Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość soniaaa/a

ty dalas rade?- ja tez dam- pokaze!!!

Polecane posty

Gość soniaaa/a

witam. zainteresowanych i mniej zainteresowanych.....tak wiem, wiem ze moze to jest milionowy topik o odchudzaniu...ale coz- o innych mniej istotnych tez jest wiele....ale tu nie o tym.... Dzis 01.09- zaczynam...nie patrze sie na innych, patrze sie na siebie!! i co widze ?? dziewczynę 1,67 cm i 69kg....a co chcem zobaczyc ??? 1,67 i 55 - i ten blys i dume w swoim oczku jak i innych... dam rade!!! to jest sprawdzian - mojej silnej woli- nie pozwole zeby jedzenie rządzilo moim zyciem... za 35 dni wracam na uczelnie i pokaze tym wszystkim zołzą ze ja tez potrafie..od dzis jestem inna nowa osoba!!Koniec!!

Gość zacukany Zbyś
A na jakiej jesteś uczelni? Pytam z ciekawości bo ilość błędów ortograficznych porażająca i chciałbym wiedzieć gdzie się takie omegi kształcą:O

Gość fgbashfjnfy
Czyli, że chcesz schudnąć to 14 kg w 35 dni? :> o matko.

Gość ignorancja
hej! jak najbardziej cię popieram i z chęcią dołączę ale dopiero od 7 września bo póki co jestem poza domem więc tak jest ciężko brać się za odchudzanie.. :P mam identyczne wymiary jak ty, tylko że w lekkim powiększeniu bo mam 1,77 wzrostu i 79 kg :o i od października również zaczynam studia więc chcę pokazać tym i tamtym że nie jestem od nich gorsza a co! :) damy rade! :)

Gość soniaaa/a
zacukany --> nie komentuj... pisalam szybko i nie zastanawiałam sie-->a co do mojej uczelni to niestety nie na twoj malutki umysl:P fgbashf- nie nie chce zrzucic 14kg w 35 dni! nie!! ale chcem zaczac i idac na uczelnie na początku paź- pragnę aby bylo widac juz cos po mnie!!! NIE OCENIAJCIE KSIąZKI PO OKłADCE!!!!

ingnoracja- >super!!! zapraszam- będę czekac na ciebie:)) a masz juz jakaś konkretna dietę na oku??? ja sie wciaz zastanawiam...:((

Gość fgbashfjnfy
Aha, no bo już myślałam, że jesteś kolejną 'desperatką', co odchudza się na ostatnią chwilę i chce wypróbować wszystkie 'diety cud'. Ale jak zamierzasz odchudzać się z głową (ok- 1kg na tydzień ?) to dobrze. :) W taim razię życzę powodzenia i dużo, dużo silnej woli. :)

dlatego napisalam " nie oceniaj ksiazki po okladce":)) glupia nie jestem i wiem ze takimi szybkimi dietami mozna sobie zaszkodzic niz pomoc!!!stawiam glównie na ruch!!!no i oczywiscie ograniczenie jedzenia!! wlasnie ukladam sobie swoje wlasne menu!!!to co lubie ale w malych ilosciach i malokaloryczne:)) dziekuje- wierze ze mi sie uda!!!:))

Gość ignorancja
hehe to sie ciesze:) no mam pewien plan, niezbyt zdrowy ale jak ktoś wyżej wspomniał ja JESTEM zdesperowana i chcę przez pierwsze 2 tyg zastosować diete norweską, mam nadzieję że uda mi się na niej zrzucić 6-8 kg, no a potem przejdę na zdrowsze odżywianie 1000-1200 kcal, żeby nie było efektu jo-jo po norweskiej, do tego oczywiście regularny wysiłek fizyczny noi musze poszukać coś o jakichś masażach wyszczuplających czy coś bo podobno też pomagają ale nie wiem bo nigdy czegoś takiego nie stosowałam a ty? w zeszłym roku byłam na diecie białkowej, na której praktycznie samo mięso się wcinało bleh :o i przez 2 tyg schudłam 6 kg potem jeszcze 2 ale to dla mnie była tortura bo nie nigdy nie przepadałam za mięsem i ciągle chodziłam głodna no ale mimo wszystko efektu jo-jo nie miałam, przytyłam tylko 1,5 kg i to w pare miesięcy więc chyba mam dosyć 'spoko organizm' jeśli chodzi o stosowanie 'diet cud' :D wiem że to głupie ale też chcę choć troszkę zeszczupleć do rozpoczęcia roku, na racjonalne odchudzanie przerzucę się dopiero jak spale w nienaturalnie szybki sposób jakieś 6 kg :P

