Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dhjhyiutgyj

Jak smakuje smalec z jabłkiem?

Polecane posty

Gość dhjhyiutgyj

Na czarnej oliwce widziałam taki przepis.Lubię chleb ze smalcem,ale połączenie smalcu,cebuli i jabłka wydaje mi sie dziwne,by nie powiedzieć obrzydliwe...Ale ludzie jedzą i chwala,więc może cos w tym jest

Gość oj nie jest
obrzydliwe-jablka pasuja idealnie-jesli masz okazje sprobowac zrob to..moj tata tarl nan tarce jablka....inny wymiar jablka:)moj smak dziecinstwa

Gość Jak mnie wkurza cos takiego
Sprobuj a nie pytasz! moze ci posmakuje a moze nie! jak mozna mowic ze to cos obrzydliwego jak sie tego nie jadlo.....dzizuuusss

Gość Jacobs
Przecież nie dajesz tam kilograma jabłek tylko jedno ,dwa.Nie robi się z tego szarlotka ale smaczek jest obłędny

Gość dhjhyiutgyj
No nie wiem,ja nie lubie takich udziwnionych połączeń typu kurczak w miodzie czy pieczeń z rodzynkami.Ale na fotkach wyglądał tak smakowicie,że chyba spróbuję zrobić

Gość no tak....z tym
ze jakakolwiek slodycz jablek..nie jest odczuwalna....jak np w przypadku rodzynek do kurczaka....ech..pyszny jest ten smalczyk

Gość jabłko powoduje że taki smale
jest jakby "lzejszy", nie taki tłusty i dodaje mu lekko wyrazistego smaku. Tylko trzeba dodać jedno, góra dwa

taki smalczek jest pychotka moja babcia taki robi i na wierzch ja daje sobie jeszcze ogorek kiszony i posypuje sola ale taka gruba :) rewelacja jest a i do tego smalczyku mus odrobinke majeranku :)

Gość nie jadlam ale ogolnie nie lub
ię czegoś słonego zmieszanego ze słodkim. Nigdy nie zjadłabym pizzy z szynką i ananasem albo placków ziemniaczanych z cukrem :o smalec to tylko ze skwarkami :P

Gość 1234567.......
robiłam smalec na różne sposoby ...z dodatkiem cebulki....czosnku...majeranki...a nawet drobno wkrojonej kiełbaski ale przyznaje że z jabłuszkiem jeszcze nie ale muszę spróbować na pewno też dobre będzie :) chociaż sama też nie lubię połączeń typu mięsko z owocami i nie stosuje

Gość to mój smak z dzieciństwa
słonina stopiona z czosnkiem z dodatkiem jabłka (jednego i drugiego troszkę dodane pod koniec topienia - żadne tam 1 czy 2 jabłka. Na kg słoniny ząbek czosnku i pół jabłka startego

Gość takie połączenie to coś
zupełnie innego niż np schab ze sliwką. Tego jabłka nie widać a ni nie czuć go w smaku jak jabłka. Stosuje się go raczej jako przyprawę - tak jak sól czy sok z cytryny. W czasie smażenia ze startego jabłka zostaje właściwie tylko aromat i smak.

Gość tnyff
nie jadlam ale ogolnie nie lub ię czegoś słonego zmieszanego ze słodkim. Nigdy nie zjadłabym pizzy z szynką i ananasem albo placków ziemniaczanych z cukrem smalec to tylko ze skwarkami ani jablko nie jest slodkie, ani smalec slony.............. bzdura. musisz miec zaburzenia smaku aby tak sadzic... ja rozumiem tort ze sledziem ....:D

Ja swego czasu tuz przed "" trudnymi dniami "" walilam sobie nAJROZNIEJSZE POLACZENIA. NP kabanos i lody smietankowe z polewa toffi monte i ogorek kiszony sledz i zaraz po nim ptys :D albo potrafilam wszamc kubelek skrzydelek z kfc pikantny naraz. ;D