Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onnnnnnaaaaa

Zaniepokojona własnym ciałem

Polecane posty

Gość onnnnnnaaaaa

Ostatnio pojawiło mi się owłosienie wokół sutków. Również na brzuchu pojawiło się w znacznie większej ilości... Bardzo mnie to krępuje. Czy ma któraś z was podobny problem? Jak sobie z tym poradzić?

Gość behemo
Zrob sobie badanie na poziom hormonow.

Gość efedset
ie masz lat? jaki kolor włosów, i jak z innymi częściami ciała?

Gość onnnnnnaaaaa
18 lat. Na nogach i udach zawsze miałam dość mocne owłosienie. Ale na piersiach i brzuchu zaczęło się nasilać niedawno. Mam ciemną karnację i ciemny kolor włosów, co dodatkowo pogarsza sprawę...

Gość hirsutyzm
Ja mam podobnie,tyle,ze zaczelo sie w okrese dojrzewania,a moze i przed,jak miałam ok.11 lat.Teraz mam 22,zastanawiam sie czy to hirsutyzm,ale poza tym owlosieniem nie ma innych jego objawow..Miesiaczkuje normlanie,budowa ciała kobieca-piersi,szerokie biodra wciecie w talii.Mam kilka czrnych i mocnych włoskow wokol sutkow,meszek nad gorna warga,ale to juz nie sa grube i mocne włosy,na brzuchu nie mam.Oczywisce pozbywam sie niechcianego owlosienia;p Do tego jestem typowa brunetka,ciemne włosy,brazowe oczy i czarna oprawa oczu.Wiec moze taka moja uroda...a owolosienie takie mam juz takie od okresu pokwitania i nie nasililo sie...A co wy o tym myslicie?A ty jestes brunetka?

Gość Kibariyeeeee
Ja jestem szatynką. No jeśli nie masz na brzuchu to i tak dobrze. Nad górną wargą to chyba standard - z tego co się orientuje kazda teraz usuwa wąsik. Jutro dzwonie do endokrynologa. Moze to ma faktycznie podloze hormonalne...

Gość efedset
'hirsutyzm' przeciez to co ty napisalas ma tak wiele kobiet ze jej, to nie sa żadne objawy choroby autorko jeśli twoje owlosienie bedzie sie jeszcze nasilalo proponuje wizyte u lekarza rodzinnego a jesli sie wstydzisz to uzbieraj na prywatna wizyte u engokrynologa :) u mnie tego typu problemy zaczely siesporo wczesniej ale baardzo wolno postepowaly, wkoncu wybralam sie dolekarza i rozne swinstwa sie okazalo ze we mnie siedza, takze obserwuj i w razie czego marsz do lekarza:)

Gość a ja mam na pupie na brzuchu
i pogodzilam sie z tym są ważniejsze w życiu sprawy niz to

Gość Kibariyeeeee
Ja ruszę jak najszybciej. Boje sie ze bedzie postepowac. Wydepilowac :D ? Haha, i tak mam dosc fatygi z depilacja nog aby meczyc sie jeszcze z innymi okolicami :D

Gość efedset
Kibariyeeeee ---> to ty jestes autorka ;>??

Gość hirsutyzm
Kibariyeeeee,a Ty od kiedy masz to nadmierne owlosienie?Jesli mozesz to napisz jutro co Ci powiedzial lekarz..Troche sie niepokoje,bo jesli to nadmar androgenow to moga zaczac wypadac włosy,mozna wrecz wylysiec-lysienie nadrogoenowe.A ja nie chce stracic moich gestych włosow...

Gość efedset
zanim nie pojdziesz o lekarza nie depiluj!! ewentualne leki moga poprawic sytuajce ale jak wydepilujesz to po ptokach jak to sie mowi :P ja mam przez towydluzony meszek na piersiach calych ;(;(;9 a moglam nie miec go prawie wcale...

Gość Kibariyeeeee
Oczywiscie ze sa sprawy wazniejsze, ale to zaczyna przeradzac sie u mnie w kompleks. Chodzilam na plywalnie systematycznie, i obecnie nadal to kontynuuje choc mam coraz wieksze opory by zalozyc stroj i pokazac swoje cialo :(

Gość efedset
hirsutyzm---> ty nie panikuj :) wloski wokol sutkow w kilku sztukach to jest wrecz norma u kobiet ;0 ogrmona ilosc je ma tak jak i meszek nad warg... wejdz na jakies forum o hirsutyzmi i zobacz jakie owlosienie sie nim nazywa... to jest dopeiro przykre :(

Gość Kibariyeeeee
Na brzuchu co nieco wyrwałam, ale okolice piersi pozostawiam.

Gość hirsutyzm
efedset 'hirsutyzm' przeciez to co ty napisalas ma tak wiele kobiet ze jej, to nie sa żadne objawy choroby Nie pisz,ze to nie sa zadne objawy tej choroby,bo moze to byc nadmiar androgenow,ktory trwa juz u mnie od okresu pokwitania.Chociaz to maloprawdopodobne.,bo jestem brunetka,a jak wiadomo u brunetek takie owlosienie jest bardziej widoczne.

Gość poprostu mamy za duzo hormonow
ja juz sie z tym pogodzilam wole wygladac tak niz byc ciezko chora albo jeszcze cos gorszego. Tez miałam na tym punkcie kota. Ale przeszlo mi.

Gość Kibariyeeeee
Ja bylam na forum odnosnie hirsutyzmu i fakt, tamte przypadki o ja to oczywiscie ogien i woda, ale i tak mnie to niepokoi... w rodzinie mojego taty, jego siostra ma bardzo duze owlosienie, moze to genetyczne, ale niepokoi mnie tak czy inaczej i chce sie tego p ozbyc!

Gość hirsutyzm
efedset,a czy Ty chorujesz na hirsutyzm?Czy byly jakies inne przyczyny tego owlosienia u Ciebie?Sama widzisz,ze u Cibie tez ono wolno postepowało,u mnie poki co przez tyle lat nie nasililo sie,po prstu to co pojawilo sie ja dojrzewałam,zostalo do dzis...Znasz moze jakies forum o hirsutyzmie?

Gość onnnnnnaaaaa
A moze jakos rozjasnic te wloski ?

Gość nie nie kazda
Nad górną wargą to chyba standard - z tego co się orientuje kazda teraz usuwa wąsik. zdecydowana wiekszosc kobiet nie ma wasow, :O

Gość hirsutyzm
nie nie kazda,ale my,tzn.przynjamniej ja nie mowimy o wasach,ale o meszku,i kazda,ale to kazda ma meszek,poniewaz meszek pokrywa cale cialo KAZDEGO czlowieka.A u brunetekk ten meszek je po prostu bardziej wodoczny,poniewaz sa to ciemniejsze wloski,ale delikatne i krociusienkie.Mam kolezanki blondynki,ktore maja dosc obfity meszek,ale sa to wlsy jasne,prawie biale i widoczne np.tylko pod sloncem.