Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozstepyyy....bleee

macie coś SKUTECZNEGO na wielkieee rozstępy??

Polecane posty

Gość rozstepyyy....bleee

jak w temacie... ostatnio duzo schudłam i na tyłku i udach porobiły mi sie strasznie wielkie rozstepy sa okropne takie jakby sine... macie cos naprawde sutecznego zeby sie tego pozbyc??

Gość niebieski...
nie ma... trzeba było sie nie obżerac

Gość od chudnięcia też się
robią rozstępy:-/?? ja mam od tycia... ogólnie nie stosowałam wielu kosmetyków, nie jest to dla mnie chyba aż taki problem żeby iść na jakiś zabieg... dla spokoju ducha używam serum dax cosmetics na rozstępy i mam wrażenie ze działa:-) poza tym ważna jest też opalenizna i ogólna jędrność skóry, jakoś żyję z rozstępami:-)

Rozstępy pojawiają się gdy zbyt dużo się przytyje w krótkim czasie i schudnie też. Skóra wtedy traci jędrność i rozstępy gotowe. Sama męczę się z nimi juz ponad pół roku. Byłam nawet u dermatologa. Ja mam te czerwono fioletowe więc teoretycznie powinny one zejść ale nie bardzo chcą, raz są bledsze, raz bardziej widoczne. Na dobra sprawę nie ważne czym sparujesz, bylebyś po każdej kąpili smarowała cialo. Ważne też są masaże - przy każdej kapieli używam szorstkiej rękawicy, do tego piling z kawy co jakiś tydzień, na koniec kąpieli polewanie nóg chłodną wodą i skóra jest co raz jędrniejsza... Z tym, że jak mówie pół roku czasu a one nadal są

Gość vedere
Rozstepy najlepiej zostawic w spokoju, bo rozstepiona skora sie nie wstapi, moze jedynie zblednac, a draznienie jej kremami, rekawicami tylko opozni to bledniecie. Co do powstawania rozstepow przy chudnieciu, to jest to bzdura. One powstaly po przytyciu, a schudniecie moglo je tylko bardziej wyeksponowac.

Vedere to dlaczego dermatolodzy mówią coś zupełnie innego? Właśnie te czerwone rozstępy mają szanse się jeszcze zagoić, ja zauważyłam różnice w rozstępach dopiero gdy regularnie zaczełam masować nogi i sie smarować, wcześniej były caly czas takie same. Masaż ma na celu pobudzić skórę do regeneracji.

Gość rozstepy.... bleee
ojj widze zdania podzielone... chce cos z nimi zrobic bo sa okropne nie chce ich miec do konca zycia.. moze wypróbuje ten krem z apteki o ktorym ktos wczesniej wspominal...

Gość vedere wez nie pisz
bzudr ... no chyba ze prowadzilas jakies prywatne badania na skale swiatowa w dziedzinie dermatologii. Kazdy lekarz ci powie ze rozstepy powstaja podczas szybkiego tycia, chudniecia i rosniecia.

Gość do rozstepy.... bleee
A rozstepow sie nie pozbedziesz niczym. Jeszcze nie wymyslono niczego co by je pokonalo. Mozesz je co najwyzej wybielic, upodobnic do koloru skory, stosujac rozne kremy na roztepy itp.

Gość gośćaga
Ja stosuje derma roller. Jest super, pomaga usunąć rozstępy po całym ciele. Kupiłam dwa miesiące temu i juz widzę polepszenia. zalaczam linka gdzie kupilam (http://www.margotbeautysolutions.com/pl/sklep/derma-roller/). Jesli ktoras z was tez kupi dajcie znac czy wam tez tak pomogl jak mi! Jestem bardzo ciekawa. :)