Gość fgbashfjnfy
Pytanie co do diety co prawda nie było do mnie, ale też mogę coś pomóc chyba, bo sama jestem w trakcie zrzucania wagi. :) Nie mam jakiejś sprecyzowanej diety, że na śniadanie jem to, na obiad tamto moja dieta to po prostu zdrowe odżywianie się. Staram się nie jeść smażonego (jak mam ochotę na pierś z kurczaka to najczęściej robię na parze), ryby, co najmniej 1,5 l wody NIEGAZOWANEJ dziennie (lepiej pić często i mało), chleb jedynie razowy, z jakimiś ziarnami, dużo owoców i warzyw, zero słodyczy (batoniki, lody, paluszki, orzeszki solone itp), dużo błonnika (ok 30-40g dziennie), posiłki co 3 godziny około, jogurty naturalne (np na 2 śniadanie) (Ja też bardzo lubię zjeść sobie serek wiejski z ogórkiem, rzodkiewką, szczypiorkiem i koperkiem. Mmm, przepyszne. :) ) A no i chyba najważniejsze! Co najmniej 3 godziny przed snem ostatni posiłek. :) I do tego wszystkiego rano piję zieloną herbatę. Jak chcesz możesz też rano na czczo do szklanki wody nalać sobie łyżeczkę octu jabłkowego (ze sfermentowanych jabłek jedynie!!!!). Podobno dobrze działa na odchudzanie i nie tylko. :) I to chyba wszystko. Aha, no i jeszcze ćwiczenia jakieś by się przydały.

ingnorancja- nic nie szkodzi ze nastawilas sie na inny sposób zrzucania wagi- nie nie chem byc na jakiejs konkretnej diecie-to nie jest dla mnie wole sama sobie ukladac jadlospis- wg swojego gustu:P ale mam nadzieje ze nie bedzie ci to przeszkadzac i ze dolaczysz do mnie ??? najwazniejsze ze mamy ten sam cel:)) a ile masz lat?? fgbashfjnfy- dobrze mowisz:)) oczywiscie ze bede cwiczyc:)) skakanka, brzuszki i inne:)) ulozylam sobie na jutro manu mozesz rzucic okiem?? napisz co o tym myslisz?? sn: serek wiejski+ ogórek+1 tektura+czerw.herb o:warzywa na pat+ kawałek piersi z kurczaka(gotowanej)+czerw herb pod:owoc lub jogurt k: jajko+ pomidor+1 tektura+czerw her czekam na twoja ocene:)) jesli mozesz i chcesz to pochwal sie swoimi sukcesami :))

przepraszam za bledy ale moje mysli wyprzedzaja moje pisanie- i dlatego tyle tych bledow- no moze nie az tak bardzo duzo:))

Gość ignorancja
hehe no jasne że mi to nie przeszkadza, grunt to się wspierać w ciężkich chwilach :) mam 19 lat a ty? hej dziewczyny a mam takie pytanie chodziłyście może kiedyś na pilates? pomaga to na schudnięcie czy jest bardziej jak joga dla zachowania równowagi czy coś? :D mam ochotę się na to zapisać ale chciałabym żeby pomogło mi w spalaniu tłuszczu :P

