Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdalena wybór

oczy

Polecane posty

Gość magdalena wybór

mam pytanie . chce zainwestowac w szkla kontaktow , czy mozecie mi polecic jakas dobra firme z ktorej bylabym zadowolona przy wyborze szkiel .dodam ze mam astygamtyzm , okulary nosze ,ale sa nie wygodne i niekomfortowe.chcialabym sie dowiedziec takze czy badanie wzroku na okluary i na szkla konatktowe wyglada tak samo ... lepiej zrobic badanie wzroku w przychodni czy bezposrednio w sklepie przy zalatwainiu szkiel . ?

Gość warto takie
które dużo tlenu przepuszczają i można w nich spać, okazyjnie oczywiście ale na jakichś wycieczkach,imprezach niezastąpione:-) wiec wybierałabym z oasis, optixów albo night&day (nie wiem czy nadal tak się nazywają...) ja w żadnych johnsona nie dałam rady chodzić-wysychały... używam optixów ciby:-) idąc do okulisty zwróć uwagę na to jaki masz wybór soczewek, bo często mogą Ci narzucać konkretne i nie dobierzesz tych które będą dla Ciebie najlepsze:-)

Firmy nie ma co polecać bo każdemu służy co innego. Moja koleżanka ma astygmatyzm, używała B&L i widziała dobrze ale oko sie przesuszało, obecnie ma CIBA i oko znosi je dużo lepiej, ale za to ostrość jest gorsza. Badanie lepiej wykonać u okulisty przy salonie optycznym - powód: w przychodni nie mają warunków najczęściej do dopasowania szkieł kontaktowych. Badanie na dobrą sprawe wygląda tak samo, z tym że lekarz podczas badania zwraca uwagę na inne rzeczy - nie każdy soczewki może nosić. Zwykle w ramach wizyty jest para soczewek gratis, z tym że jeśli masz astygmatyzm to możesz ich nie dostać, bo dla osób z astygmatyzmem są dużo droższe i często salony sprowadzają je na zamówienie. Warto więc gdy będziesz pytać czy dobierają szkla, zapytać czy dla osób z astygmatyzmem tez dobierają

Jeszcze jedno, ja używałam długo B&L i bylam zadowolona, w salonie jakiś czas później dobrali mi johnssona i się na nie przerzuciłam bo oko czuje się zdecydowanie lepiej. Ale gdy kupilam optixy z CIBY właśnie, to cały czas czułam je na oczach. Więc jak widać sprawa indywidualna - co jednemu słuzy drugiemu niekoniecznie. Ja nie polecam spania w soczewkach, mam z johnssona właśnie takie w których można spać. Przespałam w nich na wycieczce dwie noce - moje oczy były po tym suche, podraznione, nie polecam.

Gość magdalena wybór
kurcze pewnie dla mnie bedzie lipa , bo mam ten cholerny astygmatyzm .. a kazdy mi doradza szkla , zwlaszcza ze uprawiam sport .. wybiore sie do okulisty to dowiem sie dokladnie .. :)

Wiesz co takie soczewki są droższe, ale nie jakoś masakrycznie. Moja koleżanka do bogatych nie należy, ale kupuje soczewki bo komfort jest zdecydowanie lepszy. Zresztą za moją namową poszła je dobrać. Ja soczewki i płyny kupuje na allegro, ona razem ze mną zamawia płyny - jest bowiem zdecydowanie taniej niż w salonie, więc warto znaleźć dobrego sprzedawce. Na astygmatyzm na allegro nie bardzo kupisz, ale ona zamawia w innym sklepie internetowym i odbiera w salonie w Krakowie- wychodzi dużo taniej. Jak ci juz dobiorą soczewki to warto popytać w salonach jakie maja ceny i poszukać sklepów internetowych i porównać, bo ceny są bardzo zróżnicowane

Gość magdalena wybór
nie chodzi mi tak bardzo o cene , o to sie nie martwie :) tylko poprostu ze pojde do okulisty i okaze sie ze nie moge nosic soczewek bo mam astygmatyzm ... jutro moze pojde jak bede w miescie do salonu i wypytam sie dokladnie co i jak .. i wiem ze badania tam robia na bank bo kiedys jak szlam zamowic okulary to pytala sie czy na badanie tez czy tylko okulary :)

A więc o to się nie martw, z astygmatyzmem można nosić - są specjalne soczewki dla osób z tym :) Kwestia dobrego dopasowania. Powodzenia:)

Gość magdalena wybór
dziekuje :) a wlasnie poszuklam na allegro sa soczewki dla osob z astygmatyzmem , ale dla osob z tylko bardzo mala wada -1 , -1,5 ;(

Gość magdalena wybór
dziekuje :) a wlasnie poszuklam na allegro sa soczewki dla osob z astygmatyzmem , ale dla osob z tylko bardzo mala wada -1 , -1,5 ;(

Gość magdalena wybór
a jest moze tutaj ktos kto nosi soczewki i ma astygmatyzm ?