Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bursztynowe

Może to by pomogło

Polecane posty

Gość bursztynowe

Tyle się słyszy o wypadkach spowodowanych przez pijusów... Widziałam nie raz nie dwa co wyczyniają na drogach niektórzy "kierowcy"... O dziwo najczęściej jest tak, że pijący wychodzą ze spowodowanych przez siebie wypadków bez szwanku, a ranią lub zabijają niewinnych, jadących przepisowo ludzi. Zastanawiam się, czy na kursach nie powinno się obowiazkowo pokazywać przyszłym kierowcom zdjęć z różnych wypadków. Jasne, że każdy wie co może stać się na drodze, ale co innego _wiedzieć_ a co innego _zobaczyć_ na własne oczy skutki brawury i bezmyślności. Obraz bardziej działa na człowieka niż słowo.... Wiadomo..."Lepszy przykład niż wykład." Może przynajmniej niektórzy trochę by stonowali na drodze jakby sobie pooglądali takie zdjęcia. A jeśli jeszcze zobaczyłby wywiad zkimś kto ocalał z wypadku lub z członkiem rodziny ofiary wypadku - kto wie czy to by nie wpłynęło pozytywnie i może choc jedno istnienie ludzkie byłoby uratowane. Prawo jazdy robiłam lata temu, nie wiem ile teraz poświęca się czasu na wykłady o bezpieczeństwie na drodze, ale widać, że z tym bezpieczeństwem nie jest najlepiej. Czy takie coś mogłoby pomóc? A może jestem zbyt wielką idealistka wierząc, że takie doświadczenie mogłoby choć trochę zmienić postepowanie "kierwców" którym jazda z promilami we krwi nie przeszkadza. Prawo jazdy robiłam l

Taki pomysł już był. Ale jest nowy - za recydywę zabierać PJ dożywotnio i ja jestem za.

Gość bursztynowe
Szkoda że dopiero za recydywę.