Gość fgbashfjnfy
No, no Twój plan na jutro jest wporządku jak dla mnie. :) A co do ćwiczeń jeszcze to możesz też kręcić hula hopem, chociażby podczas oglądania serialu, świetnie działa na talię. Ja teraz ćwiczę 'z płytą'. Są to ćwiczenia które kupiłam dawno temu z gazetą, a o nich zapomniałąm a teraz je odszukałam. Ćwiczenia fat burning i tbc. Ćwiczę regularnie od 2 tyg i już widzę zadowalajac efekty. Ćwiczę codziennie, raz to raz to. I powiem szczerze że zawsze mam ochotę na te ćwiczenia i się do nich nie zmuszam tak jak kiedyś. Wcześniej ćwiczyłam też 'chcę mieć takie pośtalki' czy jakoś tak :) Mam 169 cm wzrosty, zaczynałam od wagi 75 kg (o zgrozo), teraz ważę już 62 kg, zostało mi jeszcze 7 kg. Moja wymarzona waga to 55 kg. :)

ja mam 21 ale to nic nie szkodzi:)) moja kumpela kiedys na to chodzila no i z tego co mi mowila to nie schudla dzieki temu lecz po dluzszym czasie rozbudowala tk miesniowa. ale czy tak jestem to nie wiem - mowie co ona mi mowila:))

fgbashfjnfy- to jestes o 2 cm wyzsza:)) a mamy taka sama wymarzona wage:)) slyszlam o hula -hopie:)) ze wlasnie jest rewelacyjne na boczki:)) a ty nim krecisz??? jak dlugo???

fgbashfjnfy schudłaś 13 kg?? jak!! jak ci sie to udało? :D podziwiam normalnie :) hmm to chyba jednak zainwestuję w coś innego hmm może by tak wodny aerobic? :) kurcze strasznie chciałabym sobie wyrobić talię ale za nic nie mogę się nauczyć kręcić tym hula hopem! moja siostra która ma 27 lat bez problemu kręci a ja wymiękam no dlaczego mi to nie wychodzi??? :o a na talię jakieś ćwiczonka by się przydały bo kiepsko u mnie z wcięciem :P

no wlasnie lepszy bedzie juz ten areobik wodny:)) ja na wciecie w talii nie narzekam bo mam:))

a ja mam po prostu ZNIKOME wcięcie w talii masakra :o mam figurę w kształcie jabłka, noi tak nogo szczupłe ręce też, biust jest w porządku, twarz taka o i wieeeeeeeeeeeelki brzuch normalnie jak u kobiety w ciąży :o jak się tego pozbyć? :(

Gość fgbashfjnfy
Kurcze, dużo Wam napisałam i mi błąd wyskoczył! To napiszę teraz krócej. Jak byście chciały spróbować jogi albo pilatesu, to możecie zobaczyc na tej stronie http://kobieta.interia.pl/uroda/trenuj-z-nami,1 . Ja jeszcze nie próbowałam szczerze mówiąc. :) Ja kręcę ostatnio sporadycznie, raz w tygodniu po pół godzinki.. Ale nadrabiam innymi ćwiczeniami. :) Teraz zamierzam ćwiczyć codziennie po 10 min. Zobaczymy jak będzie. :) Myślę, że tak. Jak dodasz ćwiczenia, to będzie dobrze. Powiem jeszcze co do obiadów jedną rzecz, najlepiej nie łączyć np mięsa i ziemniaków. Ziemniaki można zastąpić ryżem, karzą gryczaną, kuskusem.. I obiad najlepiej jeść między 12 a 14 godziną. :) Udało mi się, udało. Tochę silnej woli wystarczyło. :) Musisz dużo kręcić, aż wkońcu Ci się uda i się zdziwisz że to takie proste. :)

no moj najwiekszy problem to nogi i brzuszek mi wystaje:P mysle ze dzieki cwiczenia i diecie spadnie mi troche:)) i tak samo mysle ze jak bedziesz 3mala sie diety i cwiczyla to brzuszek ci spadnie- szybciej niz myslisz- mnie zawsze tak wysadza jak opije sie caly dzien napoi gazowanych ale na szczescie nie pije tego swinstwa juz 3 tydzien i nie jem slodyczy:)) no a na talie to wlasnie najlepszy jest hul hop- ale skoro mowisz ze nie umiesz tym krecic to nie wiem co ci poradzic:((

