Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Co narysowac mam

Co narysować - praca - projektant

Polecane posty

Gość Co narysowac mam

Witam. Od pewnego czasu szukam pracy jako projektantka. Chciałabym projektować domy, wnętrza, narzędzia, maszyny itp. Znajomi mi doradzili żeby wysyłać podania z rysunkami które sama zrobiłam i zastanawiam sie co mogłabym narysować, czy powinno byc to cos skomplikowanego, czy cos prostego, czy wystarczy narysować jakiś jeden skomplikowany przedmiot czy wykonać rysunek z dużą ilością elementów. Myślałam o tym żeby narysować pokój jakiś z umeblowaniem ale jednak wydaje mi się to zbyt oklepane i mało oryginalne, może się mylę i może to wystarczyłoby, nie mam pomysłu. Doradzicie mi coś?

też mam ten problem, tylko ja chcę zacząć wysyłać do wydawnictw mangę, komiks itp. i nie wiem gdzie sie dowiedzie,ć:O

Gość do kciukiem
wystarczy poszperac bo dużo jest w polsce fanowskich mang :P

no wydawnictwa to ja znam a mnie nie chodzi o to, żeby się lansić z gówniarzami w necie, tylko, żeby zarabiac

Gość Co narysować mam
chodziło mi raczej o coś w 3 D do narysowania

Gość do kciukiem
Phi ... No skoro masz takie wysokie mniemanie o swojej tworczosci, moze napisz i wyslij probke swoich prac do jakiegos wydawnictwa mangi w Japoni ...

Gość do kciukiem
A kto zna ? To wyślij po angielsku ...

angielskiego teź nie znam:) wole zacząć od Polskki, przynajmniej się po ludzku dogadam

Gość MMMery
A masz jakieś doświadczenie w takim rysowaniu? Skończoną szkolę projektowania czy coś takiego???

Gość
kciukiem, napiertalasz mange?:D

Gość do kciukiem
No to czego ty chcesz dziewczyno ? Do jedynego polskiego wydawnictwa mangi pracy nie wyslesz bo jest za bardzo obciachowe, a za granice nie wyslesz bo nie znasz jezyka ;/ No to jak Ty chcesz kariere zrobic ?

napiertalasz:D nawet ostatnio się zapopatrzylam w kurs mangi za 4.95 z tuszem chińskim i ołówkiem:D nie mam żadnej szkoły ale ilu jest ,,aktorów'' bez szkoły aktorskiej, ilu pisarzy bez wyksztacenia odpowiedniego, sportowców nie po awf-ie?

Żeby coś projektować, to musisz mieć do tego stosowne wykształcenie, to raz. Dwa, to znajomość programów komputerowych, bo dzisiaj już nikt nie rysuje na desce. Trzy, to doświadczenie. Jeśli chodzi o architekturę, budownictwo i maszyny, to nikt bez tych rzeczy raczej Cię nie zatrudni. Powodzenia.

Gość Co narysować mam
A zapomniałam odpisać. Mam wykształcenie techniczne ale kierunek inżynieria materiałowa oraz Zarządzanie i większość programów uczyłam się bardziej sama niż na uczelni. Chciałam to potraktować raczej jako zajęcie dodatkowe bo lubię rysować w programach typu CAD

Gość
kciukiem, nie wierze, ze kupilas te gazete:D:D:D ja cie moge zatrudnic:classic_cool:

Gość Cóż narysowac mam
Dzięki ryjek Własnie o czymś takim myślałam ale właśnie nie wiedziałam czy lepiej jakąś dużą konstrukcję czy jakiś skomplikowany element.