Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajkaaaa30

Moje dziecko po nocy ma jedno oko wieksze drugie mniejsze heeelllp

Polecane posty

Gość pytajkaaaa30

kurcze martwie sie bo moje dziecko ma dość dużą tą różnice, później w ciągu dnia to się wyrównuje ale rano to tragedia. Zastanawiam się czy ma wpływ na to fakt, że lubi spać tylko na lewym boku, walczę z nim ale to jest cięzka sprawa. Synek ma prawi 9mies.

Gość pytajkaaaa30
dodam jeszcze, że pytałam pediatry a ona mi odpowiedziala, że to nic takiego bo my też nie jesteśmy symetryczni. No zajebiście...

Gość ale wieksza
jest gałka oczna czy szpara miedzy powiekami bo to zasadnicza roznica

Gość pytajkaaaa30
dokładnie szpara między powiekami. Próbowałam coś znaleźć w googlu ale nie udało mi się.

Gość na moje oko
to opuchlizna dlatego w ciagu dnia sie zmniejsza, natomiast napewno nie jest to normalne, wchodzi jeszcze w rachube zwiekszenie cisnienia w jednej z galek ocznych co powoduje asymetrie, uwazam ze nie powinnas czekac i isc z dzieckiem do okulisty, skierowanie niepotrzebne, jak sie okaze ze np zapalenie spojowki ktore moze dawac taki objaw to dostanie kropelki i ok, ale jesli to od cisnienia w oczku to juz grubsza sprawa i nie bagatelizuj bo grozi slepota

Gość pytajkaaaa30
byłam ostatnio u oklulisty i nie zauważył, zadnych nieprawidłowości... kurcze nie wiem co myśleć. Na moje oko nie wygląda to na opuchliznę, do tego raz ma prawe mniejsze raz lewe. Myślałam że ma znaczenie na którym boku śpi.

Gość hnyu6y
chrześniak mojego męża tak miał - bardzo długo chyba do 2 lat, oczywiście wszystko było ok, teraz ma 3 latka i jest rezolutnym zdrowym chłopczykiem na wszystkich zdjeciach z tego okresu widać ze to oczko było mniejsze (tzn "szpara") szwagierka chodziła do lekarzy, ale zawsze mówili że wszystki ok, no i tak było aha i on to miał raczej przez cały dzień z tym ze jak płakał itp to to było bardziej widoczne bez paniki :D