Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem nic nie wiem

I co? Idą te 6-latki do szkoły jutro ??????????

Polecane posty

Gość nie wiem nic nie wiem

j.w bo NIC NIE WIEM, a śledziłam temat... Mój syn ma co prawda dopiero rok i do czasu aż On pójdzie do szkoły zapewne wiele się jeszcze zmieni :classic_cool:, ale ciekawa jestem bardzo na czym w końcy stanęło w tym roku?

cześć mam siostrzenice która ma 6-latek i idzie ale do przedszkola jeszcze bo mojej siostrze przyszlo pisemko ze ma wybór czy posłać małą do przedszkola czy do pierwszej klasy i wybrala do przedkola ale pod warunkiem ze juz w tym roku w czerwcu wybierze malej szloe i tak zostalo wybrala malej szkole a za rok od września idą już wszystkie 6-latki do pierwszej klasy tak mi bynajmniej muwiła moja siostra

Mojego kuzyna syn miał w przedszkolu jakieś testy robione i an ich podstawie wydawano opinię czy jest gotowy iść do szkoły czy do zerówki. Ale ostateczna decyzja należała do rodziców.

Gość ha.ka
od 2012 kazdy 6latek idzie do pierwszej klasy OBOWIĄZKOWO.

jak to WYBÓR ? Przyszło pismo z wyborem czy do szkoły czy do przedszkola? a jak połowa wybierze szkołę, a połowa przedszkole to potem nierówne roczniki będą :o:o:o:o:o:o

takie pismo dostala moja siostra czy chce wysłać swoje dziecko do przedszkola czy do szkoly i tyle tylko wiem

Gość 1234567.......
obowiązek pójścia do szkoły 6-latka będzie dopiero we wrześniu 2012 roku do tego czasu to rodzic decyduje czy posłać malucha do szkoły czy jeszcze do przedszkola

Mojej córki nie przyjęli. Bo w naszej dziurze zabitej dechami idzie 3 dzieci, na 3 szkoły. Do naszej szkoły z naszego przedszkola nie idzie żadne dziecko, więc nie bawili się w "zapewnianie warunków" dla jednego dziecka :]

PS. U nas też robili testy na dojrzałość szkolną Nie były trudne. Jest inny problem. W naszym przedszkolu dzieci uczono czytać i pisać od 3 r.ż Wg nowej podstawy programowej nie mogą :o Nowe książeczki dla 6 latków są dla dzieci, które nic nie potrafią :o Więc jedne książki będą mieć "oficjalnie" a drugie, kto z rodziców będzie chciał utrzymać ciągłość nauki, wcześniej zaczętej :o