Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacaaaa sie 22222222

ALIMENTY.Potrzebuje pomocy/

Polecane posty

Ojciec mojeg dzieck od urodzenia nie placicl na nie kasy.4 tyg. temu mialam sprawe w sadzie o alimenty.On zaproponowal mi kwote 200zł ale sie na nia nie zgodzilam i sprawa zostala odroczona na pazdzirenik.Dzis dostalam przekaz od niego i dal 200zł na dziecko.Niemam kasy wiec przyjelam te 2OOzł.Czy dobrze zrobilam a moze sobie zaszkodzilam.Prosze o rade.

Gość alinkas
dobrze zrobiłas to bedzie zaliczka na poczet gdyby zostały zaądzone wyzsze alimenty

Gość poiu7y6t5
dobrze zrobiłaś,jeśli sąd przyzna Ci więcej będzie Ci jeszcze musiał to nadpłacić,teraz bierz tyle ile Ci wysyła....

Normalnie za pokwitowaniem.Najiperw nie chcialam wziasc, ale wkoncu sa to pieniadze na dziecko.Bede miala za co zrobic jej zakupy.Idzie jesien i zima i musze malutka ubrac i juz bede cos miala.

A mam jeszcze pytanie.Jesli dziecko urodzilo sie pod koniec marca 2009.I w pozwie napisal ze alimenty platne od 1.4.2009 czy przez te wszystkie miesiace bedzie musial mi zwrocic pieniadze na dziecko.Jesli ostateczny wyrok sadu bedzie dopiero jak cos w polowie pazdziernika.

Papiery zlozylam w polowie maja.Ale w pozwie zaznaczylam ze alimenty maja byc platne od dnia 1.04.2009.I niewiem jak to teraz ma byc.Moj adwokat do ktorego chodze ma ourlop i wraca dopiero 1.10. i niemam do kogo isc po porade.

hmmm jak by nie bylo to bedzie musial splacic od polowy maja .... jesli masz papuge do pwenie doskonale zdajesz sobie sprawe ze mozesz skroic mu do 60 % dochodow ....mam nadzieje ze ci sie uda

a może podam wam swoje dane i powpłacacie mi te elimenty ? W sumie dla was wpłacić złotówke albo dwie to żaden problem a mie się kasa przyda

Gość pytajacaaaa sie 22222222 22222
Wynocha podszywy.