Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość padam padam ep

pytanie do wierzacych

Polecane posty

Gość padam padam ep

podkreslam, chodzi mi o wierzacych - nie o ateistów czy 'wierzacych ale niepraktykujacych, bo ksiaza to złodzieje':O Czy łaska uświęcająca jest konieczna do zbawienia? Czy popelniajac standarowe grzechy typu niechodzenie w kazda niedziele do kosciola i umierajac bez laski jestesmy ostatecznie skazani na piekło? bedac w gruncie rzeczy dobrym czlowiekiem

jeśli nie chodzisz do kościołka co niedziela to zostaniesz spalona czarownico na stosie a potem wyślemy bande z krzyżami na płaszczach żeby nawrócili całą twoją rodzinę i psa...:)

Czy łaska uświęcająca jest konieczna do zbawienia? Czy popelniajac standarowe grzechy typu niechodzenie w kazda niedziele do kosciola i umierajac bez laski jestesmy ostatecznie skazani na piekło? bedac w gruncie rzeczy dobrym czlowiekiem Ja myślę, że jeżeli jest się dobrym człowiekiem, to jest szansa na zbawienie. Zresztą zawsze jest szansa na zbawienie.

Gość niejeeestew
nie jest potrzebna. inaczej wszyscy neichrześcijanie szli by jak jeden mąż do piekła.

czeka cie czyściec ale to lepsze to nisz iść do pieklą będziesz musiała poczekać az ktoś za ciebie się po modli

Gość ksiadz teodor kielak
tak corko, powiadam ci ta laska uswiecajaca jest potrzebna. idzcie w pokoju chrystusaa... bogu niech beeeda dzieki.. aaammmeen.

Gość kkkkkkwdwdfesxz
na górze przecież masz opcję "dodaj nowy temat"

Gość ksiadz teodor kielak
zacznij watek a ja z toba tu pogadam, pisz co cie trapi corko

Gość Aby pójśc do nieba
to trzeba żałować za grzechy w chwili śmierci, więc jeśli z jakichś powodów nie chodzisz do kościoła czy to lenistwo czy co ale jeśli zżerają cie z tego powodu wyrzuty sumienia lub jeśli popełniasz inny grzech który jest grzechem przeciwko Bogu i masz wyrzuty sumienia że grzeszysz przeciwko Bogu to dostępujesz łaski. Nie każdy może się wyspowiadać w ostatniej chwili ale każdy raczej zdąży żałować za grzechy. Tak mnie uczono na religii.

Gość Mama 25 pogada rózwnież
ja jestem zona faceta ktory ma slub koscielny ze swoja poprzednia zona. czy ja tez pojde do nieba? bo chyba jestem dzoloznica, wiec myslicie ze wystarczy tylko zalowac? a co z moim mezem tez do nieba ze mna pojdzie jak bedzie zalowac?

Gość
Grzechy może zmazać ostatnie namaszczenie przed - lub tuż po śmierci. Zresztą teoretycznie wzbudzając żal doskonały jesteś w stanie sama zmazać winy w obliczu śmierci. Jeśli nie - idziesz do czyśćca lub piekła.

Mnie ksiądz mówił, że jeżeli ktoś przez 9 kolejnych miesięcy dostąpi sakramentu spowiedzi świętej, wtenczas dostanie łaskę uświęcającą i dajmy na to jeżeli umrze nagle, bez spowiedzi przed śmiercią i ostatniego namaszczenia, to i tak pójdzie do nieba :D