Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

boubzilla

Poprostu karmienie piersia

Polecane posty

Zapraszam mamy ktore karmia, maja zamiar lub maja doswiadczenie w karmieniu piersia :) jestem mloda mama Kuby - 6 tyg, ktora ma wiele pytan i szuka wsparcia zarazem moze i mi uda sie odpowiedziec na jakies pytania :)

Gość to zadaj te pytania
prędzej ktoś się zjawi

Ja tez karmie, choc teraz juz tylko raz- w nocy, synek skonczy za kilka dni 9 miesiecy. do konca 6 miesiaca byl tylko na moim mleku.

:) Moje malenstwo ladnie zaczyna jesc jednak w polowie strasznie sie wierci :( ciagnie piers...szarpie, placze :( probowalam odbicia, masazu...jednak on tak dalej robi :( Macie jakies podpowiedzi? Slyszalam rowniez ze w nocy mleko jest pelniejsze i dziecko bardziej sie najada?? jednak u mnie chyba jest na odwrot? zauwazylam ze Kuba potrzebuje dwoch piersi by sie najesc :( czy ktoras z Was tak miala? Dziekuje za odpowiedzi 🌻

Niulek- ja od urodzenia (no 3 dnia) dawalam 2 piersi. Pokarmu nie mialam tak duzo jak pozniej, dostosowywal sie do potrzeb malucha i tak pewnie jest u Ciebie. To ze sie kreci, wierci to moze dlatego ze w tej piersi niewiele juz jest? Ja zawsze karmilam jedna, jak widzialam ze tak sie kreci jest niezadowolony, to przewinelam go, odbilo sie i przystawialam do drugiej piersi). Potem zaczynalam karmienie od piersi na ktorej skonczylam, bo z tej drugiej nie zjal juz tyle co z pierwszej. Czyli zaczynala np od prawej, potem lewa i nastene karmienie zaczynalam od lewej, nigdy nie mialam problemu z zastojem, nadmiarem pokarmu. teraz mam mleko na to 1 karmienie, zadnych gukow, boli itd.

A co do nocnego pokarmu... nie wiem jak u Was wygladaja noce i dnie czy dziecko rozroznia te pory. to wazne, bo wtedy wlasnie wtedy reguluje sie pokarm i faktycznie w nocy jest tresciwszy.

Kubus ma dopiero 6 tyg i chyba jeszcze nie rozumie co to noc a co to dzien :) i myslalam ze w nocy bedzie wolal mniej a on wola dokladnie tak samo jak w dzien :) jeden posilek ok 12 pozniej o 3 a pozniej 6 i nawet 7. Tak jakby dwa karmienia rzadziej a pozniej co 2 nawet co godzine 2 karmienia. Dzieki za info :) sprobuje jak piszesz :) moze pomoze ;)