Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niby wiem.

czy ktos urodzil wczesniaka z waga ok 1 kg

Polecane posty

Gość niby wiem.

jak rozwija sie dziecko,czy duzo chorowalo?

Gość znajoma urodziła
dziecko jest teraz okazem zdrowia, ma rok, przegonilo w rozwoju rówieśników :)

jeszcze nie rodziłam a wiesz wolałabym wcześniaka po co 9 mcy sie meczyć jak można tylko 7

Gość moja kuzynka tak
urodzila. corka ma juz prawie 13 lat. jest ok

Gość robenio
Tak siostra mojej mamy czyli moja ciotka.Kuzynka ma dzisiaj 20 lat jest na drugim roku studiow i okazem zdrowia.

Lusesita de Milagros Dolores powiedz czy nie myslę praktycznie wcześniaczki są sliczne a potem takie mądre

Gość do alenumer...
lepiej by dziecko sie meczylo i walczylo o zycie bo mamusia wolala krocej chodzic w ciazy nie po to natura zaprogramowala nas na 9miesiecy by ten okres czasu skracac

oj wiem wiem ja nie zartuję wyrażam swoją opinie sama znam wcześniaczki i maja sie dobrze ,znam osobe która urodziła wcześniaczka wypisali dzieciatko do domu i martw sie matko sama wyrosła super dziewczynka ale jak tak można

mojego brata corka urodzila sie z waga 950g w 25 tyg ciazy nastapilo zakazenie wod plodowych i zaczal sie porod cudem uratowano Majeczke lezala 4 miesiace w CZD w Wa-wie miala 3 operacje czesto choruje, jest mniejsza niz inne dzieci teraz ma 6 lat a wazy 13 kg i jest niziutka slaby wzrok jest inteligentna, juz pisze, czyta, liczy, bogaty zaslob slow itd ale na pewnych plaszczyznach zatrzymala sie hmm.. jest bardzo trudnym dzieckiem caly czas je bezglutenowo - problemy z zoladkiem generalnie nikomu nie zycze takiej sytuacji rodzice bardzo wycierpieli, przez 2 miesiace kazano im sie nie przyzwyczajac do mysli ze dziecko przezyje... a Mala tez sie wymeczyla ciezka sprawa :(

Gość mama wczesniaka
Moja córeczka urodziła się prawie 3 miesiące temu z wagą 1065 g w 28 tygodniu ciąży! Bardzo dobrze sobie radzi! Waży 4100 g A termin porodu miałam na 3 czerwca :) Czyli jeszcze dwa dni :) Oczywiście wolałabym by była jeszcze w brzuszku! My mamy dużo szczęścia że z malutką wszystko dobrze! Myślę że jednak nie ominie nas rechabilitacja! Nikomu nie życze takich przeżyć! Strach o życie i zdrowie dziecka to okropne przeżycie!

Gość gość
Moja mala miala 1050 . Dzis ma 15 mCy raczkuje

Gość gość
Moj syn mial 720 g.ma teraz 7 miesiecy i pelza po dywanie :-)

Gość gość
moja siostra tez miała zakażenie i urodziła 26 tydzień waga 980 gram chłopiec jest fajny, mądry i zdrowy tylko niejadek straszny i nosi okularki został odroczony i za rok idzie dopiero do pierwszej klasy wczesniactwo mu pomogło w odroczeniu ale moimzdaniem poradził by sobie jest uparty ale to juz cecha charakteru która pomogła mu przetrwać w inkubatorze ale nie nastawiajcie sie na to że wczesniej urodzicie!!!!! Bo donosicie baby do 40 tygodnia jak ja co miałam ryzyko porodu przed wczesnego a dociagłam do 40 tygodnia i w szystko w terminie powodzenia życze

Gość gość
Ja urodziłam się w 7 miesiącu, w szpitalu byłam jakieś 3 miesiące, a później rodzice jeździli ze mną na hipoterapię i rehabilitację metodą Vojty. Aktualnie jest ok, w październiku idę na studia.

Gość gość
I co z tego że teraz u większości z was jest dobrze.... Ja byłam na patologi noworodka ( mój syn donoszony tylko miał dużą zoltaczke) co Ja tam się naogladalam, te kg dzieci to takie bidulki... Tracą ciepło ciała, karmione przez sąde, kupę problemów... Matki płaczące po kontach, żeby ktoś chciał urodzić dwa miesiące przed terminem bo fajnie, krócej..... To straszne.... Do tej co myśli w tych kategoriach....odpowiem w podobnych.... Te dzieci kg są bardzo brzydkie wyglądają jak kosmici.... Może to zmieni twój idiotyczny tok myślenia

Gość gość
Mój zięć lat 32 urodził się w maju, a powinien w lipcu, ważył trochę ponad kg. w tej chwili waży 90 kg i ma 188 wzrostu. nie ma studiów, ale jest zaradny. w dzieciństwie nie chorował.