Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zajadaczka

dobre knajpy w Krakowie

Polecane posty

Gość zajadaczka

dawajcie swoje typy

Gość zajadaczka
pytam poważnie, niedługo się tam przeprowadzam a nie wiem gdzie warto zjeść.

Gość zajadaczka
ktoś ma jakieś knajpy godne polecenia? Nie bardzo mam czas robić w domu obiad, więc zwykle wędruje po knajpach. Tam będę zupełnie obca, a nie bardzo lubię ryzykować. Za wiele razy się przejechała, zapłaciłam kupę kasy a jedzenie było ohydne...

Gość zajadaczka
nie stać mnie ;)

Gość zajadaczka
A co myślicie o Chaczapuri?

Gość nie mam pomysłu
hmmm słowo knajpa to mi się kojarzy z piciem i tańczeniem do tego celu najlepszy jest klub u louisa wejdz kiedys czy Ci się podoba a jeśli spodoba to zarezerwuj na następny tydzien stolik bo niestety miejsca do siedzenia mają mało ale pelna kulturka lokal a do jedzenia to moze sfinks?nie jest drogo a dobre jedzonko

Gość zajadaczka
chodzi mi o miejsca gdzie można zjeść a nie kluby. Odnawiam temat:)

Gość zajadaczka
nie wierzę, że już nikt nie może nic polecic

Pizzeria Trzy Papryczki ul Poselska Taco Poselska, Rynek Główny Przegorzały - u Ziyada Ul Jodłowa 13 Gruzińskie Chaczapuri Jest kilka na marka chyba i na pewno w Rynku Glownym tuz przy Grodzkiej Pod Aniołami Ul Grodzka Miód-Malina tez Przy Grodzkiej bodajże

A znacie jakieś dobre knajpki na uboczu, ale niedaleko rynku krakowskiego? W Krakowie jest tyle miejsc, które warto odwiedzić, ale człowiek sam nie wie, gdzie te wszystkie knajpki, restauracje są pochowane. Trafia się na nie przypadkowo, albo z polecenia jakiegoś znajomego.

jeśli chodzi o knajpki w okolicach rynku krakowskiego to myślę, że warto byłoby się wybrać do Scandale Royal na Placu Szczepańskim. Chociaż tego miejsca nie nazwałabym knajpą, ani knajpką, w pełni zasługuje ono na miano restauracji. Mają bardzo bogate menu. Bardzo podoba mi się to, że w tej restauracji jest menu nocne kuchnia otwarta do późnych godzin i jeśli ktoś wracając z imprezy chciałby zjeść coś smacznego może tam zajrzeć.

Gość agucha1234
Chaczapuri jest fuj-wygląda trochę jak jednolita breja i ma niewiele wspólnego z tradycyjną kuchnią gruzińską. Ja tam lubię zjeść zdrową sałatę albo kanapkę z Camelota a jak już bardziej pożywnie i "do syta" to porządne pierogi(kiedyś u Vincenta ale wg mnie teraz trochę się popsuły)za to na Kazimierzu mogę polecić w Klimatach(podają z kwaśną śmietana, cbulą, skwarkami i cudami niewidami, zresztą mają też nieziemskie ciasta)

Jak ja szukam dobrych knajp w Krakowie to wchodze sobie na pogodzinach.pl i szukam recenzji i opinii danego lokalu. Jest tam z ponad 10 tysięcy lokali w bazie i ponad 6 tysięcy najświeższych opinii więc jeśli ktoś szuka dobrej knajpki do zjedzenia czegoś dobrego albo po prostu miejsca na drinka to najlepiej poczytać sobie tam recenzje i opinie o najlepszych lokalach.

Gość Judyta

Jeżeli chciał by ktoś zorganizowa fajną imprezke w małym gronie to polecam restaurację Pod Leliwą w Krakowie https://www.facebook.com/slawkowska13.15/ .Bardzo fajna atmosfera tam panuje i jedzenie maja przepyszne