętam co kto do mnie mówił, nie umiem się skupić. Ostatnio pilot włożyłam do lodówki... Poza tym mam lekki bezwład, kiedyś bardzo się malowałam, a teraz nie mam siły na nic!!! O bólu głowy nie wspomnę i o wymiotach to dopiero tragedia ;/ Za parę dni do szkoły, a ja naprawdę nie wiem jak sobie poradzę... W pon. idę do lekarki po jakieś tabletki.

Boję się że coś mogą zacząć zauważać Mama zwłaszcza. Mamy widzą takie rzeczy. W szkole też może być ciężko sobie z tym wszystkim poradzić. A lekcje wf-u.... Łatwiej by Ci było jak by oni o tym wiedzieli ale będzie to dla nich straszny cios. Oni nawet się tego nie spodziewają i nie są na to przygotowani. W szkole też możesz zapominać i znajomi mogą coś widzieć. Naprawdę rozumiem że nie chcesz tego powiedzieć rodzicom . Mam dokładnie to samo....... Gorzej będzie jak pojawią się inne objawy bardziej widoczne których jakoś nie da się ukryć. Rodzice będą mieli wyrzuty że nic nie zauważyli wcześniej Będą myśleć że jak by widzieli to by Ci pomogli i będą sie z tym naprawdę gryźć

Gość bambiiiiiino
Jakiś czas temu moja siostra, która na co dzień nie mieszka ze mna, ale w pobliżu zaczęła coś zauważać. Zaczęła zadawać pytania dlaczego już na solarium nie chodze, czemu opalac sie nie ide, nie maluje sie, zadnych imprez ani nic. Przez co pokłóciłam sie z nią i już się do siebie nie odzywamy. Ja po prostu już na nic nie mam siły, bywają dni że nawet z łóżka nie potrafie wstać. Nie wiem co mam robić. Jak powiem rodzicom to dalej po lekarzach będą chcieli jeździć i w ogóle. A ja już nie mam siły, nie chce już sobie robić żadnej nadziei, chce spokoju, ale boję się że oni nie zrozumieją...

Gość do bambinooo
Przepraszam,że pytam... ale skąd ta choroba u tak młodziutkiej osoby ? korzystałaś z solarium ?

Gość bambiiiiiino
Tak korzystałam. Regularnie, przez ponad rok + w lecie słońce. A oprócz tego naturalnie mam jasną karnacje, jaśniutkie blond włosy i jasne oczy...

Na pewno będą chcieli jeździć po lekarzach. Będą chcieli Cie ratować A powiedz mi nie da się nic już zrobić? Może oni znajdą jakiegoś lekarza co Ci pomoże. Przecież może nie jest jeszcze wszystko stracone. Oni chyba powinni wiedzieć. Ale ja na Twoim miejscu nie potrafiła bym im powiedzieć czegoś takiego ;-( Bo wiem że będzie im źle. Tyle że oni na-pewno chcą to wiedzieć ...... bo chcą dla Ciebie jak najlepiej

Gość wieieieieeii
wiesz mi sie pojawily pieprzyi i jeden sie stale powieksza... nigdy go nie mialam teraz mis ie troszke ywlal na buzi..

Gość do bambinooo
Jak się zorientowałaś,że jest coś nie tak? Nie ma nadziei ? Nie leczą Cię?? Operacyjnie czerniaka i przeżuty można chyba spróbować usunąć? Ja mam bardzo dużo znamion i pieprzyków. Jak mnie kiedyś lekarka zobaczyła w bieliźnie to zabroniła KATEGORYCZNIE solarium.

Ale dajecie się nabierać tej bambino, hahaha :O Ona jest może chora, ale psychicznie :) Ma 18 lat i rodzice nie wiedzą o jej chorobie? Tak sie składa, że wiem coś na ten temat i jest tak, że llekarze w ogóle nie przyjmują tak młodych pacjentow bez rodziców, poza tym rodzice MUSZĄ podpisac zgodę na zabiegi, na chemię... :) To co napisalaś jest niemozliwe w naszym kraju :O Złośliwa kłamczucha :O

Gość bambiiiiiino
Moi rodzice mają już obydwoje ponad 50 lat, są schorowani. Mama miała raka piersi, ale wyszła z tego. A tata też choruje. Sami mają tyle problemów. Cały czas mi mówią, że muszę się uczyć, bo oni żyć wiecznie nie będą a jakoś w życiu poradzić sobie będę musiała. Serce mi się wtedy kraja, że oni planują moją przyszłość, założyli mi konto i odkładają tam pieniądze na studia, przepisali na mnie mieszkanie. Boje się, że ich rozczaruje, że oni chcieli inną córkę jak się dowiedzą... :(

Gość bambiiiiiino
Jania wzór do naśladowania: Pani nie wie co mówi. Naprawdę. Jedyne co mogę powiedzieć to że Pani zazdroszczę, że może Pani cieszyć się życiem. Jeśli dziewczyna ma urodę modelki i pieniądze to niech mi Pani uwierzy, że wszystko załatwi. Ale to już inny temat... Radioterapii jak i chemioterapii owszem nie miałam, ale niech Pani zrozumie że mnie nie zaniepokoiły znamiona, pieprzyki tylko BÓL GŁOWY i zaniki pamięci. A zresztą nikomu się tłumaczyć nie muszę. Dobranoc i dziękuję Ci Maniusia23 za rozmowę. Twój syn ma szczęście, że ma taką mamę.

Nie zawiedziesz ich. Przecież to nie Twoja wina że jesteś chora. Ja też mam rodziców w tym wieku i wiem jak to jest. Naprawdę nie dziwie się że nie chcesz im powiedzieć.

Gość wiolincia
bambiiiino nie klam wiecej. Robisz sobie jaja z powaznego tematu.

Gość Janiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
jeśli nie przestaniesz się wyśmiewać i nie zmienisz stopki - będziesz zbanowana !