z ziemniakow to ja zrezygnuje calkowicie.... kiedys nie wyobrazalam sobie nie jedzenia chleba -a teraz to nawet mnie nie ciagnie do niego , jem tekturki i tez mi smakuje takze mysle ze z ziemniorami nie bedzie takiego wielkiego problemu:)) musi sie udac:)) jakie cwiczenia polecicie na wyszczuplenie ud?????????

Gość fgbashfjnfy
No myślę, że jak będziesz się dobrze odżywiać i ćwiczyć, to Ci spadnie brzuszek. :) I Sonia ma rację. Nie pij nic gazowanego. Jedynie woda, niegazowana. Możesz też zrobić zobie dzień głodówki. Tzn picie soków warzywnych cały dzień, bez jedzenia. Brzuch Ci po takim dniu powinien się zmienszyć. :)

ignorancja- a masz takie uczucie pelnosci???? jakby brzuch mial by ci eksplodowac??? ja tak wlasnie kiedys mialam ale wtedy moja kolezanka polecila mi aktiwie . jadlam 1 jogurt dziennie i po jakis 2-2,5 tyg minelo:))

Gość fgbashfjnfy
Dużo jest ćwiczeń na uda. Przysiadu, unoszenia, wypady i różne jakieś. Fajne są na mięsień czworogłowy uda takie, że stajemy uginamy lekko nogi i pierw prawą robimy hmm dotknięcia do ziemi (nie wiem jak to opisać, tylko to nie ma myć daleko tylko kawałek) i robimy nogą w przód, spowrotem, w bok, spowrotem, w tył spowrotem. I tak przez chwilę. Później tą nogę dajemy do przodu kawałek i robimy przysiady. Trzeba zejść w dół jak najniżej i mooocno wypiąć pośladki. Nie wiem, czy dobrze wyjaśniłam, ale lepiej chyba nie potrafię. :)

oj nie dziewczyny, chyba macie na myśli wzdęcia ale to niestety mnie nie dotyczy, nie lubię gazowanych napojów, no ok czasem jakąś coca-cole wypije ale to rzadko noi nie mam takiego uczucia wzdęcia, to niestety czysty tłuszcz xD no na pewno i dieta i ćwiczenia mi pomogą ale należę do niecierpliwych osób i jak po 2 tygodniach nie widzę rezultatow to moja silna wola od razu zanika :o :P stąd chcę jakąś masakryczną dietę na początek żeby jakiś fajny efekt był bo to dla mnie najlepszy kopniak motywacyjny :P co na uda hmm jest taki cały zestaw ćwiczeń 8 minutowych na necie, na uda to chyba będzie 8 min legs i 8 min buns , ja stosowałam 8 min abs to jest na brzuch i daje niezły wycisk, na nogi nie próbowałam ale myślę że też będą dobre a to tylko 8 min dziennie, więc czemu nie spróbować?:)

Gość fgbashfjnfy
Nie ma sprawy. :) Wiesz co, nie wiem ile jestem na diecie, jakoś przestałam liczyć bo to jest teraz mój styl życia a nie jedynie dieta. Ale będą jakieś 3-4 miesiące chyba, ale na prawdę nie wiem dokładnie. :) Jak już pytasz to odpowiem szczerze. Myślałam, że uniknę tego pytania, bo teraz zaczniecie na mnie patrzeć jak na dziecko pewnie. Mam 15 lat.

Gość fgbashfjnfy
Ja ćwiczyłąm 'chcę mieć takie pośladki'. Są tam ćwiczenia na uda właśnie (no i na pośladki), a też nie trwają długo. 30 minut, są to 2 'zestawy' po 15 min. Też są dość ciężkie, bo praktycznie nie ma odpoczynku żadnego. Ale czuć po nich, że się ćwiczyło. :)